Scandal imens în Liga 3  Au folosit  un jucător străin pe post de român U21 : „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”

Scandal imens în Liga 3 Au folosit un jucător străin pe post de român U21: „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”

  • Scandal imens în Liga 3. Voința Limpeziș a pierdut la „masa verde” meciul din prima etapă cu CSM Adjud, 0-3, deși pe teren a reușit să se impună la limită, scor 1-0.
  • Formația buzoiană a avut probleme cu mai mulți jucători, având o singură rezervă pe bancă. Unul dintre titulari, care ar fi trebuit să fie juniorul U21, ar fi fost de fapt un străin.
  • FRF a venit cu o sancțiune dură: pierderea meciului la „masa verde”, 6 puncte penalizare și transferuri interzise în următoarea perioadă.

Retrogradată la finele sezonului trecut în Liga 4, Voința Limpeziș a beneficiat de o invitație de la FRF pentru a juca și în acest sezon de Liga 3.

Scandal imens în Liga 3 la Adjud - Voința Limpeziș

Cele două echipe s-au întâlnit pe 31 august chiar în debutul noului sezon din Liga 3. Voința Limpeziș a reușit să se impună la limită, scor 1-0, însă au existat mai multe semne de întrebare legate de eligibilitatea jucătorilor.

Chiar înainte de startul partidei, pe transmisia video a meciului se vede cum arbitrul face semn către 3 jucători să părăsească banca de rezerve a oaspeților, care au rămas doar cu un singur jucător în afara primului „11”.

În total, 6 jucători ar fi avut probleme cu carnetul de legitimare, scrie gsp.ro.

La pauză, cei de la Adjud au contestat dreptul de joc al fotbalistului cu numărul U21 de la oaspeți. Singura cameră cu care meciul a fost transmis a surprins momentul în care arbitrul partidei a mers să discute cu cei de la Voința Limpeziș, apoi îi face semn jucătorului cu numărul 21 și unui oficial să meargă să discute separat.

Fotbalistul cu numărul 21 ar fi trebuit să fie Cosmin Togan, juniorul U21 al formației. Cei de la Adjud susțin însă că ar fi vorba de un jucător străin!

Pe gazon a apărut însă un fotbalist cu fizionomie sud-americană. Este cel care nu a putut fi identificat prin nicio metodă aflată la îndemâna arbitrilor” Ciprian Vrabie
Momentul de la pauză când arbitrul partidei îl ia pe jucătorul U21 pentru a-i verifica identitatea Momentul de la pauză când arbitrul partidei îl ia pe jucătorul U21 pentru a-i verifica identitatea
Momentul de la pauză când arbitrul partidei îl ia pe jucătorul U21 pentru a-i verifica identitatea

FRF a luat măsuri: sancțiuni dure pentru Voința Limpeziș

Adjud a făcut contestație după meci, iar Comisia de Disciplină a FRF i-a dat dreptate.

Voința Limpeziș a fost sancționată cu pierderea meciului la „masa verde”, o amendă de 2.200 de lei, o penalizare de 6 puncte și interzicerea dreptului de a face transferuri în următoarea perioadă.

Scandal imens în Liga 3  Au folosit  un jucător străin pe post de român U21 : „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!” Scandal imens în Liga 3  Au folosit  un jucător străin pe post de român U21 : „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”

Ce spun cei de la Adjud: „Șase jucători erau gata să joace pe fals!”

Ciprian Vrabie, directorul sportiv al celor de la CSM Adjud, a explicat că echipa sa fusese informată că cei de la Voința vor încălca regulile.

Aveam indicii înaintea partidei că formația din Limpeziș va încerca să bage pe teren alți jucători decât cei trecuți pe raportul de joc. A fost motivul pentru care am solicitat arbitrului o confruntare între carnete și individ. A rezultat că șase dintre ei nu corespundeau! Adică se pregăteau să evolueze pe fals! Centralul i-a trimis pe toți în tribună, după care a pornit meciul în noile condiții.

La un moment dat, am auzit în timpul meciului că jucătorul cu numărul 21 de la Limpeziș vorbește într-o limbă străină. Pe foaia de joc figura însă un fotbalist român, care îndeplinea criteriul U19, născut în 2005. La pauză am formulat o contestație, iar arbitrul a solicitat ca jucătorul respectiv să vină la cabină pentru identificare.

Oficialii de la Voința au explicat că fotbalistul este surdo-mut, așa că nu se poate discuta cu el. Iar când i s-a cerut doar să-și scrie numele pe o coală de hârtie, a fost imposibil, sub argumentul că nu știe nici să scrie! S-a produs realmente o scenă cumva amuzantă, dar și îngrijorătoare!”, a declarat Ciprian Vrabie potrivit gsp.ro

Jucătorul cu numărul 21 de la Voința Limpeziș care ar fi trebuit să fie juniorul U21 Jucătorul cu numărul 21 de la Voința Limpeziș care ar fi trebuit să fie juniorul U21
Jucătorul cu numărul 21 de la Voința Limpeziș care ar fi trebuit să fie juniorul U21

Ce spun cei de la Voința Limpeziș: „Am renunțat la români, sunt niște jeguri”

Președintele celor de la Voința Limpeziș, Ioniță Dedu, susține că de fapt problema ar fi legată de faptul că ar fi folosit doi jucători extracomunitari. Folosește cuvinte jignitoare la adresa fotbaliștilor români atunci când explică de ce formația sa apelează la mulți jucători străini.

„Nici n-am fost la acel meci și, sincer, nu stăpânesc foarte bine detaliile astea. Dar nu cred că a fost nicio substituire. Cum să facem așa ceva? O să mai discut și eu din nou cu colegii mei din club.

Am înțeles că federația oricum s-a autosesizat că am fi folosit doi extracomunitari, va anula contestația celor de la Adjud și ne va da meci pierdut pe acest criteriu nerespectat. E vorba despre un columbian și un nigerian, care ar avea pașaport american. Sau ceva de genul ăsta. Nu știu să vă zic exact. Noi am făcut deja apel.

Finanțarea vine de la mine și de la fratele meu. Suntem doi nebuni, care am zis să facem un bine comunității. Avem niște firme de alpinism utilitar și aducem bani de acasă pentru fotbal. Am renunțat să lucrăm prea mult cu fotbaliști români, că sunt niște jeguri. Mercenari! Dar se pare că pățim la fel și cu străinii”, a declarat Ioniță Dedu pentru sursa citată.

FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste  campioana României  după prima etapă!
Europa League
00:09
FCSB, locul 2 în Europa LeagueDoar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
Citește mai mult
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
EUROPA LEAGUE  Radu Dragușin,  eliminat  după doar 7 minute la debutul în cupele europene
Europa League
26.09
EUROPA LEAGUE Radu Dragușin, eliminat după doar 7 minute la debutul în cupele europene
Citește mai mult
EUROPA LEAGUE  Radu Dragușin, eliminat după doar 7 minute la debutul în cupele europene
FCSB - RFS 4-1 Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League!  Olaru MVP
Europa League
00:01
FCSB - RFS 4-1Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League! Olaru MVP
Citește mai mult
FCSB - RFS 4-1 Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League! Olaru MVP
Transfer neașteptat  Miralem Pjanic a semnat cu o echipă  interzisă  în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”
Campionate
26.09
Transfer neașteptat Miralem Pjanic a semnat cu o echipă interzisă în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”
Citește mai mult
Transfer neașteptat  Miralem Pjanic a semnat cu o echipă interzisă în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”
Chiricheș nu renunță Încă rezistă, deși Becali voia să scape de el:  „Sper să fiu un exemplu pentru tineri!”
Europa League
01:18
Chiricheș nu renunțăÎncă rezistă, deși Becali voia să scape de el: „Sper să fiu un exemplu pentru tineri!”
Citește mai mult
Chiricheș nu renunță Încă rezistă, deși Becali voia să scape de el: „Sper să fiu un exemplu pentru tineri!”
Bătaie în tribuneFanii s-au încăierat la Galatasaray - PAOK » Ultrașii unei alte echipe s-au infiltrat în peluză, iar poliția a fost nevoită să intervină
Europa League
26.09
Bătaie în tribuneFanii s-au încăierat la Galatasaray - PAOK » Ultrașii unei alte echipe s-au infiltrat în peluză, iar poliția a fost nevoită să intervină
Citește mai mult
Bătaie în tribuneFanii s-au încăierat la Galatasaray - PAOK » Ultrașii unei alte echipe s-au infiltrat în peluză, iar poliția a fost nevoită să intervină
Lehmann, arestat Fostul portar german a petrecut  o noapte în arest , după ce a fost prins beat la volan
Diverse
26.09
Lehmann, arestatFostul portar german a petrecut o noapte în arest, după ce a fost prins beat la volan
Citește mai mult
Lehmann, arestat Fostul portar german a petrecut o noapte în arest , după ce a fost prins beat la volan
Scandal imens în Liga 3  Au folosit  un jucător străin pe post de român U21 : „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”
Liga 3
26.09
Scandal imens în Liga 3 Au folosit un jucător străin pe post de român U21: „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”
Citește mai mult
Scandal imens în Liga 3  Au folosit un jucător străin pe post de român U21 : „Au spus că e surdo-mut și că nu știe să-și scrie numele!”