„O pierdere pentru noi”  Gâlcă a confirmat  plecarea  unui titular de la Universitatea Craiova: „A fost de multe ori decisiv”
Alexandru Crețu. Foto: Sport Pictures

„O pierdere pentru noi” Gâlcă a confirmat plecarea unui titular de la Universitatea Craiova: „A fost de multe ori decisiv”

  • Alexandru Crețu (32 ani) va juca pentru Al-Wehda, echipă din Arabia Saudită.
  • Plecarea mijlocașului defensiv de la Universitatea Craiova a fost confirmată de antrenorul Constantin Gâlcă (52 ani), după 5-1 cu Gloria Buzău.

Crețu a ajuns de câteva zile la Mecca, orașul în care Al-Wehda dispută meciurile de pe teren propriu, și ar fi efectuat deja primul antrenament cu noua sa echipă.

„Cânta cu Rapidul”   MM Stoica  a explicat de ce nu l-a dorit pe Louis Munteanu la FCSB
Citește și
„Cânta cu Rapidul” MM Stoica a explicat de ce nu l-a dorit pe Louis Munteanu la FCSB
Citește mai mult
„Cânta cu Rapidul” MM Stoica a explicat de ce nu l-a dorit pe Louis Munteanu la FCSB

Alexandru Crețu pleacă la Al-Wehda. Mutarea, confirmată de Gâlcă

Interesul saudiților pentru Crețu a fost confirmat zilele trecute de patronul Mihai Rotaru, însă detaliile mutării nu erau puse la punct.

După victoria clară obținută în fața Gloriei Buzău, antrenorul Costel Gâlcă a dat de înțeles că Crețu nu mai este jucătorul Universității Craiova.

„Crețu reprezintă o pierdere pentru noi. A demonstrat-o și în meciurile în care a evoluat. A fost de multe ori decisiv și ne-a ajutat, era un jucător care se impunea la mijlocul terenului”, a declarat Costel Gâlcă, la Prima Sport.

Gâlcă a oferit câteva detalii și despre Alexandru Mitriță, fotbalist dorit de mai multe cluburi: „El este la Craiova, e jucătorul nostru, ne bucurăm de el cât o să putem.”

Crețu a jucat ultima oară pentru gruparea din Bănie în meciul cu Sepsi (etapa #5 din Liga 1). A intrat pe teren în repriza secundă ('49), a pasat decisiv la golul prin care Mitriță a adus victoria ('83), iar apoi a fost eliminat în finalul partidei, după ce a primit al doilea cartonaș galben ('68 și '90+6).

123 de meciuri
a jucat Alexandru Crețu în tricoul Universității Craiova. A înscris 16 goluri și a oferit 10 pase decisive.

Al-Wehda, locul 13 în Arabia Saudită

În acest moment, Al-Wehda are interdicție la transferuri din partea FIFA, însă încearcă să rezolve situația pentru a înregistra mutarea lui Crețu. Mijlocașul ar urma să primească un salariu de 600.000 de euro pe sezon în Arabia Saudită, potrivit Fanatik.

Al-Wehda a terminat pe locul 13 în sezonul precedent al campionatului din Arabia Saudită. Cei mai importanti fotbaliști din lot sunt marocanul Jawad El Yamiq (ex-Valladolid) și nigerianul Odion Ighalo (trecut pe la Manchester United).

  • Crețu are în plamares un titlu de campion al Sloveniei (cu Maribor - 2018/19) și două promovări în Liga 1 (ambele cu Poli Iași - 2011/12 și 2013/14). A mai jucat pentru NK Olimpia și FCSB.
800.000 de euro
este cota de piață a lui Alexandru Crețu, potrivit Transfermarkt. Patronul Mihai Rotaru a anunțat că va primi o sumă mult mai mică în schimbul fotbalistului.
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”