Corvinul-Rijeka se vede la TV  Câștigătoarea Cupei României  continuă  aventura în Europa League
Corvinul Hunedoara-Rijkeka se vede la TV Foto:sportpictures

Corvinul-Rijeka se vede la TV Câștigătoarea Cupei României continuă aventura în Europa League

  • Corvinul Hunedoara a reușit o calificare istorică în turul 2 preliminar al Europa League, după ce a eliminat vicecampioana Ungariei, FC Paksi, scor 4-2 la general.
  • Următoarea adversară a hunedorenilor va fi vicecampioana Croației, Rijeka.

Meciul tur dintre Corvinul și Rijeka va avea loc joi, 25 iunie, la Sibiu, și va putea fi urmărit în format liveTEXT pe GOLAZO.ro și în direct pe Digi Sport 1 și Prima Sport 1, cu începere de la ora 21:00.

Corvinul își continuă aventura în Europa League, după ce a trecut de vicecampioana Ungariei, FC Paksi. Pentru hunedoreni urmează un alt duel cu o altă vicecampionă, de data această cea din Croația, Rijeka.

Corvinul-Rijeka va fi transmis la TV

Prima partidă va avea loc în România, la Sibiu, și va fi transmisă în direct de două posturi. Este vorba de Digi Sport și Prima Sport.

Meciul se va juca joi, 25 iulie, cu începere de la ora 21:00, urmând ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu în Croația.

Până la dubla cu Corvinul, Rijeka a disputat 6 partide de pregătire: 1-0 vs Koper (Slovenia), 7-1 vs Primorje (Slovenia), 3-1 vs Nyiregyhaza (Ungaria), 0-1 vs Karlsruher (Germania), 0-1 vs Red Bull Salzburg (Austria) și 1-1 vs Triglav (Slovenia).

Astfel, pentru echipa din Croația meciul de joi de la Sibiu va reprezenta prima partidă oficială jucată în acest sezon.

38,68 milioane de euro
valorează lotul celor de la Rijeka, potrivit Transfermarkt. Lotul Corvinului este cotat la 5,74 milioane de Euro

Ce urmează pentru Corvinul după „dubla” cu Rijeka

  • Corvinul va continua aventura europeană și după „dubla” cu Rijeka, indiferent de deznodământul acesteia.
  • Dacă vor fi eliminați, hunedorenii vor pica în Conference League și vor juca în turul al 3-lea al preliminarilor cu un adversar ce urmează să fie decis în urma unei trageri la sorți.

Televiziunile care vor transmite în direct Corvinul Hunedoara-Rijeka , Prima Sport și Digi Sport, sunt și cele care au cumpărat drepturile TV pentru cele 3 întreceri intercluburi de pe continent.

Champions League (începând cu faza play-off-ului), Europa League și Conference League vor fi integral pe cele două televiziuni cel puțin până în vara lui 2027.

Corvinul și-a dublat bugetul de salarii din sezonul trecut

Prin calificarea în turul secund al Europa League, Corvinul e sigură că va disputa cel puțin 6 meciuri în cupele europene. Chiar dacă va pierde cu Rijeka, aventura nu se încheie pentru câștigătoarea Cupei României, care va retrograda în turul III preliminar din Conference League.

UEFA premiază cu 550.000 de euro echipele care părăsesc Europa în turul III din ECL. Pe lângă această sumă, Corvinul va mai primi câte 175.000 de euro pentru fiecare tur preliminar în care va evolua.

Adică 1,075 milioane de euro în total. Mai mult decât dublul bugetului de salarii pe care l-a avut în sezonul trecut din Liga 2!

Bogdan Apostu, agentul FIFA care colaborează cu Corvinul, a dezvăluit pentru gsp.ro că hunedorenii cheltuiau sezonul trecut 39.000 de euro pe lună pentru salarii. Adică 468.000 pe an! Nici jumătate față de banii pe care îi vor primi de la UEFA.

„Asta face performanța Corvinului cu atât mai importantă. Sunt echipe mediocre în Liga 2 care depășesc 100.000 de euro ca buget de salarii. Noi, cu 39.000 de euro pe lună, am promovat în Liga 1 din punct de vedere sportiv, am câștigat Cupa și ne-am calificat în Europa”, a spus Bogdan Apostu.

Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16.09
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”