Phoenix-Man  Gazzetta dello Sport : „City «l-a aruncat», iar astăzi încântă în Serie A”. Italienii, fascinați de ambiția jucătorului român
Dennis Man (dreapta), în probe la Manchester City

Phoenix-ManGazzetta dello Sport: „City «l-a aruncat», iar astăzi încântă în Serie A”. Italienii, fascinați de ambiția jucătorului român

  • Italienii sunt fascinați de drumul pe care Dennis Man (26 de ani) a fost nevoit să-l străbată pentru a deveni fotbalistul care e azi
  • Recent, internaționalul român a câștigat premiul pentru „Cel mai valoros jucător din Serie A în luna august”.
Teren impecabil Primăria București schimbă gazonul pe  Arena Națională , după concertele Coldplay și Ed Sheeran » De unde vin banii
Citește și
Teren impecabilPrimăria București schimbă gazonul pe Arena Națională, după concertele Coldplay și Ed Sheeran » De unde vin banii
Citește mai mult
Teren impecabil Primăria București schimbă gazonul pe Arena Națională , după concertele Coldplay și Ed Sheeran » De unde vin banii

Jurnaliștii de la „Gazzetta dello Sport” i-au pregătit un amplu material lui Dennis Man, intitulat „City «l-a aruncat», iar astăzi încântă în Serie A: revanșa lui Dennis Man”.

Aceștia au reliefat toți pașii făcuți de jucător, începutul la Vladimirescu (jud. Arad), locul unde s-a născut, până azi, când românul impresionează într-unul dintre cele mai puternice campionate din lume.

Dennis Man ar fi putut juca la Manchester City

Dennis Man a revenit în Serie A, după ce a petrecut trei sezoane în eșalonul secund al fotbalului italian.

„Aripa” Parmei a reușit două goluri în trei etape, în acest start de sezon, și a fost ales drept cel mai valoros jucător al lunii august.

În același timp, italienii sunt impresionați de modul în care Dennis Man nu și-a abandonat visurile în fața numeroaselor piedici pe care viața i le-a pus. S-a reinventat mereu precum pasărea Phoenix, din propria cenușă.

Dennis Man Anunț din Italia:  Lyon și Ajax  ar fi cu ochii pe internaționalul român
Citește și
Dennis ManAnunț din Italia: Lyon și Ajax ar fi cu ochii pe internaționalul român
Citește mai mult
Dennis Man Anunț din Italia: Lyon și Ajax ar fi cu ochii pe internaționalul român

În 2010, Dennis Man a mers în probe la Manchester City, însă englezii nu l-au păstrat. La 14 ani distanță, fotbalistul român ar putea deveni din nou un nume interesant pentru colosul britanic.

„Priviți poza asta și încercați să recunoașteți primul băiat din dreapta. Nu vă spune nimic fața lui? Ciudat, pentru că e vorba despre unul dintre cei mai interesanți jucători din Serie A.

Acel băiețel care a zburat la Manchester când avea abia 12 ani e Dennis Man, fotbalistul de la Parma. Și, atenție!, să nu credeți că e vorba doar despre un moment bun al lui, pentru că, în realitate, Dennis a fost mereu bun.

Dennis Man, în probe la Manchester City Dennis Man, în probe la Manchester City
Dennis Man, în probe la Manchester City

Prima dată eșuează, apoi ridică fruntea și le demonstrează tuturor adevărata lui valoare.

A crescut jucând fotbal în inima Transilvaniei. La 7 ani a ajuns la Atletico Arad, un club mic, dar ambițios. Traiectoria lui pare deja scrisă. Dennis joacă împotriva băieților mai mari și o face bine în turneele internaționale. Atât de bine, încât, în 2010, primește un telefon de la City, care abia intrase sub patronajul lui Sheikh Mansour.

Man călătorește la Manchester și rămâne acolo aproximativ 10 zile, se antrenează cu ai lui colegi, dar după puțin timp, oamenii de acolo trag concluzia că nu e încă pregătit. În realitate, răul abia acum începea. Chiar în acei ani, Dennis, aflat în creștere, are probleme la spate care îi condiționează randamentul timp de două sezoane.

Pe scurt, Dennis a găsit în el însuși puterea de a demonstra tuturor că merita un loc în lumea fotbalului. La 16 ani, debutează la profesioniști, la 17 ani ajunge la Steaua București (n.r. - FCSB) și marchează multe goluri.

În 2020, e desemnat fotbalistul român al anului, iar la puțin timp după, se transferă la Parma pentru o cifră nemaivăzută pentru el: 15 milioane de euro (n.r. - 11 milioane de euro).

Pentru Man părea că a venit momentul să-și ia zborul, dar și acum, ca și atunci când avea 12 ani, entuziasmul e acoperit de o serie de dezamăgiri. Parma retrogradează în Serie B, ratează obiectivul de a reveni în Serie A timp de două sezoane, iar Man, omul de 15 milioane de euro, nu reușește încă să-și lase amprenta la club.

Acum, iată-l din nou, Dennis trebuie să se bazeze doar pe el, pe driblingul acela predestinat, pe acel stâng letal.

În sezonul 2023-2024, a tras Parma după el cu 11 goluri și 6 assist-uri. Anul acesta, a pornit exploziv, marcând 3 goluri la club și națională.

Granzii îl urmăresc îndeaproape, dar Man vrea să rămână concentrat pe prezent. Dacă e ceva ce a învățat din tot ce a trăit e asta: cu cât ajungi mai sus, cu atât riști mai mult să te rănești când te prăbușești”, e portretul făcut lui Man de Gazzetta dello Sport.

Kyle Krause vrea Parma în Europa

Ambițiile sunt mari la Parma. Patronul echipei, americanul Kyle Krause, speră că readucă echipei strălucirea din trecut, când Parma era una dintre forțele Europei.

„Am petrecut trei ani în Serie B: în primul rând, trebuie să ne stabilizăm în Serie A. Pe scurt, să ne obișnuim cu vârful.

Sperăm să ne îmbunătățim drumul și din punct de vedere al clasamentului. Ne dorim cu siguranță să ne menținem, dar este important și să ne continuăm progresul și să creștem clubul.

Așa că așteptarea noastră nu este doar să ne menținem, ci să mergem înainte, să urcăm, să progresăm. Speranța mea este ca această echipă tânără să poată crește și să se obișnuiască să joace împreună, să se perfecționeze”, a declarat Kyle Krause, conform sportparma.com.

Cei care sunt aici de mai mult timp trebuie să-i ajute pe cei mai noi să se adapteze. Sperăm ca această creștere să continue și să ne putem întoarce cu Parma în Europa. Kyle Krause
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17:15
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro +  Ce se întâmplă cu restul biletelor  pentru Europa League
Europa League
16:50
FCSB, 23.000 de pachete vândute Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
Citește mai mult
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă  forță în Liga 1
Liga 1
15:46
De ce este U Cluj lider Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Citește mai mult
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Champions League   LIVE de la 19:45  » Debut în noul format al competiției + Meciul serii e Milan - Liverpool
Liga Campionilor
17:27
Champions League LIVE de la 19:45 » Debut în noul format al competiției + Meciul serii e Milan - Liverpool
Citește mai mult
Champions League  LIVE de la 19:45 » Debut în noul format al competiției + Meciul serii e Milan - Liverpool