Mititelu atacă FRF  FCU Craiova  contestă regulamentele  Federației privind promovarea în Liga 1
FCU Craiova. Sursa: Fotomontaj GOLAZO.ro

Mititelu atacă FRF FCU Craiova contestă regulamentele Federației privind promovarea în Liga 1

  • FCU Craiova afirmă că nu a contestat promovarea celor de la Corvinul Hunedoara în Liga 1.
  • Clubul din Bănie acuză Federația Română de Fotbal de desfășurarea unor activități ilegale.
Șumudică la Comisie?   Antrenorul Rapidului,  avertizat  de consilierul lui Burleanu: „Ce face el nu e OK”
Citește și
Șumudică la Comisie? Antrenorul Rapidului, avertizat de consilierul lui Burleanu: „Ce face el nu e OK”
Citește mai mult
Șumudică la Comisie?  Antrenorul Rapidului, avertizat de consilierul lui Burleanu: „Ce face el nu e OK”

Corvinul Hunedoara a aflat că nu are drept de promovare în Liga 1, deoarece mai multe echipe au contestat avizul favorabil dat de FRF și „nu există un orizont de timp suficient pentru a se putea adopta o decizie ulterior soluționării respectivelor contestații în instanțele sportive”.

În urma acestei decizii, FCU Craiova a reacționat printr-o postare în care a comentat situația.

„Clubul nostru nu se împotrivește ca, în situația în care, la sfârșitul competiției, echipa Corvinul Hunedoara se află pe un loc de promovare, această echipă să promoveze”, a notat echipa din Bănie, pe rețelele de socializare.

Acuzațiile pe care le face FCU la adresa FRF

FCU Craiova a acuzat Federația Română de Fotbal de desfășurarea unor activități ilegale, contestând astfel reglementările și deciziile Federației.

„De asemenea, considerăm că toate echipele participante în cadrul competiției ligii a doua de fotbal trebuie să aibă drept de promovare deoarece:

  • regulamentele invocate de FRF sunt nule de drept;
  • statutul FRF aflat în vigoare este cel adoptat în 2001; conform acestui statut, nu există o interdicție pentru ca un club de drept public să joace în prima divizie;
  • presupușii membri ai CEx al FRF desfășoară activitatea ilegal, nu dețin mandate legale;
  • presupusul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu desfășoară activitatea legal;
  • comisiile care funcționează în cadrul FRF, inclusiv comisiile de licențiere, funcționează în afara legii și, prin urmare, toate actele emise de acestea sunt nule de drept”.

Or, având în vedere că este imposibilă constituirea, în mod legal, a comisiilor de licențiere, într-un termen util pentru sezonul viitor, se impune ca, pentru sezonul 2025-2026, să primeze exclusiv meritul sportiv”, a mai notat FCU Craiova pe rețelele de socializare.

FCU Craiova nu a contestat posibilitatea Corvinului să promoveze în Liga 1

În avizul inițial, conform căruia Corvinul putea participa în Liga 1, avizul favorabil putea fi contestat în termen de 5 zile de la publicarea sa pe site-ul oficial al FRF. Astfel, termenul limită pentru orice obiecție era 21 august.

„În conformitate cu prevederile regulamentare aplicabile, mai multe cluburi din Liga 2 (FC U Craiova, FK Csikszereda, FC Voluntari, FC Argeș) au depus contestații cu privire la Avizul mai sus menționat”, era precizat în comunicatul FRF.

Oltenii au dorit să clarifice că nu au depus contestația la FRF în legătură cu dreptul de promovare al echipei Corvinul Hunedoara.

„Mai precizăm: contestația depusă ieri de clubul nostru a avut în vedere doar activitatea frauduloasă desfășurată de Stângaciu Adrian.

Practic, Stângaciu Adrian, fără să aibă un drept legal, a emis un aviz în contradicție flagrantă cu legea, săvârșind un fals”, a mai specificat clubul.

Echipele care nu au drept de promovare în Liga 1

  • Steaua București
  • Corvinul Hunedoara
  • CSM Focșani
  • CSM Slatina
  • CSC Șelimbăr
  • Unirea Ungheni
  • CS Afumați
  • CSC Dumbrăvița
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”