Ochii pe TV Audiență record în Spania. Francezii, în schimb, au făcut cifre  mult sub Euro 2021
Spania si Franta au atras multi telespectatori in tarile lor foto: Sportpictures.eu

Ochii pe TVAudiență record în Spania. Francezii, în schimb, au făcut cifre mult sub Euro 2021

  • Peste 11,7 milioane de telespectatori au urmărit în Spania meciul cu Germania (2-1, după prelungiri)
  • Peste 12,7 milioane de telespectatori au văzut în Franța partida cu Portugalia (5-3, după lovituri de departajare)

Partidele din sferturile de finală Spania – Germania, scor 2-1, după prelungiri, și Franța – Portugalia, 0-0, 5-3 după loviturile de departajare, au înregistrat audiențe foarte bune în țările echipelor calificate.

Postul TVE, care a transmis partida în Spania, a înregistrat cea mai mare audiență din ultimii 12 ani. Au fost 11,7 milioane de telespectatori, cu o medie de 8,282 milioane și o cotă de piață de 67,9%, informează Mundo Deportivo.

În 2012, la finala Campionatului European Spania – Italia, scor 4-0, cota de piață a fost de 83,4%.

„Minutul de aur” a fost înregistrat la 21.37, când peste 13 milioane de telespectatori urmăreau partida.

12,7 milioane de telespectatori în Franța la thrillerul cu Portugalia

Cel de-al doilea sfert de finală al zilei, Franța – Portugalia, scor 0-0, 5-3 după loviturile de departajare, a adus pentru postul M6, 12,7 milioane de telespecatori și 58% share, potrivit L’Equipe.

Aceasta este cea mai înaltă audiență pentru o competiție sportivă din acest an din Franța, însă rezultatele înregistrate sunt departe de cele de la Euro 2021.

Alte două meciuri ale Franței au prins podiumul audiențelor din acest an: Austria – Franța, scor 1-0, a atras 11,2 milioane de telespectatori, în timp ce remiza cu Olanda, scor 0-0, a înregistrat 10,2 milioane de telespectatori.

Audiența a scăzut comparativ cu Euro 2021

Totuși, comparativ cu ediția precedentă a Campionatului European, cel din 2021, audiențele înregistrate în Franța au scăzut considerabil.

Acum trei ani, primele trei meciuri ale francezilor, cu Germania (1-0), Ungaria (1-1) și Portugalia (2-2), au atras 15,1 milioane, 12,3 milioane, respectiv 15,6 milioane de telespectatori.

De asemenea, meciul din optimi, disputat pe Arena Națională din București, contra Elveției, scor 3-3, 4-5 după loviturile de departajare a înregistrat mai mult de 16,3 milioane de telespectatori.

Audiențele în scădere din Franța sunt cauzate de contextul politic actual, cu alegeri parlamentare anticipate, care au mutat telespectatorii spre canalele de știri.

Primul sfert de finală al zilei, Spania – Germania, scor 2-1, după prelungiri, a atras în Franța puțin peste 6,1 milioane de telespectatori.

Audiențe ProTV: record la România - Olanda

În țara noastră, audiența la partida România - Olanda, 0-3 în optimile de finală, a fost de 5 milioane de telespectatori, cu un milion peste ultimul meci al tricolorilor din grupe, cu Slovacia (1-1).

Pe publicul comercial, cel pe care se vinde publicitatea, România - Olanda a adus un record istoric: cotă de piaţă 81% şi două milioane de telespectatori între 21 şi 54 de ani

Conform estimărilor PaginadeMedia.ro, ProTV a încasat peste un milion de euro din publicitate la acest meci.

L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17.09
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Descindere în forță   Poliția a arestat un ultras chiar la  pauza meciului !
Campionate
17.09
Descindere în forță Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului!
Citește mai mult
Descindere în forță  Poliția a arestat un ultras chiar la pauza meciului !