„un cuțit în piept”   Simona Halep , interviu amplu, după revenirea în tenis: „E greu să recuperez timpul pierdut”
Simona Halep Foto;Imago

„un cuțit în piept” Simona Halep, interviu amplu, după revenirea în tenis: „E greu să recuperez timpul pierdut”

  • Simona Halep (32 de ani, #1130 WTA) a acordat un amplu interviu după revenirea în tenis.
  • Fostul lider mondial a vorbit despre cum a fost afectată de perioada în care a fost suspendată, după scandalul de dopaj.

Simona Halep (32 de ani) a declarat într-un interviu acordat jurnalistului australian, Craig Gabriel, venit special la București din partea We Are Tennis, că în momentul în care a fost suspendată din circuitul WTA pentru consum de roxadustat, s-a simțit ca și cum „i s-a înfipt un cuțit în piept”.

„I-am trimis un mesaj lui Patrick (n.r. - Mouratoglou) pentru că el era antrenorul meu la acel moment. I-am întrebat dacă este adevărat și ei au spus că da. Dar după aceasta, soarele a dispărut. A fost ca și cum lumina din capul meu s-a stins! Am fost într-un moment în care nu știam ce se întâmplă”, și-a început Halep destăinuirea.

Simona Halep: „A fost ca și cum lumina din capul meu s-a stins. Mi s-a înfipt un cuțit în piept”

Ea a menționat că a fost surprinsă de rezultatul pozitiv la roxadustat, deoarece pe eticheta cutiei în care era suplimentul alimentar nu era trecut nimic referitor la eventuale substanțe interzise.

„Am fost mereu atentă, verificam de 100 de ori ce luam. A fost doar faptul că aveam încredere în oamenii cu care lucram și am luat suplimentele. Au fost sigure pentru că pe etichete nu era nimic interzis. Am întrebat de sute de ori dacă sunt sigure, iar răspunsul a fost afirmativ”, a spus Halep.

Simona Halep a povestit că în momentul în care a fost anunțată că va reveni în circuit de către avocatul care a reprezentat-o la TAS, Howard Jacobs, nu îi venea să creadă.

„Era 6 dimineața, eram în Dubai și mă sună Howard. Eram foarte stresată pentru că știam că răspunsul va veni în acea zi. Howard, avocatul meu, mă sună. Avea un mare zâmbet pe buze. A spus «Poți să crezi?» și am răspuns «Nu».”

Aș spune că văd ambele părți, pentru că partea plină, să spunem cea pozitivă, este tot ce s-a curățat. Într-un final am câștigat și am arătat adevărul, că nu am trișat niciodată în tenis. Partea goală este pauza pe care am avut-o doi ani. A venit cu multe lucruri negative: epuizare mintală și probleme cu corpul pentru că am stat așa mult. Simona Halep, fost număr 1 mondial și câștigătoare a două turnee de Grand Slam, Roland Garros (2017) și Wimbledon (2019)

Simona Halep susține că în continuare este afectată de tot scandalul în care a fost implicată și că îi este greu să își revină, dar și să recupereze cei aproape doi ani de inactivitate.

Acum este greu să recuperez timpul pe care l-am pierdut, dar cea mai importantă parte este cea emoțională, pentru că toți avem nevoie să fim echilibrați și să fim pozitivi. Prin ce am trecut a fost foarte dificil”, a mai spus Halep, care nu se aștepta să îi fie atât de dificil să își revină din toate punctele de vedere.

Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la  CM 2026
Nationala
00:34
Spre MondialeCât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Citește mai mult
Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a  plecat de la echipă
Liga 1
07.09
Scandal la Dinamo A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
Citește mai mult
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
UPDATE  Replică după ce  Ianis Hagi  s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Campionate
07.09
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!”
Citește mai mult
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la  Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”
Liga 1
07.09
Vin întăririȘumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid: „N-a călcat atacant ca el în România”
Citește mai mult
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”