RIPOSTĂ  Harry Kane le răspunde legendelor: „Și ei sunt  vinovați  că Anglia n-a mai câștigat nimic de mult timp”
Harry Kane (foto: Imago)

RIPOSTĂ Harry Kane le răspunde legendelor: „Și ei sunt vinovați că Anglia n-a mai câștigat nimic de mult timp”

  • Gary Lineker, Alan Shearer și Rio Ferdinand au criticat dur naționala Angliei pentru nivelul arătat în timpul partidei cu Danemarca, scor 1-1, jocul selecționatei lui Gareth Southgate fiind descris drept „de rahat”.
  • Căpitanul Harry Kane (30 de ani) a ripostat și le-a amintit legendarilor jucători că „mulți dintre ei au făcut parte” din eșecurile din trecut ale naționalei Angliei.

Gary Lineker, principalul prezentator al BBC pentru EURO 2024, l-a atacat pe Kane pentru evoluțiile din meciurile cu Danemarca și Serbia, iar fotbalistul lui Bayern Munchen i-a cerut fostului mare atacant să dea dovadă de mai multă responsabilitate și să țină cont de impactul cuvintelor sale asupra jucătorilor mai tineri.

Harry Kane, replică după ce legendele au criticat dur jocul Angliei

„Ceea ce foștii jucători trebuie să realizeze e că este foarte greu, mai ales pentru jucătorii care nu sunt obișnuiți sau care sunt noi în acest mediu, să nu-i asculte acum.

Eu simt mereu că ei au o responsabilitate. Știu că trebuie să fie sinceri și să-și spună părerea, dar au și o responsabilitate în calitate de foști jucători ai Angliei, pe care o mulțime de jucători îi admiră. Oamenilor le pasă de ceea ce spun și oamenii îi ascultă.

Nu cred că este nevoie (n.r. să ceară mai multă înțelegere). Cu podcasturi și lucruri de genul acesta, oamenii încearcă să își promoveze propriile canale. Oamenii vor face lucruri pentru propriul lor câștig, dar noi încercăm să le ignorăm”, a afirmat Harry Kane, citat de The Guardian.

„Nu am mai câștigat nimic de foarte mult timp. Este greu să joci pentru Anglia”

Kane a spus că și acești mari jucători au purtat tricoul naționalei și nu au reușit să obțină rezultatele dorite.

„Fiecare are părerea lui, dar concluzia este că nu am mai câștigat nimic ca națiune de foarte mult timp (n.r. CM 1966 este singurul turneu important câștigat de englezi), iar mulți dintre acești jucători au făcut și ei parte din asta, așa că știu cât de greu este.

Nu este vorba de a scoate pe cineva din joc. Este doar realitatea că ei știu că este greu să joci în aceste turnee majore și este greu să joci pentru Anglia.

Nu pot fi lipsit de respect la adresa niciunui jucător. Tot ce aș spune este să vă amintiți cum este să purtați tricoul și că vorbele voastre sunt ascultate. Chiar sunt auzite. Cu toții vrem să câștigăm un turneu major. Ar fi mult mai bine ca mesajele lor să fie cât mai utile și să le dea încredere băieților.

Poate că atunci când voi avea 40 sau 50 de ani voi participa la una dintre aceste emisiuni în care voi încerca să critic jucători - sper că nu”, a mai afirmat Kane.

Lineker a jucat pentru echipele Angliei care n-au reușit să treacă de grupe la EURO 1998 și 1992, Shearer a fost căpitan la ediția din 2000, când englezii au terminat pe trei în faza grupelor (după Portugalia și România), iar Ferdinand a făcut parte din „generația de aur” care a ratat calificarea la EURO 2008.

De cealaltă parte, selecționerul Southgate a dus Anglia în semifinale la CM 2018, în finala EURO 2020 și în sferturi la CM 2022.

  • Cu 4 puncte acumulate după primele două meciuri (1-0 cu Serbia și 1-1 cu Danemarca), Anglia va întâlni Slovenia, marți, de la ora 22:00, iar trupa lui Gareth Southgate este favorită să termine pe primul loc în Grupa C.
CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !