„Nu mai dormeam” Jannik Sinner și momentele dificile trăite din cauza  scandalului de dopaj : „Nu mai eram același”
Jannik Sinner. Foto: IMAGO

„Nu mai dormeam”Jannik Sinner și momentele dificile trăite din cauza scandalului de dopaj: „Nu mai eram același”

  • Jannik Sinner (23 de ani, #1 ATP) a picat două teste antidoping în primăvara acestui an. A fost găsit pozitiv la Clostebol, însă datorită cantității mici de substanță găsită în organism a primit acceptul să joace.
  • Proaspăt campion la US Open, italianul a vorbit despre perioada complicată prin care a trecut.

Jannik nu a avut parte de același tratament ca Simona Halep. Italianul a fost exonerat și a putut juca în continuare.

Fără excepții Ion Țiriac, deranjat de  „dopingul legal”  din sport: „Nu poți profita de medicamente zeci de ani!” + ce spune de Halep și Sinner
Citește și
Fără excepțiiIon Țiriac, deranjat de „dopingul legal” din sport: „Nu poți profita de medicamente zeci de ani!” + ce spune de Halep și Sinner
Citește mai mult
Fără excepții Ion Țiriac, deranjat de „dopingul legal” din sport: „Nu poți profita de medicamente zeci de ani!” + ce spune de Halep și Sinner

Jannik Sinner și scandalul de dopaj „Nu mai eram același”

Cu toate acestea, Sinner spune că a trecut printr-un adevărat calvar până în momentul în care situația s-a rezolvat.

„Nu mai dormeam noaptea. A fost un moment foarte dificil. Însă dacă eşti pregătit, dificultăţile te pot ajuta să creşti.

Am avut momente dificile, nu doar înaintea turneului (US Open - n.r.), ci şi în ultimele luni. M-am refugiat în anturajul meu apropiat. Când intram pe teren, nu mai eram acelaşi. Cei care mă cunosc şi-au dat seama că ceva nu era în regulă.

Am avut nopţi agitate şi, de multe ori, nu mai dormeam. Iar când acest scandal a ieşit la iveală, a fost mai uşor de înţeles de ce de multe ori m-am simţit rău”, a recunoscut Sinner marţi, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

16 titluri
are Jannik Sinner în palmares. Italianul a pierdut alte 4 finale.

„M-am refugiat mereu în muncă, mă gândesc mai puțin la probleme”

Sinner a avut parte de un an excelent. A câștigat primele sale titluri de Grand Slam (Australian Open și US Open, ambele pe hard) și are un avans de peste 4.000 de puncte în fruntea clasamentului AT.

Italianul spune că lucrurile nu sunt atât de ușoare pe cât pot părea din afara terenului.

„Şi eu, uneori, sunt nervos. Iar în acele momente, mi-ar plăcea să fiu mai calm. Dar eu m-am refugiat întotdeauna în muncă. Problemele n-au dispărut din mintea mea, însă m-am gândit mai puţin la ele.

Totul poate părea uşor, dar nu este. Eu mă gândesc mai mult la meciurile pierdute, pornind de la asta poţi să porneşti din nou şi să progresezi. Tenisul e astfel: mâine joc din nou contra lui Fritz, el serveşte ca în al doilea şi al treilea set, eu am un randament mai slab şi pierd.

Nu suntem nişte maşini. De aceea este important să te antrenezi bine şi să gestionezi fiecare lucru pe teren şi în afara lui. Nu-mi pot permite să mă schimb, pentru că nu vreau să-mi pierd identitatea. Am făcut multe sacrificii ca să ajung până aici”, a mai spus Sinner.

55 de victorii
a obținut Jannik Sinner în 2024. A pierdut doar 5 meciuri.
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”