În Ligă, după FCSB Sparta Praga e aproape calificată în faza finală de Champions, după  19 ani de așteptare
Lars Friis, în Ghencea, la 3-2 cu FCSB Foto: GOLAZO.ro

În Ligă, după FCSBSparta Praga e aproape calificată în faza finală de Champions, după 19 ani de așteptare

  • Sparta Praga a eliminat-o pe FCSB în turul 3 preliminar (1-1, 3-2) și acum a învins-o cu 2-0 pe Malmo în deplasare, în prima manșă a play-off-ului Ligii. Returul e pe 27 august. 
  • Echipa cehă nu a mai jucat din 2005 în faza finală a Ligii Campionilor. De atunci, a încercat de nouă ori, toate fără succes. Se poate califica la a 10-a tentativă. 
  • Antrenorul Spartei, danezul Lars Friis, a spus încă de la București, pentru GOLAZO.ro: ”Suntem aici să schimbăm istoria”.

După aproape două decenii, Sparta Praga își poate împlini în acest an visul de a juca din nou în cea mai importantă fază a Ligii Campionilor. 

Fricile CFR-ului  Dan Petrescu anticipează un duel dificil cu Pafos: „ Ne dau fiori ” + românul care i se pare „brazilian”
Citește și
Fricile CFR-ului Dan Petrescu anticipează un duel dificil cu Pafos: „Ne dau fiori” + românul care i se pare „brazilian”
Citește mai mult
Fricile CFR-ului  Dan Petrescu anticipează un duel dificil cu Pafos: „ Ne dau fiori ” + românul care i se pare „brazilian”

Sparta, amintire deloc plăcută la ultima participare în grupele Ligii

În 2005, a fost ultima oară când echipa vișinie a participat în grupele Champions. Nu a fost cea mai bună amintire.

Nicio victorie, două egaluri, patru înfrângeri, ultimul loc, după Arsenal, Ajax și Thun, cu două puncte și golaveraj 2-9. 

  • 1-1 (a) și 1-2 (d) cu Ajax
  • 0-1 (d) și 0-0 (a) cu Thun
  • 0-2 (a) și 0-3 (d) cu Arsenal

Antrenorul Spartei, înaintea returului cu FCSB: „Suntem aici să schimbăm istoria”

De atunci, a fost de nouă ori învinsă în preliminariile CL, în opt rânduri în turul 3. Inclusiv în 2016, după 1-1 (a) și 0-2 (d) cu FCSB. 

În acest sezon, la a zecea tentativă de a se califica în elita Ligii, a înfruntat din nou FCSB în același moment al competiției. 

La conferința dinaintea returului, a fost întrebat de GOLAZO.ro dacă nu se teme că povestea din 2016 s-ar putea repeta. Aceeași fază, prima manșă tot la Praga și tot 1-1. 

„Suntem aici să schimbăm istoria”, a răspuns Lars Friis, antrenorul danez al Spartei. 

Estimarea lui a fost corectă. Echipa lui conducea cu 3-0 la pauză, în Ghencea. S-a încheiat 3-2, calificându-se în play-off. 

Lars Friis: „Cel mai bun scenariu. Nu pot cere mai mult”

După ce a trecut de FCSB, Sparta a început perfect play-off-ul, cu 2-0 în fața lui Malmo, în Suedia. 

Haraslin l-a forțat pe Stryger Larsen să devieze mingea în proprie poartă în prima repriză (31), iar Rynes a înscris golul desprinderii în final (89) cu un șut din afara careului.

 

„În timpul meciului, ai mai multe scenarii, iar acesta este cel mai bun. Nu pot cere mai mult. Victorie în deplasare, și într-o asemenea atmosferă, nu-mi pot aprecia mai mult echipa”, a declarat același Friis, potrivit Sport.cz

De ce nu se bucură Friis: „E provocator. Mă simt epuizat”

Reporterii cehi au fost curioși de ce tehnicianul scandinav de ce a fost atât de serios după succes, de ce nu s-a bucurat? 

„Sunt obosit. După fiecare partidă, mă simt epuizat. Am o mulțime de lucruri în minte. Cât e mingea în joc, ai maximum 30 de secunde să decizi următoarea mișcare și e provocator”, a explicat nordicul. 

Rezultatul l-a mulțumit, nu și jocul, nu total. „Cea mai eficientă apărare e să păstrezi posesia. Prefer să am balonul mai mult, dar depinde și de calitatea adversarului”. 

În mod cert, nu-mi place când ne apărăm atât de mult în jumătatea noastră de teren. În primele 35 de minute, cu un presing mai activ, am arătat cel mai bine Lars Friis, antrenor Sparta Praga

După prima manșă, Sparta e marea favorită. Totuși, Friis avertizează: „Suntem într-o poziție foarte bună, însă nu ne-am calificat încă. Nu m-am liniștit, nu e hotărât nimic”.

Descoperă o nouă Ligă a Campionilor

Dacă se califică, va descoperi o altă Ligă. Fără grupe, un turneu stil campionat, în care fiecare echipă înfruntă opt rivale diferite, patru acasă, patru în deplasare, și la sfârșit se formează un clasament general. 

Primele opt intră direct în optimile de finală, iar următoarele 16 joacă un play-off, învingătoarele prinzând și ele biletul „optimilor”. Restul formațiilor părăsesc competiția, nimeni nu mai continuă în Europa League. 

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”