„I-am criticat serios” Lucescu, despre  Hagi și Mitriță : „Cu Kosovo au fost relaxați, superficiali, acum au fost decisivi” +34 foto
Mircea Lucescu, selecționerul României. Foto: GOLAZO.ro

„I-am criticat serios”Lucescu, despre Hagi și Mitriță: „Cu Kosovo au fost relaxați, superficiali, acum au fost decisivi”

  • ROMÂNIA - LITUANIA 3-1. Mircea Lucescu (79 de ani) a afirmat că Ianis Hagi (25 de ani) și Alexandru Mitriță (29 de ani) au contribuit decisiv la câștigarea meciului din Liga Națiunilor.
  • Selecționerul României s-a declarat nemulțumit de calitatea gazonului din Ghencea, care le-a pus mari probleme „tricolorilor”.

România a suferit timp de 80 de minute în fața Lituaniei, însă Lucescu a fost inspirat, iar rezervele Hagi și Mitriță i-au răsplătit încrederea: unul a scos un penalty, iar celălalt a marcat.

„Trebuia să-l răsplătesc” Mitriță i-a mulțumit cu un gol lui Mircea Lucescu: „A avut încredere în mine, deși s-au spus multe  chestii negative ”
Citește și
„Trebuia să-l răsplătesc”Mitriță i-a mulțumit cu un gol lui Mircea Lucescu: „A avut încredere în mine, deși s-au spus multe chestii negative
Citește mai mult
„Trebuia să-l răsplătesc” Mitriță i-a mulțumit cu un gol lui Mircea Lucescu: „A avut încredere în mine, deși s-au spus multe chestii negative ”

ROMÂNIA - LITUANIA. Mircea Lucescu: „Calitatea terenului a fost execrabilă”

„Trei puncte extrem de importante. Apreciez starea jucătorilor, care s-au dezlănțuit în finalul jocului.

Ei s-au descurcat mai bine în duelurile individuale, unde erau mai puternici. Sunt calitățile lor naturale, le-au valorificat la maximum, au câștigat în proporție de 70% din acest punct de vedere.

Noi ar fi trebuit să impunem jocul prin tehnica pe care o avem, dar ne-a împiedicat terenul, a fost execrabil.

Și pasa din care s-a marcat golul, greșeala lui Stanciu, a fost tot din cauza terenului. Una peste alta, condiții dificile și un adversar foarte puternic fizic. Am reușit o victorie, cu ceva șansă, sunt multe lucruri de pus la punct, o să încercăm să o facem pe parcurs.

Pe final de joc băieții noștri nu au acceptat să nu câștige acest meci, au făcut câteva contraatacuri bune, puteam să mai marcăm. Și adversarii noștri au avut spații, dar important e că am câștigat”, a declarat Lucescu la Prima TV.

Lucescu: „Hagi și Mitriță au câștigat meciul”

Selecționerul i-a lăudat pe Ianis Hagi și Alexandru Mitriță, care au fost criticați de-a lungul timpului, însă au fost decisivi în partida cu Lituania.

„La meciul cu Kosovo au intrat mai relaxați, superficiali și nu ne-au ajutat prea mult, i-am criticat serios, în același timp încurajându-i.

Acum au intrat și au contribuit decisiv la câștigarea meciului. Prin dorința lor de a face lucrul acesta, prin realizările individuale.

Meritul este al întregii echipe, dar când ai rezerve, ele sunt cele care pun presiune asupra titularilor și intervin când e nevoie”, a spus selecționerul.

România - Lituania, în Nations League (meci)
România - Lituania, în Nations League (meci)

Galerie foto (34 imagini)

România - Lituania, în Nations League (meci) România - Lituania, în Nations League (meci) România - Lituania, în Nations League (meci) România - Lituania, în Nations League (meci) România - Lituania, în Nations League (meci)
+34 Fotografii
labels.photo-gallery

„Vom face în așa fel încât să avem 18-19 jucători de aceeași valoare”

Selecționerul a vorbit și despre programul aglomerat al naționalei: „tricolorii” vor juca în octombrie cu Cipru (pe 12) și cu Lituania (pe 15). Ambele meciuri vor avea loc în deplasare.

„Ce le-am spus la sfârșit rămâne între mine și ei. Avem un alt meci, jucăm două meciuri în deplasare acum, vom vedea în ce măsură vor putea să revină la națională în stare fizică bună, echipele de club să facă performanță, și ei vor profită și vor veni cu o stare de spirit bună. Ușor-ușor se rezolvă lucrurile.

Este decizia UEFA de a face lucrul acesta (n.r. meciuri programate la 3 zile). Vom face în așa fel încât să avem 18-19 jucători de aceeași valoare.

Când voi ști mai bine cum sunt jucătorii, deocamdată eu sunt eu cel care vorbește mai multe, am posibilitatea să îi cunosc mai bine”, a mai spus Lucescu.

Altfel analizez eu lucrurile, nu pe puncte și pe numere. Mircea Lucescu, selecționer România

Clasament

EchipăPuncteGolaveraj
1. România66-1
2. Kosovo34-3
3. Cipru31-4
4. Lituania01-4

Programul României în Liga Națiunilor

  • 6 septembrie 2024, 21:45: Kosovo – România 0-3
  • 9 septembrie 2024, 21:45: România – Lituania 3-1
  • 12 octombrie 2024, 21:45: Cipru – România
  • 15 octombrie 2024, 21:45: Lituania – România
  • 15 noiembrie 2024, 21:45: România – Kosovo
  • 18 noiembrie 2024, 21:45: România – Cipru
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Liga 1
09:29
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Citește mai mult
Rapid duce „lipsă de încredere” Mattias Kait laudă U Cluj și îndeamnă la schimbare: „E inacceptabil!”
Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după ce a marcat
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor