Rapid - Farul 5-0 Alex Dobre, MVP în  prima victorie  a lui Șumudică în Giulești +8 foto
Rapid-Farul (sursă foto: Raed Krishan)

Rapid - Farul 5-0Alex Dobre, MVP în prima victorie a lui Șumudică în Giulești

  • Rapid - Farul 5-0. Echipa lui Șumudică s-a distrat cu puștii lui Gică Hagi, în ultimul meci al etapei #13 din Liga 1.
  • Este primul succes înregistrat pe teren propriu de Rapid de la venirea lui Șumudică.
  • Boupendza și N'Jie au debutat la Rapid, însă MVP-ul a fost Alex Dobre, care a reușit o „dublă” la primul meci în vișiniu.

Ușor, ușor, se taie alibi după alibi. N’Jie și Boupendza sunt titulari, Șumudică poate alinia cam tot ce are mai bun la dispoziție. A avut deja două pauze pentru a redresa și ceea ce i se părea defect din mandatul lui Lennon. Rapidul nu-și mai permite pași greșiți, altfel ratarea play-off-ului nu va mai fi doar o glumă spusă de patronul rivalei FCSB, ci un fapt. 

Rapid - Farul. Prima victorie în Giulești pentru Șumudică

Șumi a promis un alt Rapid, cu un facelift de play-off atunci când va avea toate piesele din puzzle. Începutul a fost mai degrabă un șir de experimente, mare parte eșuate. Iar meciul cu Farul, un adversar slăbit în acest sezon, dar mereu incomod, poate fi restart.

Primele minute au fost mai degrabă reprize scurte de MMA, în care Săpunaru a căutat să-l șicaneze pe Alibec. Un singur șut, anemic, al lui Boupendza, pe jos, de la 20 de metri. Repede a venit și golul, dublă lovitură pentru Hagi. Borza a făcut slalom printre foștii colegi, a pus mingea simplu, cu latul, s-a întins mult Buzbuchi. 1-0 Rapid, internaționalul U21 mai că-și cere scuze. 

Hagi, trădat și de apărare

Primele 20 de minute au fost cu suflu greu pentru Săpunaru. Scos din sărite de Alibec, s-a ales și cu un cartonaș galben. Tot căpitanul Farului i-a furat o minge, apoi a pasat elegant cu călcâiul, cât să-l lase singur cu Siegrist pe Radaslavescu. Ca-n perioada FCSB, greoi, mijlocașul a irosit o șansă uriașă. Ajuns de Manea, blocat până a urmă. 

Gol Borza și bucurie
Gol Borza și bucurie

Galerie foto (8 imagini)

Gol Borza și bucurie Gol Borza și bucurie Gol Borza și bucurie Gol Borza și bucurie Gol Borza și bucurie
+8 Fotografii
labels.photo-gallery

KO de la pauză 

Golul a căzut tot în poarta Farului și se confirmă faptul că pentru fosta campioana va fi un an greu. De suferință! Ducan a pasat greșit, Christensen a fost pe fază, pasă scurtă la Petrila, 2-0 pentru Rapid. Nu peste mult timp 3-0, Pașcanu trimite și el în plasă.

Și putea fi și mai mare diferența dacă norvegianul cadra un voleu de pe 16 metri sau Buzbuchi nu respingea torpila lui Pașcanu (40). Alte două mari șanse! Farul e KO în 40 de minute! 

Vremuri grele la Constanța 

Farul a încercat și după pauză, însă e dificil când singura idee din joc e minge lungă pe Alibec. Constănțenii încearcă mult, reușesc puțin, asta și pentru că nu pot.

Echipa e vizibil limitată în soluții, iar banca arată horror, plină de copii fără niciun fel de tangență cu nivelul Ligii 1, plus Casap, Sîrbu și Rivaldinho. Rapidul s-a conservat, pentru vișinii vine meciul de pe Arena Națională cu FCSB.

Vestea bună pentru ei, au reînvățat să câștige, arată semne de viață. Fix în momntul în care era mai mare nevoie: risca să piardă urma play-off-ului, iar în față va avea cel mai valoros lot al Ligii 1.

Nu pentru Boupendza și N’Jie, da la Alex Dobre 

N-au marcat vedetele mult așteptate, N’Jie și Boupendza, oamenii lăudați și cei pe care se puneau pariuri înaintea meciului.

A făcut-o Alex Dobre, acțiune personală pe partea stângă, și-a întors adversarul, apoi a tras puternic, fixat, pe colțul lung. (72) Tot el a închis și tabela în prelungiri.

Cel mai bun meci al Rapidului, cel mai usturător eșec pentru Hagi. Rapidul saltă locuri în clasament, prinde culoare în obraji, dar încă e sub așteptări. Farul se scufundă complet, e pe 14, doar un punct deasupra Sloboziei, nou promovată. 

VIDEO. Rapid - Farul: primul gol marcat de Alex Dobre

Două „roșii” pe final

Derby-ul din Giulești s-a încheiat cu două cartonașe roșii. Primul l-a văzut Dănuleasă, în minutul 82, care abia intrase pe teren, pentru un fault din postura de ultim apărător.

În prelungiri, Hromada a fost și el eliminat, după o intrare dură la Nicolas Popescu. Va rata derby-ul cu FCSB!

Rapid - Farul: cartonaș roșu pentru Dănuleasa. Foto: captură Prima Sport
Rapid - Farul: cartonaș roșu pentru Dănuleasa. Foto: captură Prima Sport

Galerie foto (13 imagini)

Rapid - Farul: cartonaș roșu pentru Dănuleasa. Foto: captură Prima Sport Rapid - Farul: cartonaș roșu pentru Dănuleasa. Foto: captură Prima Sport Rapid - Farul: cartonaș roșu pentru Dănuleasa. Foto: captură Prima Sport Rapid - Farul: cartonaș roșu pentru Dănuleasa. Foto: captură Prima Sport Rapid - Farul: cartonaș roșu pentru Dănuleasa. Foto: captură Prima Sport
+13 Fotografii
labels.photo-gallery

Rapid - Farul Constanța 5-0

Au marcat: Borza (min. 13), Petrila (min. 30), Pașcanu (min. 40), Alex Dobre (min. 71, min. 90+4)

FINAL DE MECI

min. 90+4 - „Manita” pentru Rapid! Alexandru Dobre, debut de vis la Rapid. Fotbalistul reușește dubla chiar sub ochii selecționerului Mircea Lucescu.

min. 90+1 - Hromada este eliminat după o intrare dură asupra lui Nicolas Popescu. Arbitrul Moroiță a acordat în primă fază cartonașul galben, însă a anulat decizia și a acordat direct roșu

min. 84 - triplă schimbare la Rapid: ies Pașcanu, Christensen și Petrila, intră Micovschi, Grameni și Kait

min. 82 - Dănuleasă îl oprește pe Boupendza din drumul spre poartă și vede direct cartonașul roșu

min. 81 - schimbare la Farul: iese Bălașa, intră Dănuleasa

min. 72 - 4-0 pentru Rapid! Alexandru Dobre debutează cu gol în Giulești după un contraatac fulger al giuleștenilor. Dobre și-a pus mingea pe piciorul stâng și l-a învins pe Buzbuchi cu un șut la colțul lung

min. 71 - dublă schimbare la Farul: ies Grigoryan și Ganea, intră Nicolas Popescu și Băsceanu

min. 68 - ocazie mare a Rapidulului! Onea trage puternic de la peste 25 de metri, mingea este deviată de Buzbuchi în bara transversală

min. 66 - schimbare la Rapid: iese Clinton N'Jie și intră Alexandru Dobre, aflat și el la primul meci în Giulești.

Min. 63 - Denis Alibec înscrie, însă atacantul este în ofsaid în momentul în care primește pasa

Min. 56 - Boupendza vrea să îi cucerească pe fanii din Giulești. Atacantul a încercat să înscrie de la 40 de metri

Min. 52 - se joacă tare în Giulești! Hromada și Vînă s-au ciocnit violent și au rămas întinși pe gazon. Cei doi continuă însă partida

  • 11.323 de spectatori asistă la partida din Giulești

Min. 46 - a început repriza a doua

Min. 45 - se încheie prima repriză. Rapid, cel mai bun meci în Giulești de la derby-ul din martie cu FCSB

Min. 42 - schimbare la Rapid: iese Săpunaru, intră Ignat

Min. 41 - Sunt probleme pentru Cristi Săpunaru! Căpitanul Rapidului s-a accidentat și va fi schimbat.

Min. 40 - 3-0 Rapid! Pașcanu a majorează diferența cu un șut din voleu. Șumudică este în al nouălea cer

Bucurie gol Alex Pașcanu
Bucurie gol Alex Pașcanu

Galerie foto (5 imagini)

Bucurie gol Alex Pașcanu Bucurie gol Alex Pașcanu Bucurie gol Alex Pașcanu Bucurie gol Alex Pașcanu Bucurie gol Alex Pașcanu
+5 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 30 - 2-0 Rapid! Giuleștenii fac spectacol, Petrila înscrie și el. Șumudică face semne la galerie să încurajeze mai mult echipa

Min. 28 - Dragoș Nedelcu a fost scos pe targă din teren și a fost înlocuit cu Alexandru Stoian, fotbalist în vârstă de doar 16 ani.

Min. 13 - 1-0 Rapid! Borza îl învinge pe Buzbuchi din pasa lui Petrila. Este primul gol marcat de rapidiști în Giulești cu Marius Șumudică antrenor

Gol Borza și bucurie
Gol Borza și bucurie

Galerie foto (8 imagini)

Gol Borza și bucurie Gol Borza și bucurie Gol Borza și bucurie Gol Borza și bucurie Gol Borza și bucurie
+8 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 8 - Aaron Boupendza are prima ocazie în tricoul Rapidului. Fotbalistul trage slab pe lângă partea

Min. 6 - Arbitrul Moroiță îi acordă un cartonaș galben și lui Cristi Săpunaru. Căpitanul Rapidului l-a faultat pe Denis Alibec

Min. 4 - Tensiunea plutește în aer în Giulești! Elvețianul Siegrist încasează galben pentru proteste

Min. 1 - a început meciul. Boupendza face pressing agresiv la primul meci în Giulești

20:30 Boupendza, primele jonglerii în Giulești

Noul transfer al Rapidului și-a arătat clasa la încălzire. Fotbalistul care a jucat ultima dată în Major League Soccer a jonglat cu mingea preț de câteva secunde. Urmează primul test oficial în fața fanilor din Giulești

19:30 Și autocarul Farului a ajuns la Arena Giulești

19:20 Rapidiștii au ajuns la stadion

Rapid - Farul Constanța, echipele de start

Rapid: Siegrist - Manea, Săpunaru, Pașcanu - Onea, Hromada, Christensen, Borza - N'jie, Boupendza, Petrila
Antrenor: Marius Șumudică

Farul: Buzbuchi - Bălașa, Țâru, Henrique, Ganea - Dican, Nedelcu, Vînă - Grigoryan, Alibec, Radaslavescu
Antrenor: Gică Hagi

Arbitru: Andrei Moroiță, A1: Daniel Mitruţi, A2: Ionel Dumitru, VAR: Florin Andrei, AVAR: Cristina Trandafir

Stadion: Giulești

Marius Șumudică: „Sper să fie un nou început”

Antrenorul giuleștenilor a încercat să pună la punct neregulile de la club în această pauză competițională și a încercat să contureze un nucleu de jucători care să aducă și rezultate.

„Pauza a fost cât de cât prielnică dacă mă refer la jucătorii care au rămas cu mine. Am mai acumulat, am încercat să lucrăm din punct de vedere tactic. Sper să fie un nou început, avem nevoie de o victorie pe Giulești, doare că n-am câștigat pe teren propriu.

Arătăm destul de bine numeric și calitativ. Am 26 de jucători valizi. N'Jie și Boupendza se antrenează de o lună. Sper ca luni să intre, așteptările sunt foarte mari. Nu mă aștept să-mi facă diferența. Mă bazez pe grup, pentru că am format un nucleu de jucători”, a declarat Marius Șumudică la conferința de presă premergătoare meciului.

Gheorghe Hagi: „Știm ce ne așteaptă pe Giulești”

Gică Hagi se așteaptă la un meci dificil cu Rapidul condus de Șumudică și e de părere că Farul are suficientă experiență încât să facă față adversarului, dar și presiunii publicului giuleștean.

„Un meci în deplasare contra unui adversar cu care ne cunoaștem, am jucat de multe ori cu ei. Știm că ne așteaptă o partidă grea, suntem pregătiți, am avut timp să ne pregătim în această pauză.

Trebuie să facem un meci foarte bun pe ambele faze ca să putem câștiga cele trei puncte. Șumudică e un antrenor foarte, foarte experimentat, a antrenat și afară, s-a descurcat bine și acolo. Tot respectul meu. Mă așteaptă un meci unde trebuie să analizez”, a spus Hagi la conferința de presă, înaintea meciului.

Renunță Hagi?! „Regele”, copleșit după umilința din Giulești:  „Poate nu o să mai fiu pe bancă”
Liga 1
00:43
Renunță Hagi?!„Regele”, copleșit după umilința din Giulești: „Poate nu o să mai fiu pe bancă”
Citește mai mult
Renunță Hagi?! „Regele”, copleșit după umilința din Giulești: „Poate nu o să mai fiu pe bancă”
Debut de vis în Giulești   VIDEO cu golul : Alex Dobre,  reușită de senzație  la primul meci în tricoul Rapidului
Liga 1
21.10
Debut de vis în Giulești VIDEO cu golul: Alex Dobre, reușită de senzație la primul meci în tricoul Rapidului
Citește mai mult
Debut de vis în Giulești  VIDEO cu golul : Alex Dobre,  reușită de senzație la primul meci în tricoul Rapidului
„Nu am realizat nimic”  Șumudică, cu  picioarele pe pământ  după ce a „demolat” Farul. Ce spune despre derby-ul cu FCSB
Liga 1
00:20
„Nu am realizat nimic” Șumudică, cu picioarele pe pământ după ce a „demolat” Farul. Ce spune despre derby-ul cu FCSB
Citește mai mult
„Nu am realizat nimic”  Șumudică, cu picioarele pe pământ după ce a „demolat” Farul. Ce spune despre derby-ul cu FCSB
Minte Jandarmeria?  Șefii de la stadionul „Arcul de Triumf” susțin că există  imagini video  cu scena în care se aruncă din tribune cu un scaun spre asistent + Ce spune Dinamo
Liga 1
21.10
Minte Jandarmeria? Șefii de la stadionul „Arcul de Triumf” susțin că există imagini video cu scena în care se aruncă din tribune cu un scaun spre asistent + Ce spune Dinamo
Citește mai mult
Minte Jandarmeria?  Șefii de la stadionul „Arcul de Triumf” susțin că există imagini video cu scena în care se aruncă din tribune cu un scaun spre asistent + Ce spune Dinamo
Daniel Pancu, judecat miercuri Stoichiță a anunțat ce se va întâmpla cu  selecționerul U21 , după incidentele de la meciul cu Elveția
Liga 1
21.10
Daniel Pancu, judecat miercuriStoichiță a anunțat ce se va întâmpla cu selecționerul U21, după incidentele de la meciul cu Elveția
Citește mai mult
Daniel Pancu, judecat miercuri Stoichiță a anunțat ce se va întâmpla cu selecționerul U21 , după incidentele de la meciul cu Elveția
Cine e agresorul?  Jandarmeria, răspuns-șoc pentru GOLAZO.ro despre incidentele de la Dinamo - Botoșani: „N-am reușit să aflăm  cine a aruncat cu scaunul  către asistent“
Liga 1
21.10
Cine e agresorul? Jandarmeria, răspuns-șoc pentru GOLAZO.ro despre incidentele de la Dinamo - Botoșani: „N-am reușit să aflăm cine a aruncat cu scaunul către asistent“
Citește mai mult
Cine e agresorul?  Jandarmeria, răspuns-șoc pentru GOLAZO.ro despre incidentele de la Dinamo - Botoșani: „N-am reușit să aflăm  cine a aruncat cu scaunul către asistent“
Proces  Azi, un nou termen în procesul lui  Mario Iorgulescu . E acuzat de ucidere din culpă
Diverse
21.10
Proces Azi, un nou termen în procesul lui Mario Iorgulescu. E acuzat de ucidere din culpă
Citește mai mult
Proces  Azi, un nou termen în procesul lui Mario Iorgulescu . E acuzat de ucidere din culpă
40.000 de bilete vândute  Fanii iau cu asalt Arena Națională la meciul  România - Kosovo , care va stabili cine câștigă grupa în Nations League
Nationala
21.10
40.000 de bilete vândute Fanii iau cu asalt Arena Națională la meciul România - Kosovo, care va stabili cine câștigă grupa în Nations League
Citește mai mult
40.000 de bilete vândute  Fanii iau cu asalt Arena Națională la meciul România - Kosovo , care va stabili cine câștigă grupa în Nations League