Analiză  Ronny Levy, înainte de FCSB - Maccabi Tel Aviv „Nu aș fi surprins, totul e posibil”
Ronny Levy. Foto: Imago

Analiză Ronny Levy, înainte de FCSB - Maccabi Tel Aviv „Nu aș fi surprins, totul e posibil”

  • Ronny Levy (57 de ani), fostul antrenor al FCSB, a analizat meciul din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, dintre FCSB și Maccabi Tel Aviv.
  • Levy consideră că FCSB beneficiază de avantajul jocului de acasă și de faptul că a început deja sezonul.
  • Meciul tur se joacă de la 20:30, pe Stadionul Ghencea și poate fi urmărit în direct pe ProTV, Voyo și în format liveTEXT pe GOLAZO.ro
„Cât mânca Nadia” Marele handbalist Cornel Penu despre  sacrificiile olimpice
Citește și
„Cât mânca Nadia”Marele handbalist Cornel Penu despre sacrificiile olimpice
Citește mai mult
„Cât mânca Nadia” Marele handbalist Cornel Penu despre sacrificiile olimpice

Conform orangesport.ro, citat de Fanatik, Ronny Levy, fost antrenor al FCSB în 2011 și actual tehnician al echipei Hapoel Haifa, a oferit o evaluare detaliată a confruntării dintre FCSB și Maccabi Tel Aviv, din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor UEFA.

Ce avantaj are FCSB în partida cu Maccabi Tel-Aviv

Levy consideră că FCSB beneficiază de un avantaj important în această „dublă” de calificare.

Cred că este un meci echilibrat, totul e posibil. Cred că Steaua (n.r. - FCSB) are un avantaj faţă de Maccabi, pentru că deja a început campionatul şi a avansat un tur în Europa. Cred că totul e posibil, în special când Steaua (n.r. - FCSB) joacă acasă, când toţi suporterii îi împing de la spate. Ronny Levy

Echipa din Ghencea a început deja campionatul, a câștigat Supercupa României și a avansat un tur în preliminariile Ligii Campionilor după o victorie categorică, 11-1, în fața Virtus AC.

În schimb, Maccabi Tel Aviv a disputat doar un singur meci oficial în această vară, câștigând Supercupa Israelului cu 2-0 împotriva Maccabi Petach Tikva.

FCSB trebuie să aibă grijă la Zahavi

Levy a subliniat și forța lui Maccabi Tel Aviv, echipă care a câștigat campionatul israelian sezonul trecut, după o competiție strânsă cu Maccabi Haifa.

„Sezonul trecut a fost câştigat de Maccabi, a fost o competiţie acerbă cu Maccabi Haifa, iar ei au reuşit să câştige campionatul, după ce Haifa a fost campioană. Nu este uşor, e un club serios, foarte bun, profesionist, cu jucători buni”, a adăugat Levy.

În privința jucătorilor cheie de la Maccabi Tel Aviv, Ronny Levy l-a menționat pe Eran Zahavi, un atacant care va împlini 37 de ani pe 25 iulie.

Zahavi e un finalizator, cel mai bun. Dacă are vreo şansă, marchează. Bineînţeles, nu e în cel mai bun moment al carierei sale, dar mereu e periculos, ager în faţa porţii, iar Maccabi are şi alţi jucători”, a spus Levy, conform sursei citate.

36 de goluri
a oferit Zahavi în cele 52 de meciuri

Maccabi - FCSB. Meciul retur nu se poate juca în Israel

Levy a concluzionat că, deși FCSB are șanse bune, meciul de retur va fi crucial pentru determinarea calificării.

„Clubul are o mentalitate bună, iar Steaua (n.r. - FCSB) este puternică la mai multe capitole. Totul e posibil, e un meci echilibrat.

Calificarea nu se decide la Bucureşti, ci al doilea meci va fi mai important. Maccabi nu joacă acasă (n.r. - ci în Ungaria). Ar fi fost diferit în Israel, cu fanii care să-i împingă şi e diferit să joci în Budapesta”, au fost cuvintele lui Ronny Levy

Ronny Levy, 4 luni pe banca FCSB

Ronny Levy este un antrenor şi fost fotbalis israelian.

În perioada ianuarie-august 2010, Levy a pregătit echipa Unirea Urziceni din Liga I, cu care a reușit să încheie sezonul 2009-2010 pe un respectabil loc secund în campionatul României.

Problemele financiare ale clubului l-au forțat să părăsească echipa la începutul ediției 2010-2011.

După un scurt mandat la Beitar Jerusalem în Israel, Levy a revenit în România, acceptând oferta de a antrena la FCSB.

A fost prezentat oficial pe 10 iunie 2011 de către patronul Gigi Becali și managerul Mihai Stoica, dar și-a dat demisia pe 30 septembrie 2011, după o scurtă perioadă de timp la conducerea echipei.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”