„Procedura e foarte rapidă” Când ar trebui să vină rezultatul  deciziei  TAS în cazul Sabrinei Voinea
Sabrina Maneca-Voinea Foto:Imago

„Procedura e foarte rapidă”Când ar trebui să vină rezultatul deciziei TAS în cazul Sabrinei Voinea

  • Federația Română de Gimnastică și Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, au depus memorii la TAS, după decizia controversată, de luni, din timpul finalei probei de gimnastică artistică la sol, de la Jocurile Olimpice.

Un avocat de drept sportiv, președintele Asociației Române de Arbitraj Sportiv, a explicat că cel târziu în această seară ar trebui să vină decizia judecătorilor.

Nu a călcat linia  NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie  penalizată . Reacția Nadiei
Citește și
Nu a călcat linia NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie penalizată. Reacția Nadiei
Citește mai mult
Nu a călcat linia  NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie penalizată . Reacția Nadiei

Când ar trebui să vină rezultatul memoriului depus la TAS

Ana Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea au ratat podiumul olimpic în finala la sol, după ce arbitrii au decis să admită o contestație a americancei Jordan Chiles și să o propulseze de pe locul 5, până pe locul 3.

La o zi după decizia controversată a arbitrilor, atât Federația Română de Gimnastică, cât și mama Sabrinei, Camelia, au depus memorii la Tribunalul Sportiv de Arbitraj (TAS).

Cu ocazia Jocurilor Olimpice a fost înființată o divizie care judecă astfel de cazuri în regim de urgență, iar potrivit lui Sabin Gherman, avocatului de drept sportiv, rezultatul în cazul Sabrinei Maneca-Voinea ar putea veni chiar în această seară.

„Sunt șanse ca rezultatul să fie modificat în urma contestației care inițial a fost respinsă și acum este atacată în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, divizia ad-hoc care se află la Paris.

Toate aceste hotărâri sunt publice pe site-ul TAS, iar din cele opt care au fost deja soluționate, în momentul de față una singură a fost admisă.

În teorie, sunt șanse ca clasamentul să fie modificat, iar sportiva noastră să primească medalia respectivă.

Procedura este una foarte rapidă. Conform regulilor arbitrale ale TAS, divizia ad-hoc, o soluție ar trebui pronunțată în 24 de ore de la momentul în care s-a înregistrat cererea.

Practic, până la finalul acestei zile ar trebui să avem o soluție. (...) Mă aștept ca în această seară să avem o decizie, dispozitivul hotărârii, nu motivarea. Ulterior, să ne dăm seama ce s-a întâmplat.

Există și un caz excepțional în care Curtea și arbitrii desemnați să judece acest caz consideră că e nevoie de mai multe informații și în acest caz, pot să amâne încă un timp scurt soluționarea cauzei” a declarat Sabin Gherdan, potrivit Euronews.

Sper că toata problema aceasta să se rezolve până la capăt, să ne bucurăm de un rezultat foarte bun. Cum ne-am bucurat când am terminat exercițiile, sper să fie bine în continuare, îi felicit pe toți și vă mulțumesc că ne-ați fost alături. Sabrina Voinea, la revenirea în țară

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”