„Se va revizui exercițiul Sabrinei”  Nadia Comăneci  i-a scris președintelui  Federației Internaționale de Gimnastică

„Se va revizui exercițiul Sabrinei”Nadia Comăneci i-a scris președintelui Federației Internaționale de Gimnastică

  • Sabrina Voinea (17 ani) a ocupat locul cinci în finala de la sol, cu nota 13.700, după ce a fost penalizată cu 0,1 puncte.
  • Nadia Comăneci i-a trimis o scrisoare lui Morinari Watanabe, președintele FIG, în care îi cere acestuia să facă lumină în acest caz.
  • Dacă gimnasta noastră nu ar fi fost depunctată, atunci ea ar fi ocupat poziția a treia, înaintea lui Jordan Chiles din SUA.

Finala fetelor de la sol a născut una dintre cele mai mari controverse de la aceste Jocuri Olimpice.

Nu a călcat linia  NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie  penalizată . Reacția Nadiei
Citește și
Nu a călcat linia NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie penalizată. Reacția Nadiei
Citește mai mult
Nu a călcat linia  NBC a difuzat imagini din care reiese că Sabrina Voinea nu trebuia să fie penalizată . Reacția Nadiei

Ana Maria Bărbosu era pe locul trei după încheierea exercițiilor tuturor gimnastelor. Antrenoarea sportivei Jordan Chiles, Cecile Landi, a făcut o contestație legată de exercițiul americancei. Arbitrii i-au acordat o zecime după ce au analizat exercițiul, iar Chiles a trecut, cu nota 13.766, peste Ana Maria, care obținuse 13.700.

Nadia: „Se va revizui exercițiul Sabrinei”

După ce postul american de televiziune NBC a prezentat un clip în care este foarte clar că Sabrina Voinea nu a depășit suprafața de concurs, Nadia a postat imaginile pe contul ei de Twitter.

Mai mult, i-a scris lui Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale de Gimnastică. Acesta, se pare, i-a și răspuns. Așa cum, cu eleganța recunoscută, a făcut și Nadia Comăneci la întrebările noastre.

„Nu mai este o altă ieșire decât cea cu călcâiul. Acolo a fost cel mai aproape. Imaginile arată că asta nu s-a întâmplat. (n.r. – dar poate a atins cu vârful degetelor piciorului stâng când a făcut pirueta?). Nu-mi dau seama, dar nu cred. Să ne arate ei imaginile din care reiese că a depășit linia. (n.r. – se mai poate face acum ceva?).

S-au trimis cereri de revizuire a exercițiului, ca să vedem cu toții unde s-a făcut acea deducție de ieșire din covor. I-am trimis și eu imaginile domnului Watanabe. Cred că se va revizui exercițiul Sabrinei”, a spus Nadia Comăneci, pentru GOLAZO.ro.

Elisabeta Lipă: „A fost furt!”

Însă, cu doar câteva minute înainte, și Sabrina Voinea, cealaltă sportivă a noastră prezentă în finala de la sol, făcuse o contestație. Aceasta nu fusese soluționată pozitiv pentru româncă.

Mai mult, Sabrina fusese penalizată cu o zecime (n.r. - 0,1 puncte) de arbitri pentru, se pare, o ieșire de pe suprafața de concurs. Cum și această gimnastă a noastră a obținut nota 13.700, cu acea zecime ar fi terminat finala pe ultima poziție a podiumului și ar fi luat medalia de bronz.

Elisabeta Lipă a declarat, în exclusivitate pentru GOLAZO.ro, că Nadia Comăneci s-a ridicat imediat după încheierea concursului și a fost la masa arbitrelor.

„Este furt! Acum să vedem ce se va decide. Sportivul este la mâna arbitrului, din păcate. Nadia a fost lângă mine, în tribună. În momentul în care s-a terminat evoluția sportivei din SUA, nici nu se dăduseră rezultatele, Nadia s-a dus la fete. Eu nu pot intra acolo. Sunt foarte revoltată! Muncești atâția ani… Era bronzul Anei”.

Nadia Comăneci a declarat, la ieșirea din arena în care s-au ținut concursurile gimnasticii, că arbitrele i-au demonstrat, cu o poză, că Sabrina Voinea a pășit în afara covorului, iar din acest motiv a primit o penalizare de o zecime.

„Am fost la șefa arbitrelor ca să înțeleg de unde deducția de 0,1 puncte (n.r. – o zecime) pentru Sabrina Voinea. Mi-au spus că au o fotografie cu o bucățică mică a călcâiului ei, care a ieșit puțin afară din linie. Ceea ce eu nu am văzut. Dar au refăcut fotografia”.

Clasament finală sol JO 2024

1. Rebeca Andrade (Brazilia) 14,166

2. Simone Biles (SUA) 14,133

3. Jordan Chiles (SUA) 13,766

4. Ana Maria Bărbosu (România) 13,700

5. Sabrina Maneca-Voinea (România) 13,700

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”