Primarul e patron-antrenor Edilul Hunedoarei, discurs în fața jucătorilor  Corvinului  înainte de meciul cu Rijeka: „Fiți ca musca în Sfântul Munte”
Dan Bobouțanu / Foto: Primarul municipiului Hunedoara

Primarul e patron-antrenorEdilul Hunedoarei, discurs în fața jucătorilor Corvinului înainte de meciul cu Rijeka: „Fiți ca musca în Sfântul Munte”

  • Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, le-a ținut jucătorilor Corvinului un discurs de încurajare înaintea meciului tur cu Rijeka, scor 0-0.
  • “O muscă în Sfântul Munte” este o carte de psihologie creștină.
  • Scrisă de Vasilis G. Frangopulos, cartea este o poveste despre descoperirea credinței.

Corvinul a terminat la egalitate, scor 0-0, la Sibiu, contra vicecampioanei Croației, și păstrează șanse reale de calificare în turul următor al competiției.

Crede în calificare  Florin Maxim: „Cine nu ne lasă  să visăm ?”
Citește și
Crede în calificare Florin Maxim: „Cine nu ne lasă să visăm?”
Citește mai mult
Crede în calificare Florin Maxim: „Cine nu ne lasă să visăm ?”
  • Dan Bobouțanu a absolvit Universitatea Vasile ­Goldiș din Arad și este licențiat al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. A colaborat cu publicațiile ProSport și Fotbal Vest.

Dan Bobouțanu: „Așa cum a făcut Muntele Sfânt din muscă”

Dan Bobouțanu a încercat să-i motiveze pe elevii lui Florin Maxim cu ajutorul unei cărți creștine, „O muscă în Sfântul Munte”, a lui Vasilis G. Frangopulos.

Este vorba despre un personaj fără credință, care ajunge, la un moment dat, să creadă orbește în Dumnezeu.

Într-un mod plastic, primarul le-a indus jucătorilor ideea că faptele lor de pe teren, prin rezultate, pot schimba percepțiile oamenilor care nu au încredere în ei. Că au puterea de a produce această transformare.

Nu știm exact ce au înțeles unii dintre jucătorii Corvinului, mai ales cei străini, dar evoluția din teren a fost una care i-a validat lui Dan Bobouțanu discursul atipic.

Hunedorenii au arătat un fotbal bun, iar laudele au curs necontenit, chiar dacă a fost vorba despre un rezultat de egalitate fără goluri.

Discursul lui Dan Bobouțanu

„Este o poveste atât de frumoasă, încât nu vreau să se sfârșească. Multe lume se întreabă când ne vom opri.

Când? Eu vreau să-și pună întrebarea: Unde? De ce nu în grupe? Se poate orice.

Există o carte pe care vă sfătuiesc să o citiți. Se numește «O muscă în Sfântul Munte». Este vorba despre un tip care ajunge la Sfântul Munte, la Athos, și care nu credea în nimic. Îi lua la mișto pe toți, cum toți ne iau la mișto pe noi.

La final de tot, după ce a văzut toată viața monahala de acolo, ce s-a întâmplat acolo, necredinciosul a ajuns să creadă mai mult decât oricine, în oamenii aceia, în viața de acolo și în ce se întâmplă cu Dumnezeu.

În sinea noastră, toți suntem credincioși. Indiferent de confesiune. Atunci când ne este greu jucăm și cu gândul «Doamne Ajută». «Doamne Ajută să n-am emoții, să mă simt bine, să-mi iasă».

Iar astăzi, este vorba despre sufletul acela. La fel ca omul care s-a schimbat la Sfântul Munte, îi puteți face pe foarte mulți să se gândească și să se schimbe. Eu, Bogdan (n.r. - Apostu), Max (n.r. - antrenorul Florin Maxim), am creat grupul acesta, dar rezultatele voi le-ați făcut. Munca este doar a voastră, a tuturor.

Eu n-am alergat, ei n-au alergat, noi ne-am făcut treaba noastră. Iar voi puteți, așa cum a făcut Sfântul Munte din muscă, să-i faceți să creadă în voi. Vreau să plecați conștienți de valoarea pe care o aveți ca oameni în primul rând, ca sportivi și ca hunedoreni. Pentru că noi, toți, v-am adoptat.

Dan Bobouțanu: „Haideți să încercăm împreună!”

Este cel mai greu meci pe care l-am avut vreodată împreună, în acești ani de zile. Dar vă spun ceva: chiar cred! Cred că putem obține un rezultat bun.

Nu să nu ne facem de rușine. Că nu ne vom face. Chiar cred că putem obține un rezultat bun. Vreau să aveți încredere în voi și vreau să vă simțiți foarte motivați, astăzi. Noi suntem gazde și noi vrem astăzi să câștigăm. Băieți, haideți să încercăm împreună”, a sunat discursul ținut timp de aproximativ două minute de Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la  CM 2026
Nationala
00:34
Spre MondialeCât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Citește mai mult
Spre Mondiale Cât de mult contează victoria României cu Kosovo: cum au crescut șansele de calificare la CM 2026
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a  plecat de la echipă
Liga 1
07.09
Scandal la Dinamo A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
Citește mai mult
Scandal la Dinamo  A aruncat cu sticla după Kopic și a plecat de la echipă
UPDATE  Replică după ce  Ianis Hagi  s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Campionate
07.09
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!”
Citește mai mult
UPDATE Replică după ce Ianis Hagi s-a delimitat de el: „Niciodată nu am pretins asta!” 
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la  Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”
Liga 1
07.09
Vin întăririȘumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid: „N-a călcat atacant ca el în România”
Citește mai mult
Vin întăriri Șumudică promite că aduce un vârf letal la Rapid : „N-a călcat atacant ca el în România”