Ciocnire de idei Sunt Mbappe și colegii  tolerați de UEFA , iar turcii sunt pedepsiți?
CIOCNIRE DE IDEI: Sunt Mpappe și colegii tolerați de UEFA, iar turcii sunt pedepsiți?

Ciocnire de ideiSunt Mbappe și colegii tolerați de UEFA, iar turcii sunt pedepsiți?

  • Ne-am propus din prima zi de existență a proiectului GOLAZO.ro să onorăm sportul și publicul prin a nu subestima inteligența cititorilor. De aceea, abordăm din mai multe perspective subiectele importante.
  • Scriem fără prejudecăți. Punem, față în față, puncte de vedere diferite. E important să dialogăm mai ales când nu suntem de acord.
  • Iată, mai jos, un episod recent, cu opinii divergente pe un subiect la zi: Mbappe versus Demiral, aplauze versus suspendare, extremismul privit prin filtre diferite.

Recent, jurnalista Alexandra Nistoroiu a scris pe GOLAZO.ro un articol despre pozițiile politice ale fotbaliștilor francezi. Ea a amintit că episoadele de la Euro 2024 (vezi mesajele publice ale lui Mbappe și Thuram despre "pericolul ca extrema dreaptă să câștige alegerile în Franța") nu este nou. Există o confruntare de idei veche ”de trei decenii între naționaliști și naționala Franței”.

Iar Marcus, fotbalistul de azi, este băiatul lui Lilian Thuram, cel care, la rândul său a avut frecvent poziții civice. De-a lungul timpului, ”bătrânul” Thuram și-a nuanțat punctele de vedere. De ce? Puteți afla asta din articolul Alexandrei Nistoroiu.

OPINIE: Din tată în fiu De la Lilian la Marcus Thuram.  Trei decenii de tensiuni  între naționaliști și naționala Franței
Citește și
OPINIE: Din tată în fiuDe la Lilian la Marcus Thuram. Trei decenii de tensiuni între naționaliști și naționala Franței
Citește mai mult
OPINIE: Din tată în fiu De la Lilian la Marcus Thuram. Trei decenii de tensiuni între naționaliști și naționala Franței

Ieri, Silviu Tudor Samuilă a insistat pe o altă perspectivă. Cum explicăm dubla măsură? Și cât de relevante sunt pentru mase părerile unor sportivi tineri, necopți, fără experiență?

Samuilă a scris într-un articol în GOLAZO.ro. despre pedeapsa încasată de fundașul turc Demiral: „A fost suspendat pentru salutul «Lupilor cenușii», o formațiune de extremă dreapta, dar Mbappe a fost iertat pentru că a îndemnat lumea să nu o voteze pe Le Pen”.

Aici puteți citi opinia diferită a lui Silviu Tudor Samuilă:

Dezbatere Ar trebui sau nu să își exprime sportivii  preferințele politice ?  Silviu Tudor Samuilă: „Nu transformați Euro în seri grețoase de Oscar!”
Citește și
DezbatereAr trebui sau nu să își exprime sportivii preferințele politice? Silviu Tudor Samuilă: „Nu transformați Euro în seri grețoase de Oscar!”
Citește mai mult
Dezbatere Ar trebui sau nu să își exprime sportivii preferințele politice ?  Silviu Tudor Samuilă: „Nu transformați Euro în seri grețoase de Oscar!”
Merih Demiral Merih Demiral
Merih Demiral
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”