Controversă  Southgate a găsit problema în prestația Angliei:  absența lui Kalvin Phillips
Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, admite că poziționarea lui Trent Alexander-Arnold la mijlocul terenului este „un experiment”

Controversă Southgate a găsit problema în prestația Angliei: absența lui Kalvin Phillips

  • Danemarca și Anglia au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei de ieri la EURO. Englezii sunt ca și calificați în optimi, însă după un joc modest.
  • Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, admite că poziționarea lui Trent Alexander-Arnold la mijlocul terenului este „un experiment” și subliniază că Anglia nu are un înlocuitor pentru Kalvin Phillips.
  • Pentru declarația făcută despre dificultatea de a înlocui pivotul lui West Ham, dar și pentru folosirea lui Alexander-Arnold într-o poziție neobișnuită, microbiștii l-au ironizat pe selecționerul englez.
Calcule Cum se califică România în optimi. Ce se întâmplă dacă  4 echipe  termină grupa la egalitate de puncte
Citește și
CalculeCum se califică România în optimi. Ce se întâmplă dacă 4 echipe termină grupa la egalitate de puncte
Citește mai mult
Calcule Cum se califică România în optimi. Ce se întâmplă dacă 4 echipe termină grupa la egalitate de puncte

Harry Kane a deschis scorul în Danemarca - Anglia în minutul 18, după o eroare defensivă a nordicilor.

Danezii au egalat în minutul 34 printr-un șut spectaculos de la 25 de metri al lui Hjulmand, prin care au stabilit scorul final.

Faptul că Trent Alexander Arnold, fundașul dreapta de la Liverpool, a jucat în meciul cu Danemarca, deși nu a impresionat în victoria englezilor cu Serbia, a stârnit controverse în tabăra engleză.

Presa și suporterii englezi sunt supărați pe utilizarea lui Trent Alexander-Arnold, dar din motive diferite.

  • Pe unii îi deranjează că Alexander-Arnold a fost scos timpuriu, iar cele două meciuri a fost primul înlocuit, deși a avut o prestație decentă.
  • Pe alții i-a supărat jocul Angliei și folosirea unui jucător pe o poziție care nu i se potrivește, când există opțiuni remarcabile neutilizate precum Kobe Mainoo sau Cole Palmer.

Gareth Southgate nu reusește să găsească înlocuitor pentru Kalvin Phillips

După o primă repriză modestă realizată de englezi, Southgate l-a introdus pe Conor Gallagher în locul lui Trent Alexander.

La interviul de după meci, întrebat despre decizia de a face schimbarea, dar și folosirea neobișnuită a jucătorului de la Liverpool, Southgate a surprins.

Am vrut să-l introduc pe Conor; aveam nevoie de ceva energie și să punem mai multă presiune. Trent a avut câteva momente în care a oferit ceea ce așteptam de la el. Știm că este un experiment. Știm că nu avem un înlocuitor natural pentru Kalvin Phillips. Încercăm lucruri diferite și în acest moment nu ne aflăm la nivelul la care ne-am dori Gareth Southgate

Aparent, Phillips, care a ratat turneul după un împrumut dezamăgitor la West Ham, a lăsat un gol în mijlocul terenului pe care Southgate a avut dificultăți în a-l umple.

Lipsa unui înlocuitor pe măsură pentru Phillips a dus la ajustări tactice, inclusiv la controversata folosire a lui Alexander-Arnold la mijlocul terenului, în loc de poziția sa naturală de fundaș dreapta.

Suporterii englezi au reacționat

Pe X, fostul Twitter, fanii au reacționat foarte dur la adresa lui Southgate.

  • Pagina UF, dedicată fanilor lui Manchester United a scris: „Este cu adevărat CEL MAI PROST antrenor de fotbal pe care l-am văzut vreodată”
  • O altă pagină a notat: „Fanii lui Man United sunt ușurați că îl vor avea pe Erik Ten Hag ca antrenor anul viitor și nu pe Gareth Southgate.”
  • Pe o pagină specializată în știri din fotbal, s-a scris: „L-ați concedia pe Gareth Southgate în seara asta și l-ați aduce pe Jurgen Klopp doar pentru turneu?”
  • Englezii au făcut și haz de necaz, lângă o poză cu Southgate și Gallagher: „Știi ce ai de făcut?!” / „Nu” / „Nici eu, salută-l pe Jude din partea mea”

Și un fost jucător al lui Liverpool a reacționat la situația actuală din naționala Angliei. Ryan McLaughlin a subliniat că numărul 66, adică Trent Alexander-Arnold, a scos „țap ispășitor” încă de la începutul acestui turneu.

Wayne Rooney a declarat că l-ar prefera pe Kobbie Mainoo în locul lui Trent Alexander-Arnold.

Legenda Angliei consideră că Mainoo este un mijlocaș complet, superior lui Alexander-Arnold prin tehnică și poziționare.

Trent și Rice sunt mult prea retrași când Danemarca are mingea, sunt prea preocupați de ceea ce se află în spatele lor. Trebuie să oprească ceea ce se află în fața lor. Fundașii centrali trebuie să țipe la ei să iasă, pentru a le permite să împingă jocul mai în față Jamie Carragher, fost internațional englez

Trent Alexander-Arnold are o scuză pentru prestația slabă

Pentru naționala Angliei, în postul de fundaș dreapta a activat Kyle Walker, jucătorul lui Manchester City.

Fundașul lui Liverpool, Trent Alexander, a jucat foarte puține meciuri într-o altă poziție decât cea în care a fost consacrat.

8 meciuri
în altă poziție decât cea de fundaș dreapta are Alexander-Arnold în toate cele 322 jucate de el

În postul său natural, la Liverpool, Trent a câștigat 8 trofee, printre care o cupă Champions League, un campionat, o supercupă UEFA și o cupă FA.

Aș înnebuni din cauza lui Kane. Aș țipa la el. Nu se poate ca atacantul meu să nu depună același efort precum ceilalți jucători de pe teren. Trebuie să văd de la el aceeași încărcătură și intensitate. Să-l văd punându-i pe fundașii centrali adverși sub presiune, așa cum simt eu, ca fundaș al Angliei! Nu este suficient de bun Rio Ferdinand, fost internațional englez

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1