Scandalul premierilor din canotaj  Ciolacu  nu va trimite  Corpul de Control la ANS + o laudă pe Lipă și îl atacă pe Novak: „Un fost șef frustrat”
Marcel Ciolacu și Elisabeta Lipă

Scandalul premierilor din canotaj Ciolacu nu va trimite Corpul de Control la ANS + o laudă pe Lipă și îl atacă pe Novak: „Un fost șef frustrat”

  • Marcel Ciolacu (56 de ani) a declarat, vineri, că nu va trimite Corpul de Control la Agenția Națională pentru Sport pentru a verifica cum au fost acordate primele olimpicilor.
  • În urmă cu două zile, Eduard Novak, fost ministru al Sportului, a afirmat că doi angajați ai Federației Române de Canotaj au primit prime mai mari decât David Popovici.

Marcel Ciolacu susține că lucrurile sunt cât se poate de clare în privința situației premierii sportivilor olimpici, după discuțiile purtate cu președintele ANS, Elisabeta Lipă, și cu șeful COSR, Mihai Covaliu.

Dinamo - FCSB  Zeljko Kopic  nu se teme : „Vom juca la victorie!” + care sunt cei mai periculoși jucători de la FCSB, în opinia croatului
Citește și
Dinamo - FCSB Zeljko Kopic nu se teme: „Vom juca la victorie!” + care sunt cei mai periculoși jucători de la FCSB, în opinia croatului
Citește mai mult
Dinamo - FCSB  Zeljko Kopic nu se teme : „Vom juca la victorie!” + care sunt cei mai periculoși jucători de la FCSB, în opinia croatului

Marcel Ciolacu: „Nu am de ce să trimit Corpul de Control”

Întrebat dacă intenționează să trimită Corpul de Control la ANS, premierul a declarat că „lucrurile sunt foarte clare”, așa că no astfel de inspecție nu va avea loc.

„Nu, pentru că lucrurile sunt foarte clare, nu am de ce trimite Corpul de Control. Sunt anumite anomalii în legi, dar ANS-ul a făcut o propunere către COSR. COSR a trimis înapoi ANS-ului propunerea în ceea ce priveşte lotul de la caiac-canoe (n.red. - scandalul a pornit de la premierile din cadrul Federației de Canotaj), toate propunerile pe aceeaşi lege care a funcţionat şi cel care a invocat această problemă. Nu l-am auzit vorbind atunci că sunt anomalii în lege, dar eu sunt ferm convins, am stat de vorbă şi cu domnul Covaliu şi cu doamna Lipă, sunt ferm convins că, până vor ajunge în Guvern, la aprobarea noastră în Guvern, lucrurile vor fi foarte, foarte clare”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit tvrinfo.ro.

Premierul a mai spus că ia în calcul și o modificare a legii pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple:

„Eu aş face cu acea ocazie şi modificarea legislativă, astfel încât să nu se mai întâmple acest lucru”, a declarat Ciolacu.

„Ce, mă, un contabil ia bani?”   Sumele  care ne-au indignat
Citește și
„Ce, mă, un contabil ia bani?” Sumele care ne-au indignat
Citește mai mult
„Ce, mă, un contabil ia bani?” Sumele care ne-au indignat

Marcel Ciolacu, atac la Eduard Novak: „Un fost șef frustrat”

Ciolacu a afirmat că PSD a căutat să înregimenteze politic sportivi de înaltă performanță pentru a putea susține dezvoltarea acestui domeniu și l-a numit pe fostul ministru al Sportului „un fost șef frustrat”:

„Eu înţeleg că doamna Lipă şi-a asumat intrarea într-un partid şi candidatura de bună credinţă, ca şi noi, fiind de bună credinţă, pentru că toate partidele vorbesc despre sport, dar n-au niciun sportiv de talia unui campion olimpic şi mondial cum este doamna Lipă sau cum este domnul Haţegan. Noi la partid am decis ca să aducem sportivi, fiindcă sportului românesc îi trebuie o nouă lege şi încercăm să acoperim cumva toate sporturile şi să fie o reprezentare în Parlament.

Acum, suntem toţi mândri de doamna Lipă şi… nu ştiu câte a luat… vreo cinci medalii olimpice, e una dintre marile campioane ale României. Să o tăvălim fiindcă nu a explicat de la început că acea sumă, de fapt, nu e destinată unei singure persoane… la 56 de persoane, pentru că a spus un fost şef care e frustrat că nu mai e şef, mi se pare un pic cam mult. Haideţi să ne respectăm campionii, chiar e păcat!”, a spus Ciolacu.

Fostul ministru al sportului, Eduard Novak, a afirmat miercuri că secretarul general și contabila-șef al Federației Române de Canotaj ar urmă să primească fiecare câte un premiu de 162.500 de mii de euro, în urma rezultatelor sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Suma pe care un campion olimpic o primește pentru o medalie de aur este de 140.000 de euro.

Continuă scandalul  Toma și Stănescu  contraatacă  după acuzațiile directorului CSM Constanța: „Devine penibil! Inventează scenarii”
Citește și
Continuă scandalul Toma și Stănescu contraatacă după acuzațiile directorului CSM Constanța: „Devine penibil! Inventează scenarii”
Citește mai mult
Continuă scandalul Toma și Stănescu contraatacă după acuzațiile directorului CSM Constanța: „Devine penibil! Inventează scenarii”

Răspunsul Elisabetei Lipă la acuzațiile lui Eduard Novak

Președinta ANS, a confirmat joi, într-o conferință de presă, că nu există ca o contabilă a FRC să fie premiată cu suma de 160.000 de euro, precizând că acea sumă este destinată întregului personal al federației.

„La ora actuală nu există nicio sumă aprobată, sunt doar în baza de proiect, de analiză. Ele se depun la Comitetul olimpic, care le verifică şi când avem forma finală se aprobă în Comitetul Executiv. Noi la ora actuală nu avem aceste premieri plătite, sunt doar în faza de proiect, pe hârtie.

Eu cred că nu îşi poate imagina nimeni că în contul unei contabile intră 160.000 de euro, este doar o simulare. O simulare a ceea ce înseamnă aceşti 40% şi după aprobarea finală, toţi aceşti bani vor intra direct în conturile personalului angajat.

Nu are cum să rămână. 162.000 şi cu 162.000, sunt 324.000 care înseamnă acest 40% din valoarea performanţelor realizate de canotajul românesc. Care se vor împărţi pentru fiecare angajat în parte. Vor fi aprobate statele de plată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român în Comitetul Executiv, până atunci facem simulări. ”, a declarat Lipă.

Alexoi, suspendată de FRG  Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro:  „Nu a existat nicio anchetă”
Gimnastica
18.10
Alexoi, suspendată de FRG Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro: „Nu a existat nicio anchetă”
Citește mai mult
Alexoi, suspendată de FRG  Exclusă după jignirile aduse Anei Maria Bărbosu, angajata TVR reacționează pentru GOLAZO.ro:  „Nu a existat nicio anchetă”
David Popovici a semnat  Decizie importantă luată de înotător în privința  viitorului  său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Înot
18.10
David Popovici a semnat Decizie importantă luată de înotător în privința viitorului său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Citește mai mult
David Popovici a semnat  Decizie importantă luată de înotător în privința viitorului său: „Nu s-a pus problema să nu o facă”
Pe mâna lui Șumudică  Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor:  „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
Liga 1
18.10
Pe mâna lui Șumudică Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor: „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
Citește mai mult
Pe mâna lui Șumudică  Finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, îl liniștește pe antrenor: „Îi dăm toate șansele de pe pământ”
„FCSB este STEAUA”   Cătălin Cîrjan  consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
Liga 1
18.10
„FCSB este STEAUA” Cătălin Cîrjan consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
Citește mai mult
„FCSB este STEAUA”  Cătălin Cîrjan consideră că rivala de duminică e continuatoarea câștigătoarei CCE
BONUS MAI MARE   Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât  antrenorul Spaniei la fotbal
Opinii
18.10
BONUS MAI MARE Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât antrenorul Spaniei la fotbal
Citește mai mult
BONUS MAI MARE  Antrenorul României la canotaj ia mai mulți bani din prime decât antrenorul Spaniei la fotbal
„Neagu a fost umilită de antrenor”   Carmen Amariei  dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu
Handbal
18.10
„Neagu a fost umilită de antrenor” Carmen Amariei dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu
Citește mai mult
„Neagu a fost umilită de antrenor”  Carmen Amariei dezvăluie, pentru GOLAZO.ro, că selecționerul Pera i-a grăbit retragerea Cristinei Neagu
„Cel mai important meci”  Dinamoviștii  Luna și Pașcalău  abia așteaptă derby-ul: „Sper că fanii se vor bucura mult de acest derby”
Liga 1
18.10
„Cel mai important meci” Dinamoviștii Luna și Pașcalău abia așteaptă derby-ul: „Sper că fanii se vor bucura mult de acest derby”
Citește mai mult
„Cel mai important meci” Dinamoviștii Luna și Pașcalău abia așteaptă derby-ul: „Sper că fanii se vor bucura mult de acest derby”
FCSB - Rapid  Rapidiștii vor umple peluza la derby-ul de pe Arena Națională:  „La retur, primesc și ei toată peluza”
Liga 1
18.10
FCSB - Rapid Rapidiștii vor umple peluza la derby-ul de pe Arena Națională: „La retur, primesc și ei toată peluza”
Citește mai mult
FCSB - Rapid  Rapidiștii vor umple peluza la derby-ul de pe Arena Națională: „La retur, primesc și ei toată peluza”