Dumitru Dumitriu, antrenor principal al FC Steaua. Il inlocuieste pe Massimo Pedrazzini

Dumitru Dumitriu, antrenor principal al FC Steaua. Il inlocuieste pe Massimo Pedrazzini

Massimo Pedrazzini si-a reziliat, vineri, de comun acord, contractul cu FC Steaua, el fiind inlocuit pe postul de antrenor principal al gruparii ros-albastre cu Dumitru Dumitriu, informeaza site-ul oficial al campioanei Romaniei, informeaza Mediafax.

Dumitru DumitriuFoto: Agerpres

"Fotbal Club Steaua Bucuresti anunta ca antrenorul principal al echipei, Massimo Pedrazzini, a parasit echipa noastra, ajungand la un acord amiabil pentru desfacerea contractului de munca. Acesta va fi inlocuit in functie de catre Dumitru Dumitriu, care va colabora in continuare cu staff-ul format din Nicolae Dica, Ciprian Pruna, Marius Popa si Mirel Radoi, directorul sportiv al Stelei. Clubul ii multumeste lui Massimo Pedrazzini pentru munca depusa si ii ureaza mult succes in activitatile viitoare", se arata pe site-ul citat.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a explicat pentru postul Digi Sport ca in urma ratarii calificarii in grupele Ligii Europa a redus salariile tuturor angajatilor, lucru cu care Massimo Pedrazzini nu a fost de acord si a luat decizia sa plece.

"Le-am redus salariile la toti. La toti! De la 5.000 la 2.000 de euro. Mai putin lui Mirel Radoi, care nu ia bani. El are bani de luat doar la obiective. Lui Pedrazzini nu i-a convenit si a plecat. Asta e. Nu mai am bani si cu asta basta", a adaugat Gigi Becali.

In varsta de 57 de ani, Massimo Pedrazzini a fost cooptat in staful condus de Mirel Radoi, care a preluat conducerea tehnica a echipei Steaua la 10 iunie. Tehnicianul italian a preluat functia de antrenor principal deoarece fostul jucator stelist Mirel Radoi nu detine licenta Pro, acesta din urma fiind instalat director sportiv.

Dumitru Dumitriu, jucator la Steaua intre 1962 si 1972, si-a inceput cariera de antrenir ca secund la gruparea ros-albastra in editia 1989-1990. Ca secund al selectionerului Anghel Iordanescu a participat la Cupa Mondiala din 1994, unde Romania a obtinut cea mai mare performanta din istorie, calificarea in sferturile de finala.

Detinator al licentei Pro, Dumitriu a fost antrenor principal la Steaua intre 1995 si 1997, iar ulterior a mai condus formatiile AEK Atena, Apollon Limassol, Rapid, Otelul Galati, Rocar, FC Bacau, Akratitos, FC Bihor, Poli Timisoara, Prefab Modelu, Poli Iasi si FC Clinceni.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”