Kim Clijsters - Vera Zvonareva, finala de la US Open

Kim Clijsters - Vera Zvonareva, finala de la US Open

Favorita numarul doi a ultimului turneu de Mare Slem al sezonului, US Open, Kim Klijsters a revenit de la 0-1 la seturi in semifinala cu Venus Williams si si-a asigurat biletul pentru finala turneului american, acolo unde o va intalni pe rusoaica Vera Zvonareva. Cap de serie numarul 7, Zvonareva a eliminat-o pe principala favorita, daneza Caroline Wozniacki.

Clijsters, in finala la US OpenFoto: Reuters

Serviciul puternic a ajutat-o pe Venus Williams sa castige primul set in semifinala cu belgianca Clijsters (6-4), dar campioana en-titre de la US Open a reusit sa preia conducerea in setul urmator. La 5-3, belgianca servea pentru set, dar patru greseli consecutive ale sale au readus-o pe Venus in joc. Setul al doilea s-a decis la tie-break, acolo unde Clijsters s-a impus lejer (7-2), ajutata fiind si de doua duble greseli ale adversarei sale.

In decisiv, Klijsters si-a pierdut serviciul la 4-3, insa a reusit rebreak-ul in game-ul urmator, a servit pentru meci si s-a calificat in finala cu un backhand castigator. Scor final 4-6, 7-6(2), 6-4 si Kim Clijsters va disputa sambata cea de-a doua finala consecutiva de la US Open, dupa ce anul trecut a castigat trofeul in fata danezei Caroline Wozniacki.

"Evident ca inseamna foarte mult pentru mine faptul ca am ajuns in finala si ca am sansa sa-mi apar titlul obtinut anul trecut. Este un sentiment placut sa stiu ca am invins-o pe Venus aici si anul trecut, si acum. Cred ca azi am facut cel mai bun meci al meu din acest turneu", a declarat Clijsters.

Belgianca a castigat 20 de meciuri consecutive la US Open, egalandu-le in clasamentul all-time din era Open pe Venus Williams, Monica Seles si Martina Navratilova. Clijsters o va intalni in finala pe Vera Zvonareva, cea care a invins-o in ultimele doua intalniri, de la Wimbledon si Montreal. Favorita numarul 7, rusoaica a eliminat-o in semifinala de vineri pe Caroline Wozniacki, finalista de anul trecut.

Dupa ce a "maturat" tot in cale pana in semifinale, fara sa cedeze un set, Wozniacki s-a vazut invinsa in minim de seturi de rusoaica de 26 de ani, scor 6-4, 6-3. Finalista la Wimbledon in acest an, Zvonareva a impus ritmul meciului, a reusit cinci asi si a transformat patru din cele zece mingi de break obtinute.

"A fost o zi grea pentru mine. Au fost puncte in care am jucat incredibil si puncte in care habar n-am cum de am lovit cu rama", a declarat la finalul meciului Wozniacki.

Sambata la US Open, de la ora 19:00 (ora Romaniei), incepe prima semifinala de pe tabloul masculin: Rafael Nadal (Spania) il intalneste pe favoritul numarul 12, rusul Mikhail Youzhny. Dupa ora 21:45, elvetianul Roger Federer il infrunta pe Novak Djokovic (Serbia), cap de serie numarul 3. Finala fetelor are loc de la ora 2:00 (ora Romaniei).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5