Bogdan Vasiliu, reținut  DNA îl acuză pe fostul președinte al CS Rapid că a cerut mită în valoare de  200.000 de euro

Bogdan Vasiliu, reținut DNA îl acuză pe fostul președinte al CS Rapid că a cerut mită în valoare de 200.000 de euro

  • Bogdan Vasiliu, fostul director general al CS Rapid a fost reținut de către DNA pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Tribunalul București, astăzi, 25 octombrie.
  • Vasiliu este vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție. Joi au fost efectuate percheziții în București, Ilfov și Giurgiu, într-un dosar de corupție.

DNA a decis reținerea lui Bogdan Vasiliu, Florin-Marian Radu și a unui anume G.M.M., om de afaceri, pentru 24 de ore, potrivit unui comunicat al instituției.

Definitiv în istorie Performanța bifată de  Dawa  la umilința suferită de FCSB în Scoția
Citește și
Definitiv în istoriePerformanța bifată de Dawa la umilința suferită de FCSB în Scoția
Citește mai mult
Definitiv în istorie Performanța bifată de Dawa la umilința suferită de FCSB în Scoția

Bogdan Vasiliu, reținut pentru 24 de ore de DNA

Direcția Națională Anticorupție a informat vineri, 25 octombrie, că Bogdan Vasiliu, la data faptelor director general al CS Rapid, Florin-Marian Radu, manager de transport în cadrul clubului la momentul respectiv, și un om de afaceri numit G.M.M. au fost reținuți pentru 24 de ore.

Vizați pentru mai multe infracțiuni, printre care luare de mită, abuz în serviciu sau complicitate la cele două, inculpații vor ajunge vineri în fața Tribunalului București, cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 octombrie 2024, față de inculpații:

  1. VASILIU BOGDAN, la data faptelor director general al Clubului Sportiv Rapid, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
  2. RADU MARIAN-FLORIN, la data faptelor manager de transport în cadrul Clubului Sportiv Rapid, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și
  3. G.M.M., om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a declarat DNA printr-un comunicat.
Rasism în Europa League  Loum Tchaouna,  victima  fanilor olandezi la Twente - Lazio 0-2. Ce au pățit ultrașii italieni
Citește și
Rasism în Europa League Loum Tchaouna, victima fanilor olandezi la Twente - Lazio 0-2. Ce au pățit ultrașii italieni
Citește mai mult
Rasism în Europa League  Loum Tchaouna, victima fanilor olandezi la Twente - Lazio 0-2. Ce au pățit ultrașii italieni

Bogdan Vasiliu, acuzat că a cerut 200.000 de euro

Fostul director al clubului giuleștean a primit o parte din bani în cont sau prin firma controlată, iar restul ar fi urmat să fie achitați în tranșe lunare.

„Bogdan Vasiliu ar fi pretins de la G.M.M., om de afaceri, suma de 200.000 de euro pentru a facilita atribuirea unor contracte de închiriere a cantinei și restaurantului aparținând C.S. RAPID și de servire a mesei sportivilor clubului.

Din suma totală solicitată, Vasiliu Bogdan ar fi primit suma de 30.000 de euro în conturile personale și 348.103 lei, echivalentul a aproximativ 70.000 de euro, prin conturile societății controlate de el.

Diferența de 100.000 de euro urma să fie primită pe parcursul derulării contractelor de servire masă, respectiv câte 10.000 de euro lunar, până la achitarea acestei sume”, a mai explicat DNA în comunicat.

De asemenea, Vasiliu Bogdan ar fi urmat să primească un procent de 33% din profitul ce va fi obținut de societatea care urma să deruleze contractul cu C.S. Rapid, precum și plata unor „salarii” pentru inculpatul Radu Marian-Florin și o altă persoană apropiată de inculpatul Vasiliu Bogdan, în cuantum de 7.000 lei, respectiv 3.500 lei lunar, pentru aceeași perioadă.

Drăgușin, titular în Europa League Ce notă a primit românul, după ce a jucat  90 de minute  în victoria lui Tottenham: „Nu spune mare lucru”
Citește și
Drăgușin, titular în Europa LeagueCe notă a primit românul, după ce a jucat 90 de minute în victoria lui Tottenham: „Nu spune mare lucru”
Citește mai mult
Drăgușin, titular în Europa League Ce notă a primit românul, după ce a jucat  90 de minute în victoria lui Tottenham: „Nu spune mare lucru”

În același timp, în baza unei înțelegeri anterioare avute cu inculpatul Vasiliu Bogdan și cu omul de afaceri câștigător al licitației, inculpatul Radu Marian-Florin i-ar fi ajutat pe aceștia să deconteze sume de bani de la C.S. Rapid prin întocmirea unor situații lunare fictive (pontaje) care să ateste că firma ar fi servit sportivilor C.S. Rapid un număr mult mai mare de porții decât cel real.

Procurorii DNA susțin că Radu Marian-Florin ar fi acceptat să primească sume de bani ce fuseseră pretinse de Vasiliu Bogdan în schimbul atribuirii contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS Rapid și de furnizare masă pentru sportivii clubului.

La rândul său, inculpatul G.M.M. ar fi întocmit și semnat înscrisuri nereale care au fost folosite în cadrul CS RAPID în scopul de a atesta că ar fi fost organizate licitațiile pentru atribuirea către societatea sa a contractelor de închiriere cantină și restaurant aparținând CS RAPID și de furnizare masă sportivilor CS Rapid.

După atribuirea contractelor, în baza înțelegerii avute cu Bogdan Vasiliu și Radu Marian Florin, inculpatul G.M.M, a întocmit și semnat situații și facturi fiscale cu privire la servicii de servire masă supraevaluate, se mai arată în comunicatul DNA.

Se joacă cu focul  Becali și compania când pun la cale  un blat
Opinii
09:03
Se joacă cu focul Becali și compania când pun la cale un blat
Citește mai mult
Se joacă cu focul Becali și compania când pun la cale un blat
Concluzia lui Ally McCoist  Legenda lui Rangers, despre golul marcat de FCSB în minutul 2: „Miculescu  nu a greșit  cu nimic”
Europa League
10:04
Concluzia lui Ally McCoist Legenda lui Rangers, despre golul marcat de FCSB în minutul 2: „Miculescu nu a greșit cu nimic”
Citește mai mult
Concluzia lui Ally McCoist  Legenda lui Rangers, despre golul marcat de FCSB în minutul 2: „Miculescu  nu a greșit cu nimic”
Pleacă Hagi de la Farul?  Ciprian Marica, despre situația de la clubul constănțean: „ Simt că a obosit  și nu e ușor”
Liga 1
11:26
Pleacă Hagi de la Farul? Ciprian Marica, despre situația de la clubul constănțean: „Simt că a obosit și nu e ușor”
Citește mai mult
Pleacă Hagi de la Farul?  Ciprian Marica, despre situația de la clubul constănțean: „ Simt că a obosit și nu e ușor”
FCSB, ironizată Presa britanică a ridiculizat campioana României: „S-a văzut mâna patronului: jucătorii parcă  s-au întâlnit prima dată la micul dejun ”
Europa League
10:38
FCSB, ironizatăPresa britanică a ridiculizat campioana României: „S-a văzut mâna patronului: jucătorii parcă s-au întâlnit prima dată la micul dejun
Citește mai mult
FCSB, ironizată Presa britanică a ridiculizat campioana României: „S-a văzut mâna patronului: jucătorii parcă s-au întâlnit prima dată la micul dejun ”
Tragedie în fotbal  Fost jucător la Marseille,  infarct  la 35 de ani. Avea 28 de meciuri la naționala Marocului
Diverse
09:39
Tragedie în fotbal Fost jucător la Marseille, infarct la 35 de ani. Avea 28 de meciuri la naționala Marocului
Citește mai mult
Tragedie în fotbal  Fost jucător la Marseille, infarct la 35 de ani. Avea 28 de meciuri la naționala Marocului
AUTOSABOTAJ!  FCSB, eșec clar pe Ibrox, 0-4 cu Rangers:  experimentul patronului  a îngropat campioana în Scoția
Europa League
24.10
AUTOSABOTAJ! FCSB, eșec clar pe Ibrox, 0-4 cu Rangers: experimentul patronului a îngropat campioana în Scoția
Citește mai mult
AUTOSABOTAJ!  FCSB, eșec clar pe Ibrox, 0-4 cu Rangers: experimentul patronului a îngropat campioana în Scoția
Jambiere cu bucluc  Startul meciului Rangers - FCSB, întârziat dintr-un  motiv bizar : „Au fost discuții intense pe tunel”
Europa League
10:21
Jambiere cu bucluc Startul meciului Rangers - FCSB, întârziat dintr-un motiv bizar: „Au fost discuții intense pe tunel”
Citește mai mult
Jambiere cu bucluc  Startul meciului Rangers - FCSB, întârziat dintr-un motiv bizar : „Au fost discuții intense pe tunel”
Drăgușin, titular în Europa League Ce notă a primit românul, după ce a jucat  90 de minute  în victoria lui Tottenham: „Nu spune mare lucru”
Stranieri
10:35
Drăgușin, titular în Europa LeagueCe notă a primit românul, după ce a jucat 90 de minute în victoria lui Tottenham: „Nu spune mare lucru”
Citește mai mult
Drăgușin, titular în Europa League Ce notă a primit românul, după ce a jucat  90 de minute în victoria lui Tottenham: „Nu spune mare lucru”