Liga Campionilor, handbal (f): Gyor, la a patra finală consecutivă (31-22 cu Vipers Kristiansand)

Liga Campionilor, handbal (f): Gyor, la a patra finală consecutivă (31-22 cu Vipers Kristiansand)

Gyor s-a calificat în a patra finală consecutivă a Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a câştigat categoric partida cu Vipers Kristiansand, cu 31-22, în prima semifinală din cadrul turneului Final Four de la Budapesta, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mâine, de la ora 19:00, echipa maghiară încearcă să câştige trofeul pentru a treia oară la rând, performanţă realizată ultima dată de Hypo Viena la începutul anilor `90.

Gyor a reuşit să ajungă la o diferenţă de 10 goluri după numai 24 de minute de joc. În minutul 16, Ole Gustav Gjekstad solicitase deja time-out de două ori. Forţa echipei maghiare a reieşit şi din modul cum au fost distribuite golurile. În primele 30 de minute au marcat 10 din cele 13 jucătoare de câmp. Până la final au marcat toate.

Crina Pintea a început semifinala pe banca de rezerve. Pivotul român a intrat pentru prima dată în teren în minutul 18. Nu mai puţin de 19 jucătoare din cele 32 înscrise pe foaia de joc au avut naţionalitate norvegiană.

CSM Bucureşti nu s-a calificat în acest an pentru Final Four, fiind, probabil, surpriza neplăcută a sezonului. Prestaţia echipei Vipers Kristiansand în semifinala cu Gyor a arătat, în acelaşi timp, cât de jos a fost campioana României în acest sezon. Până la urmă, nordicele au ajuns în capitala Ungariei în locul „tigroaicelor”.

Fără CSM în competiţie, interesul major al României a devenit Crina Pintea, jucătoarea echipei naţionale şi viitoare componentă a formaţiei din Bucureşti. Pivotul român a început pe bancă semifinala, alături de alte nume importante, precum Hansen, Grimsbo, Tomori şi Mork. Dacă Gyor ar fi putut alinia două echipe la start în acest sezon, probabil că s-ar fi calificat cu amândouă pentru turneul Final Four.

Echipa maghiară a venit ca un „uragan” peste Vipers Kristiansand, iar în 24 de minute a reuşit să pună deja o diferenţă de 10 goluri. Portarul Amandine Leynaud a fost MVP-ul primei reprize, pe care a terminat-o cu 10 parade şi aproape 60%. În atac, Gyor a fost foarte puternică în zona centrală, reuşind să „spargă” defensiva adversă cu pivotul Brattset – 5 goluri în primele 30 de minute.

Zece goluri au fost între cele două echipe şi la pauză, scor 18-8, astfel că repriza secundă a fost fără istoric. Campioana Europei nu a mai accelerat ca în prima parte, ci a preferat să-şi conserve avantajul şi energia pentru finala de mâine cu Rostov sau Metz. Scorul final, 31-22, a fost conform cu raportul de forţe în teren. Vipers a fost o echipă mică pentru o miză atât de mare, precum calificarea în finala Ligii Campionilor.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”