Mesajul lui Vitali Kliciko, fost campion la box, pentru sportivii ruși care vor să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Mesajul lui Vitali Kliciko, fost campion la box, pentru sportivii ruși care vor să participe la Jocurile Olimpice din 2024

Sportivii ruşi ar trebui să adopte o poziţie publică împotriva războiului din Ucraina dacă doresc să li se permită să participe la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, a declarat, luni, primarul oraşului Kiev şi fost campion mondial la box, Vitali Kliciko, relatează News.ro.

Vitali Kliciko, primarul KievuluiFoto: Pavlo Bahmut/Ukrinform/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Sportivii ruşi şi belarusi nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Paris dacă nu spun- Nu - războiului. Dacă o spun public, pot, dar le este frică”, a spus el, într-un interviu acordat AFP.

„Fiecărui sportiv rus îi spun: transmite-i guvernului tău, preşedintelui rus să oprească acest război fără sens”, a adăugat primarul capitalei Ucrainei, apreciind că nu este posibil să fii „neutru atunci când sunt ucişi oameni, femei, copii”. „Sunteţi fie pro, fie împotriva războiului”, a spus el.

În timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în mod repetat excluderea sportivilor ruşi şi belarusi de la Jocurile Olimpice din 2024, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a propus la sfârşitul lunii ianuarie o foaie de parcurs care susţine revenirea acestora sub un drapel neutru.

Într-o scrisoare din 31 ianuarie, preşedintele CIO Thomas Bach a denunţat şi ameninţările ucrainene de boicot în cazul participării Rusiei, asigurând că aceste „presiuni” sunt percepute ca „extrem de regretabile” de multe Comitete Olimpice Naţionale.

„Aş fi foarte bucuros să-l invit pe Thomas Bach în Ucraina, astfel încât să vadă el însuşi localităţile distruse, oamenii ucişi, răniţi”, a reacţionat Vitali Kliciko: „Nu înţelege, sau joacă un joc cu Rusia, nu am nicio explicaţie”.

Un grup de 35 de țări, printre care Statele Unite, Germania și Australia, vor cere ca sportivilor ruși și belaruși să li se interzică participarea la Jocurile Olimpice din 2024, a declarat vineri ministrul lituanian al sportului.

Citește și:

Poziția României în privința participării sportivilor din Rusia și Belarus la JO 2024

Rusia spune că interzicerea sportivilor săi la Olimpiadă este „inacceptabilă” / Propunerea considerată „umilitoare” de Moscova

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”