Presa internationala, dupa meciul liderului mondial: "Simona Halep invinge si convinge"

Presa internationala, dupa meciul liderului mondial: "Simona Halep invinge si convinge"

Simona "Halep invinge si convinge", a titrat publicatia sportface.it, dupa sucesul romancei in fata japonezei Naomi Osaka, in optimile de finala ale Australian Open, informeaza News.ro.

Simona Halep, la MelbourneFoto: ausopen.com

Simona Halep vs Naomi Osaka 6-3, 6-2/ In sferturi la turatie maxima - Calificare in ritm de lider mondial

"Toate meritele sunt ale favoritei principale: Halep a ratat putin si a profitat de o zi alfel decat pozitiva a adversarei pentru a accede in sferturi, la Melbourne" - Sportface.it.

"Halep n-a trenat in fata lui Naomi Osaka", a titrat lequipe.fr, care a adaugat ca "dupa maratonul din turul al treilea, numarul 1 mondial a dominat-o usor pe Naomi Osaka, reusind calificarea in sferturile competitiei".

"Meciul ei lung din turul precedent a fost digerat. La doua zile dupa ce a fost la un punct de eliminare, Simona Halep a avut o intalnire mult mai linistita, in fata lui Naomi Osaka", a mai scris publicatia franceza.

"Favorita principala s-a refacut dupa meciul din turul al treilea care a durat apropae patru ore pentru a o invinge pe Naomi Osaka si atinge sferturile de finala ale Australian Open (...) Halep nu a aratat semne ale accidentarii suferite la glezna, in primul tur (...) Rezolvarea rapida a impresionantei Osaka - jucatoarea de 20 de ani care o invinsese pe speranta australienilor Ash Barty in turul precedent - in doar o ora si 19 minute, era exact ce avea nevoie numarul 1 mondial. Abilitatile defensive al lui Halep au tocit puterea lui Osaka si romanca a inchis partida cu doar cinci erori in setul secund, fructificand toate cele trei mingi de break care i-au iesit in cale", a scris BBC.

"Povestea de rezistenta si curaj a Simonei Halep la Australian Open 2018 se poate transforma foarte bine in povestea turneului", a scris site-ul oficial al competitiei de la Melbourne.

"Numarul 1 mondial si-a continuat parcursul cu o opera de maestru, victorie cu 6-3, 6-2, in fata starului in ascensiune Naomi Osaka, pentru a atinge faza sferturilor de finala la Melbourne Park, prima data dupa trei ani. Se poate contraargumenta ca numarul 1 mondial nu are dreptul de a fi aici dupa ce abia a scapat cu viata in turneu. Condusa cu 5-2 in primul set al meciului cu Destanee Aiava din primul tur si cu glezna sucita, a reusit cumva sa se impuna in doua seturi. Tragand dupa ea accidentarea in turul al treilea, ea a supravituit la trei mingi de meci impotriva galantei Lauren Davis, inainte de a triumfa cu 15-13, intr-un set al treilea epic. Dar Halep a sosit pe arena Margaret Court si a jucat cel mai bun meci al ei din acest turneu, aratand remarcabil de proaspata si miscandu-se mai bine decat in tururile precedente, pentru a obtine o victorie impunatoare, Pentru o jucatoare care, de-a lungul anilor, si-a pus la indoiala calitatile psihice si de luptatoare, Halep ofera raspunsuri rasunatoare in aceste doua spatamani", a notat site-ul Australian Open.

Simona Halep, locul I WTA, si-a egalat cea mai buna performanta la Australian Open, calificarea in sferturile de finala, dupa victoria obtinuta, luni, cu scorul de 6-3, 6-2, in fata japonezei Naomi Osaka, locul 72 WTA, intr-o ora si 19 minute.

In faza urmatoare, Simona Halep va evolua cu una dintre dintre sportivele cehe Karolina Pliskova, locul 6 WTA si cap de serie numarul 6 (5-1 in intalnirile directe), si Barbora Strycova, locul 24 WTA si cap de serie numarul 20 (4-1).

Anul trecut, Halep a fost eliminata de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, in primul tur. Cea mai buna performanta a Simonei Halep la Melbourne este calificarea in sferturi, in 2014 (infrangere in fata sportivei slovace Dominika Cibulkova) si 2015 (eliminata de rusoaica Ekaterina Makarova).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5