ATP: Jucătorii nevaccinaţi vor putea juca în Italia, dar vor trebui să respecte restricţii draconice

ATP: Jucătorii nevaccinaţi vor putea juca în Italia, dar vor trebui să respecte restricţii draconice

ATP a emis un document cu noi restricţii pentru jucători, la turneele viitoare din Italia, informează RMC Sport. La aceste competiţii, jucătorilor care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 le este permis să joace, dar aceștia nu vor avea acces la facilităţile complexului sportiv.

ATP logoFoto: atpworldtour.com

După confuzia apărută în jurul cazului Novak Djokovic în Australia, ATP are în vedere introducerea de noi reguli pentru turneele viitoare. Daily Mail a obtinut restrictiile impuse de forul mondial pentru urmatoarele turnee din Italia şi acestea deschid uşa jucătorilor nevaccinaţi, care însă vor trebui să respecte restricţii draconice.

În primul rând, sportivii vor trebui să aibă un test Covid negativ la fiecare 48 de ore. Singurul loc unde va fi autorizată prezenţa acestora va fi terenul, dar nicăieri altundeva în complexul care găzduieşte turneul, cum ar fi vestiarele. Nu li se va permite să folosească facilităţile turneului (vestiare, sală de sport, cafenele etc), restaurantele sau hotelurile rezervate competiţiei, se arată în document.

Din echipele de asistenţă a jucătorilor nevaccinaţi, vor fi acceptaţi la locul turneului doar antrenorii. Totodată, partenerii sau membrii familiilor jucătorilor nevaccinaţi nu vor avea voie să intre în complex, scrie News.ro.

Potrivit unor surse, sunt în desfăşurare discuţii pentru aplicarea pe plan mai larg a acestor reglementări, la toate evenimentele viitoare. Regulile rămân, evident, sub constrângerea restricţiilor impuse de guverne. De exemplu, Franţa a precizat în această săptămână că nu le va permite sportivilor nevaccinaţi să participe la întreceri de pe teritoriul său.

Cea mai importată competiţie de tenis organizată în Italia este turneul de la Roma, programat între 2 şi 15 mai.

Potrivit unor date actualizate, prezentate de The Telegraph, doi jucători din Top 100 ATP şi o jucătoare din Top 100 WTA sunt nevaccinaţi.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

ATP
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5