​Australian Open: Roger Federer și Serena Williams, printre participanți

​Australian Open: Roger Federer și Serena Williams, printre participanți

​Doi foşti lideri mondiali ai tenisului, Roger Federer, a cărui participare la Australian Open este incertă, şi Serena Williams, care va încerca să câştige la Melbourne al 24-lea său turneu de Grand Slam, ceea ce ar fi un record, se află pe lista participanţilor dezvăluită joi de organizatorii competiţiei prevăzute între 8 şi 21 februarie, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

La primul turneu de Grand Slam al sezonului, amânat trei săptămâni din cauza pandemiei, vor participa liderul mondial al tenisului feminin, Ashleigh Barty, "şi Roger Federer care revine după o accidentare", a afirmat directorul turneului, Craig Tiley, pe site-ul evenimentului, citat de Agerpres.

Sâmbătă, Tiley a asigurat deja că toţi jucătorii de top, inclusiv Federer, "s-au angajat să vină la Melbourne".

Pe 13 decembrie, cu ocazia ceremoniei Swiss Sports Awards, Federer şi-a exprimat îndoiala în legătură cu participarea sa la Australian Open. Veteranul, în vârstă de 39 de ani, are în continuare dureri la genunchiul drept, unde a suferit două operaţii în acest an, prima în februarie, a doua în iunie.

Elveţianul a recunoscut recent că s-a gândit să pună capăt carierei.

În vârstă tot de 39 de ani, "Serena (Williams) va încerca să obţină al optulea său titlu la Australian Open", a declarat Tiley.

După ce a câştigat Australian Open în 2017, americanca aleargă după al 24-lea său titlu de Grand Slam la simplu, ceea ce i-ar permite să egaleze recordul lui Margaret Court. Ea nu a mai disputat niciun meci oficial de când a abandonat în turul 2 la Roland Garros la sfârşitul lui septembrie, din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile.

Simona Halep, Ashleigh Barty, Sofia Kenin, Naomi Osaka, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Bianca Andreescu, Petra Kvitova, Kiki Bertens şi Aryna Sabalenka vor lua de asemenea parte la competiție.

Openul Australiei va debuta pe 8 februarie 2021, cu trei săptămâni mai târziu faţă de data prevăzută iniţial, din cauza restricţiilor sanitare impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Faza calificărilor masculine se va derula între 10 şi 13 ianuarie la Doha, în Qatar, iar cea a calificărilor feminine, la Dubai (Emiratele Arabe Unite) în aceeaşi perioadă. După aceea, jucătorii calificaţi şi echipele lor se vor deplasa în Australia pentru a efectua o carantină obligatorie de 14 zile într-o bulă sanitară securizată în apropiere de Melbourne Park, locul de desfăşurare a turneului.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5