Cere alegeri anticipate Barcelona, situație explozivă. Joan  Laporta e atacat dur . Socios vor înlocuirea lui: „Deficit net 400 de milioane”
Victor Font a pierdut în 2021 alegerile prezidențiale ale Barcelonei în fața lui Joan Laporta Foto: Imago

Cere alegeri anticipateBarcelona, situație explozivă. Joan Laporta e atacat dur. Socios vor înlocuirea lui: „Deficit net 400 de milioane”

  • Victor Font, fost candidat la președinția Barcelonei, vrea noi alegeri în 2025, nu în 2026, când se încheie mandatul lui Joan Laporta. 
  • Omul de afaceri catalan desființează conducerea clubului pentru o situație dezastruoasă: „S-a înregistrat un deficit net de 400 de milioane și noi trebuie să returnăm o datorie de 1,2 miliarde”. 
  • Font vorbește despre „o poveste plină de promisiuni nerespectate, de jumătăți de adevăr și de minciuni. Știam că ne păcălesc”.

Victor Font are 42 de ani, e un om de afaceri catalan care a creat proiectul „Si al Futur” („Da viitorului”) pentru a ajuta Barcelona. 

„Încă n-au curaj” Lucescu a punctat unele greșeli ale „tricolorilor”. L-a dat exemplu pe  Drăgușin : „Puteam să primim gol acolo”
Citește și
„Încă n-au curaj”Lucescu a punctat unele greșeli ale „tricolorilor”. L-a dat exemplu pe Drăgușin: „Puteam să primim gol acolo”
Citește mai mult
„Încă n-au curaj” Lucescu a punctat unele greșeli ale „tricolorilor”. L-a dat exemplu pe Drăgușin : „Puteam să primim gol acolo”

A candidat în 2021 la alegerile pentru președinția clubului blaugrana, dar a fost învins de Joan Laporta, revenit la conducerea grupării după 11 ani (primul mandat, între 2003 și 2010).

Barcelona se confruntă cu o mulțime de probleme

Acum, Font e cel mai înflăcărat protestatar, criticând furibund strategia lui Laporta, care nu reușește să readucă Barca pe linia de plutire. 

Joan Laporta a revenit ca președinte al Barcelonei în 2021 Foto: Imago Joan Laporta a revenit ca președinte al Barcelonei în 2021 Foto: Imago
Joan Laporta a revenit ca președinte al Barcelonei în 2021 Foto: Imago

Nu a scăpat de problemele financiare, a avut și în această vară dificultăți la înregistrarea jucătorilor, nu a reușit să facă transferurile dorite, l-a pierdut gratis pe Ilkay Gundogan, venit doar cu un an înainte, nu a obținut încă banii pentru procentul companiei Barca Studios.

Punctele negative sunt fără sfârșit în Catalunya. 

Font cere Barcelonei alegeri anticipate: „Să schimbăm cât mai repede”. 2025, nu 2026!

Font vrea alegeri anticipate pentru cea mai importantă funcție, de președinte. Refuză să mai aștepte până în 2026. 

„Cerem conducerii să fixeze alegerile pentru vara lui 2025. Trebuie să schimbăm cât se poate de repede”, a declarat acesta într-o conferință de presă furtunoasă redată de Marca.

Nu vrea să apeleze totuși la moțiunea de cenzură: „Am explicat întotdeauna, o vom utiliza doar în situații excepționale, dacă apar infracțiuni. Sigur, nu excludem, dar nu are sens să punem bețe-n roate”.

Font: „O poveste plină de promisiuni nerespectate, de jumătăți de adevăr și de minciuni”

În opinia sa, „aceasta este una dintre cele mai frustrante perioade de care îmi amintesc în istoria clubului. Nu există niciun plan, doar improvizăm. Sunt tot mai puțini oameni valoroși în structura Barcelonei”. 

Vedem doar erori manageriale care sfârșesc într-o poveste plină de promisiuni nerespectate, de jumătăți de adevăr și de minciuni. E inacceptabil. Cerem adevărul, nu vrem să fim păcăliți. Victor Font, socio al Barcelonei, fost candidat la președinția clubului

Font are multe de reproșat. „Din punct de vedere economic, nu știu de câte ori ni s-a spus că ieșim din tunel și că totul e bine, însă nu e așa. 

Nu putem spune că Barcelona a fost salvată financiar dacă nu putem rezolva scandalul Barca Studios și dacă nu demonstrăm că putem genera profit pentru a plăti datoria”, a mai spus el. 

Font: „Avem deficit net 400 de milioane. Și trebuie să returnăm 1,2 miliarde”

Nu s-a oprit. „S-a înregistrat un deficit net de 400 de milioane la primul bilanț al actualei conduceri. Iar vânzarea Barca Studios nu soluționează acest deficit”. 

Nu putem dovedi că Barca are capacitatea să genereze profit. Și trebuie să generăm profit pentru a returna 1,2 miliarde de euro Victor Font, socio al Barcelonei, fost candidat la președinția clubului

Barcelona a refuzat Nike și nu l-a luat pe Nico Williams. „Știam că ne păcălesc”

Font nu acceptă că Laporta a ratat un excelent contract: „Nike ne-a oferit un acord foarte bun în luna mai, iar acum susținem că nu l-am semnat pentru că n-am vrut. E lipsă de respect. Neputând realiza venituri mai mari sau nesemnând cu Nike, am rămas blocați”

S-a referit și la transferul eșuat al lui Nico Williams, campionul european al lui Athletic Bilbao, pe care Barcelona l-a dorit, dar nu l-a putut achiziționa. 

Nico Williams a impresionat la Euro, dar a rămas la Athletic Foto: Imago Nico Williams a impresionat la Euro, dar a rămas la Athletic Foto: Imago
Nico Williams a impresionat la Euro, dar a rămas la Athletic Foto: Imago

„La început, s-a spus că îl vrem. La sfârșit, că nu vorbim de jucătorii altor cluburi. 

Știam că ne păcălesc. Oamenii cred povestea clubului, dar după ce promiți ceva de n ori și nu respecți promisiunea, ajunge ca povestea cu ciobanul și oile”.

„Improvizăm și ne rugăm să iasă. Dar rezultatele vin dacă lucrurile sunt făcute corect”

Font a întrebat: „Este aceasta una dintre cele mai rele administrații din ultima vreme?”. Tot el a răspuns: „Fără îndoială”.

A continuat răspunsul: „Nu există un plan nici la nivel sportiv. Improvizăm și ne rugăm să iasă. Dacă intră mingea, toată lumea e fericită. Rezultatele vin însă dacă lucrurile sunt făcute corect. 

Din 30 de achiziții, doar opt mai sunt în echipă. Am pornit vara afirmând că prioritățile sunt un mijlocaș și o extremă și am încheiat-o transferându-l pe Olmo și zicând că Gundogan a plecat din motive sportive, deși noi știm că nu e cazul”. 

Nu există transparență. Sunt mii de socios care s-au săturat de acest tratament. Greutatea instituțională a clubului s-a prăbușit. Victor Font, socio al Barcelonei, fost candidat la președinția clubului
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”