Clip de Oscar  Cum a explicat UEFA  noul format Champions League : vedete, umor și un Ibrahimovic fără filtru

Clip de Oscar Cum a explicat UEFA noul format Champions League: vedete, umor și un Ibrahimovic fără filtru

  • Formatul Champions League s-a schimbat, fotbalul evoluează, iar UEFA ține pasul și cu trendurile.
  • Clipul postat pe conturile de social media, prin care forul european explică felul în care va arăta noul sezon al Ligii Campionilor e unul demn de Oscar. Are de toate: suspans, umor, muzică bună. Doar vorbim despre imnul competiției.

În videoul postat pe conturile de social media ale Champions League apar legende ale fotbalului, care pun la îndoială strategia gândită de Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

Luis Figo, Alessandro Del Piero, Gigi Buffon și Rodri, printre alții, încearcă să înțeleagă schimbările din cea mai importantă competiție intercluburi.

„Zlatan, creezi probleme, ca de obicei?”

Suspans, umor și noul format al Ligii Campionilor explicat simplu de Zlatan Ibrahimovic, „ingrediente” care dau farmec scenariului.

Direct și fără filtre, suedezul numește noul format „o mizerie absolută” și se amuză când află cine l-a gândit: „Ar fi trebuit să îmi dau seama că asta a venit de la un avocat”, reacționează Zlatan, făcând referire la meseria de bază a slovenului.

E contrat, ca la carte, de Ceferin, cu la fel de mult umor și săgeți bine țintite: „Zlatan! Zlatan! Creezi probleme, ca de obicei?”, i se adresează slovenul, făcând referire la desele controverse create de Ibra de-a lungul carierei, dar și după ce a pus ghetele în cui.

Ibrahimovic, autoironic: „Mereu am avut probleme cu Champions League”

Zlatan face apel la autoironie când e întrebat de Ceferin ce crede despre noul format: „Mereu am avut probleme cu Champions League”. Și, cum i-a ridicat mingea la fileu, replica președintelui UEFA vine imediat: „Pentru ca nu ai câștigat niciodată acest trofeu?”.

Provocat de Ceferin să explice lumii întregi noul format Champions League, când exclamă că „UEFA insistă să complice mereu lucrurile”, Zlatan se dezlănțuie:

„Spui lumii că e vremea pentru schimbare. 36 de echipe, nu mai există grupe. Le spui oamenilor totul direct. Fiecare club joacă 8 meciuri în fața a 8 adversari diferiți, în loc de doar 3. Așa, competiția devine mai bună ca oricând. Fanii merită mai multă acțiune, mai multă adrenalină”.

Glume cu Superliga lui Florentino Perez

Încântat, Ceferin exclamă: „Exact”. Și vine contraatacul letal al lui Ibra, ca-n vremurile bune la Barcelona sau Inter: „Atunci de ce le oferi gunoiul ăsta corporate?!”. Aruncă teatral foile pe care erau scrise noile reguli.

„Dă-le ce vor! Mai mult fotbal. Spune-le că ăsta e Champions League, în care cei mai buni din lume se înfruntă!

Spune-le că asta e o ligă de totul sau nimic! Unde se nasc legendele și se frâng inimi. Domnule președinte, ai putea spune chiar că asta e o Suuuuuuuuperlllii….
Ceferin îl oprește și îi face semn să tacă: „Sssstt!”.

Încă o schemă bine gândită, cu referire directă la proiectul gândit de Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, și încercat de marile echipe ale lumii, „ucis” din fașă de Ceferin:

„Hei, istețule, ți-am spus că asta nu se va întâmpla niciodată”. Zlatan se repliază: „Domnule președinte, am și eu glumele la mine”.

Suedezul continuă prezentarea: „Fotbalul nu rămâne pe loc, mereu evoluează, iar, acum, fanii primesc mai multe meciuri tari, astfel încât, fiecare meci, fiecare gol, fiecare punct contează.

Vor vedea că cea mai bună competiție intercluburi din lume tocmai a devenit mai bună. Pentru că asta e Chaaaaaaaaaaaampions!”

Cade cortina. Ibrahimovic pleacă alături de Ceferin: „N-am mai spus asta niciodată, dar n-ai nevoie de mine. Lasă competiția să vorbească pentru ea înseși”, îi spune suedezul lui Ceferin.

  • În 2021, granzii fotbalului mondial, nemulțumiți de banii primiți din drepturile TV, au venit cu ideea unei noi competiții, concurentă pentru UEFA Champions League. Printre echipele care-și anunțaseră prezența erau: Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Tottenham, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Juventus, Manchester City, AC Milan, Inter și Atletico.
    După multe controverse, au rămas doar Real Madrid și Barcelona, iar ideea Superligii a picat.

Drama familiei Schillaci Salvatore este pe patul de spital, iar vărul său  trăiește pe străzi  în Palermo
Diverse
13.09
Drama familiei SchillaciSalvatore este pe patul de spital, iar vărul său trăiește pe străzi în Palermo
Citește mai mult
Drama familiei Schillaci Salvatore este pe patul de spital, iar vărul său  trăiește pe străzi în Palermo
5.500 în 13 minute! FCSB, număr uriaș de  pachete de bilete vândute  pentru Europa League după numai o oră!
Europa League
13.09
5.500 în 13 minute!FCSB, număr uriaș de pachete de bilete vândute pentru Europa League după numai o oră!
Citește mai mult
5.500 în 13 minute! FCSB, număr uriaș de pachete de bilete vândute pentru Europa League după numai o oră!
Gafă de proporții  Fanii lui Dinamo sunt furioși:  noul autocar  este de fapt la mâna a doua de la FCSB
Liga 1
13.09
Gafă de proporții Fanii lui Dinamo sunt furioși: noul autocar este de fapt la mâna a doua de la FCSB
Citește mai mult
Gafă de proporții  Fanii lui Dinamo sunt furioși: noul autocar este de fapt la mâna a doua de la FCSB
Nu se mai numește „Michael Klein”   Corvinul  schimbă numele stadionului: „Soția și fiica lui au notificat Primăria”
Liga 2
13.09
Nu se mai numește „Michael Klein” Corvinul schimbă numele stadionului: „Soția și fiica lui au notificat Primăria”
Citește mai mult
Nu se mai numește „Michael Klein”  Corvinul schimbă numele stadionului: „Soția și fiica lui au notificat Primăria”