Champions feminin  Reportaj GOLAZO.ro la  debutul echipei de fete  a Farului în Liga Campionilor +8 foto
Echipa Farului, miercuri, înaintea debutului în Ligă Foto: Sport Pictures

Champions feminin Reportaj GOLAZO.ro la debutul echipei de fete a Farului în Liga Campionilor

  • Am vrut să vedem ce înseamnă un meci de Champions League la fotbal feminin și am urmărit Farul la debut: 4-0 cu Mitrovica. 
  • Imnul Ligii, înălțător, dar și copleșitor. Emoțiile jucătoarelor au fost mari în prima repriză. „La pauză, le-am certat”, a spus antrenoarea Raluca Simes.  
  • La sfârșit, fetele și antrenoarea lor au vorbit cu reporterii chiar pe teren. Copiii care creaseră o atmosferă frumoasă în tribune fugiseră să-l întâlnească pe Gică Hagi. L-au asaltat pentru poze și autografe.

Farul avansează rapid nu doar în fotbalul masculin. Echipa feminină a promovat în 2023 în prima ligă, a cucerit titlul încă de la debut și, miercuri seară, a jucat în premieră în Champions League. Victorie la început: 4-0 în fața campioanei Kosovo, Mitrovica. 

Provocare!   Alt scandal cu  Kosovo : fanii Farului au fost evacuați
Citește și
Provocare! Alt scandal cu Kosovo: fanii Farului au fost evacuați
Citește mai mult
Provocare!  Alt scandal cu Kosovo : fanii Farului au fost evacuați

Dar ce înseamnă un meci de Ligă la fotbal feminin? Eram la Constanța și nu puteam rata acest joc!

Mulți copii la Farul - Mitrovica. Și părinți: „Susținem și fetele!”

Cu o jumătate de oră înainte de start, parcarea din fața arenei era plină de copii și de părinți. Mulți puști joacă deja la academia Farului, toți purtau tricourile albastre. 

„Cum să nu venim? Susținem și fetele!”, a spus unul dintre părinți. 

Antrenoarea Farului, Raluca Simes, după meci, cu copilul ei
Antrenoarea Farului, Raluca Simes, după meci, cu copilul ei

Galerie foto (8 imagini)

Mulți copii în fața stadionului Farul Fotografii: Theodor Jumătate Magazinul clubului Dorel Zaharia, managerul echipei feminine Liniște la intrarea în tribune Aspersoarele au udat puțin și spectatorii
+8 Fotografii
labels.photo-gallery

Intrarea a fost liberă și au venit mai mulți fani decât se aștepta. Inițial, ar fi trebuit deschisă numai tribuna 1, cea de la intrarea în complex.

Apoi, a fost deschisă și tribuna a 2-a, dinspre hotelul inaugurat tot miercuri de Gică Hagi. S-au strâns aproape 3.000 de spectatori. 

Imnul Ligii Campionilor, și înălțător, și copleșitor pentru Farul

Dorel Zaharia, 46 de ani, fostul atacant al Ligii 1 născut la Constanța și retras la Farul în 2018, e managerul echipei feminine. Era nerăbdător: „Am câștigat campionatul, acum descoperim Champions. Sperăm să fie bine”. 

Pe teren, aspersoarele împrospătau gazonul, dar a bătut puțin mai tare vântul și picăturile de apă au ajuns în tribună. Copiii au râs, părinții lor, mai puțin. 

Aspersoarele au fost oprite. Intrau echipele. Pe micul stadion din fața arenei s-a auzit noul imn al Ligii Campionilor. Înălțător, dar și copleșitor în același timp. Până la pauză, fetele Ralucăi Simes nu au reușit să depășească emoțiile debutului. 

Antrenoarea Farului: „La pauză, le-am certat. Nu eram noi”. La final, 4-0

Nu jucau rău, avansau prin pase, construiau fazele, și-au creat și câteva ocazii mari. Totuși, după 45 de minute era doar 0-0. 

„La pauză, le-am certat. Nu eram noi, nu ne identificam cu ceea ce știm. Eram puțin supărată că nu puteam trece de tracul ăsta, de emoții. Ce le-am transmis le-a trezit la realitate”, ne-a spus Simes la sfârșit. 

Farul Constanța - KFF Mitrovica, UEFA Women's Champions League
Farul Constanța - KFF Mitrovica, UEFA Women's Champions League

Galerie foto (10 imagini)

Farul Constanța - KFF Mitrovica, UEFA Women's Champions League Farul Constanța - KFF Mitrovica, UEFA Women's Champions League Farul Constanța - KFF Mitrovica, UEFA Women's Champions League Farul Constanța - KFF Mitrovica, UEFA Women's Champions League Farul Constanța - KFF Mitrovica, UEFA Women's Champions League
+10 Fotografii
labels.photo-gallery

„Sunteți o antrenoare dură?”, a fost întrebată. „Modelez în funcție de jucător, de moment, de echipă”. 

A adăugat: „La final, le-am felicitat”. În a doua repriză, Farul a părut altă echipă. Mult mai sigură în joc, mai curajoasă, riscând mai mult. Condusă inspirat de căpitan, decarul Olga Iordăchiuși. 

Dintr-o dată, terenul s-a înclinat spre poarta kosovarelor. Golurile, unul după altul: Rus (48), Stancu (59), Croitoru (76), Tabur (84). Și cu un penalty, ratat, bara lui Croitoru (80). 4-0! 

Farul a câștigat semifinala unuia dintre turneele de calificare din turul 1 preliminar. Sâmbătă, la 15:00, tot pe arena din Ovidiu, e finala cu Valerenga. Câștigătoarea va juca în play-off, ultimul pas înaintea fazei grupelor. 

Ultrașii au declanșat un scandal. UEFA deschide anchetă, Farul nu scapă de amendă

Dacă puștii din tribune au tratat meciul ca o sărbătoare, trăind la maximum fiecare clipă, în schimb, ultrașii Farului au prelungit conflictul fanilor români cu Kosovo. 

Au prins de gard steagul Serbiei și au scandat „Serbia, Serbia” și „Kosovo e Serbia”. Cum se întâmplase și în septembrie 2023, pe Arena Națională, la 2-0 împotriva Kosovo, în preliminariile CE 2024. 

Fanii Farului, steagul Serbiei și cel al României Mari Foto: Theodor Jumătate Fanii Farului, steagul Serbiei și cel al României Mari Foto: Theodor Jumătate
Fanii Farului, steagul Serbiei și cel al României Mari Foto: Theodor Jumătate

Miercuri, partida a fost întreruptă în prima repriză, după protestul oficialilor oaspeți, și reluată șapte minute mai târziu. 

Fanii au fost evacuați din stadion, dar scandalul continuă. Federația din Kosovo a făcut plângere la UEFA și forul continental a deschis o anchetă.

Surse de la Nyon susțin că, foarte probabil, nu se va lua o decizie în această săptămână. Farul va juca și sâmbătă cu spectatori, în finala cu Valerenga. Dar clubul nu va scăpa de amendă. 

Ioana Stancu: „Debutul în Ligă, un vis împlinit. Golul, ceva senzațional”

Miercuri seară, la sfârșitul meciului, antrenoarea Raluca Simes și Ioana Stancu au dat declarații chiar pe teren. Fundașul dreapta a înscris la debut și primul gol în Liga Campionilor, după o frumoasă acțiune personală.

„În prima repriză, a fost puțin mai dificil, am intrat în jocul lor, dar ne-am dezlănțuit în a doua repriză. A fost mingea numai la noi”, a spus jucătoarea. 

Debutul în Ligă a fost un vis frumos împlinit. Să și marchez un gol, ceva senzațional. Valerenga, adversara din finală, e puternică, dar pentru asta am ajuns în Champions, pentru asta ne-am luptat. Așteptăm adversare puternice Ioana Stancu, jucătoare Farul

Simes a zâmbit înaintea dialogului cu reporterii. „Numai puțin să-mi iau copilul”, a zis ea. Băiețelul se juca în preajma ei. 

„Era de așteptat să fie emoții, să fie mai greu, e Champions League. Clubul a avut emoții, fetele, noi, stafful. 

Sunt emoții, e ceva special, multe dintre fete nu au mai jucat în această competiție. Prima repriză a fost ca o descătușare. În a doua, am fost noi”, a explicat Simes. 

Pregătirea debutului în Ligă nu se face de pe o zi pe alta. E muncă de un an de zile în spate Raluca Simes, antrenoare Farul

Raluca Simes: „Nu banul te motivează la un asemenea nivel”

Antrenoarea știe că Valerenga e la alt nivel față de Mitrovica. „Să fim obiectivi, e o formație bună. Sunt norvegience, echilibrate, disciplinate”, a afirmat Simes. 

Își păstrează optimismul: „O finală se joacă”. 

Cu ce ar putea surprinde Farul sâmbătă? „Cu cultura noastră, tehnică și creativitate”.

Întrebată dacă se califică în faza grupelor, a răspuns: „Doamne ajută!”. 

Nu a comentat nimic despre o eventuală primă de calificare: „Nu prea îmi place să vorbesc la un asemenea nivel de motivația banului, nu cred că asta te motivează, ci meciul în sine”. 

Hagi, spre un copil: „N-ai făcut o poză? Tu crezi că eu nu te văd?”

În fața stadionului, Gică Hagi nu putea pleca. Era asaltat de copii și de părinții lor pentru fotografii și autografe. 

Gică, glumind, spre un băiat cu care se pozase deja: „N-ai făcut adineauri o poză? Vezi, ești bărbat? Tu crezi că eu nu te văd?”. A început să râdă. 

Vântul bătea tot mai tare. „Hai, că vă prinde ploaia!”, le-a spus Hagi celor din jur. 

A rămas însă până la ultima cerere. De-abia atunci s-a urcat în mașină. 

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”