Ferrer vs Nadal 6-4, 6-2, 6-3/ Suprematie stopata

Ferrer vs Nadal 6-4, 6-2, 6-3/ Suprematie stopata

David Ferrer a reusit sa opreasca suprematia lui Rafael Nadal in turneele de Grand Slam, favoritul numarul sapte eliminandu-l pe liderul mondial de la Australian Open inca din faza sferturilor de finala. Ferrer a alergat enorm, a avut o dreapta fantastica si l-a transformat pe Nadal intr-un simplu jucator din circuitul ATP (6-4, 6-2, 6-3). Demn de mentionat este insa si faptul ca Rafa a jucat accidentat, acesta fiind macinat de o durere la coapsa piciorului stang.

Nadal, eliminat de la Australian OpenFoto: Reuters

Partida dintre Nadal si Federer a inceput intr-un ritm alert, cu schimburi lungi si cu lovituri deosebite. David a fost jucatorul mai agresiv, a impus ritmul si a reusit sa bifeze break-ul imediat. La scorul de 2-1 in favoarea adversarului, Nadal resimte dureri puternice la coapsa piciorului stang, iar time-out-ul medical este, cel putin pe moment, unica solutie. Dupa cateva minute bune, Rafa a revenit pe teren cu un bandaj pe piciorul stang.

Ferrer a continuat disputa cu inca un break, iar tabela a ajuns sa arate 5-2 pentru Ferrer. Macinat de dureri, Nadal a strans din dinti si a castigat la limita pe serviciul lui David dupa ce a condus cu 40-0. Setul avea insa sa fie castigat de favoritul numarul sapte cu 6-4, dupa inca un game castigat pe serviciul lui Nadal.

Nadal reuseste primul break din setul al doilea, la scorul de 1-1, dar Ferrer are raspunsul perfect pentru a bifa rebreak-ul. David continua sa acopere foarte bine terenul, iar scorul capata proportii (5-2) dupa ce Ferrer a castigat inca o data pe serviciului lui Rafa. Liderul clasamentului ATP este de nerecunoscut in unele momente, greseste din pozitii simple, iar setul il pierde cu un categoric 6-2.

Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici in setul al treilea, Ferrer distantandu-se la 2-0 dupa ce s-a impus inca o data pe serviciul unui Nadal inofensiv. Totul a curs in favoarea lui David, iar scorul a devenit 3-0, iar mai apoi 4-1. Nadal a avut cateva sanse de a reveni in meci (a ratat mingi de break), iar Ferrer s-a calificat in premiera in semifinalele de la Australian Open dupa ce a castigat setul cu 6-3.

Statistica partidei Ferrer - Nadal:

Primul serviciu: 68%-66%

Asi: 8-2

Duble greseli: 2-1

Greseli nefortate: 32-34

Puncte castigate cu primul serviciu: 72%-55%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 57%-37%

Puncte castigatoare: 102-75

Cel mai rapid serviciu: 198 km/h - 207 km/h.

Semifinale Australian Open:

Roger Federer - Novak Djokovic

Andy Murray - David Ferrer.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”