Giovanni Aleotti a câștigat Turul Sibiului / Pascal Ackermann, victorie în ultima etapă

Giovanni Aleotti a câștigat Turul Sibiului / Pascal Ackermann, victorie în ultima etapă

Italianul Giovanni Aleotti (BORA hansgrohe) a câştigat ediţia din acest an a Turului ciclist al Sibiului, în timp ce colegul său german Pascal Ackermann s-a impus în ultima etapă, a treia, desfăşurată, marţi, pe traseul Sibiu - Mediaş - Blaj - Copşa Mică - Sibiu (205,3 km), informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ackermann s-a impus la sprint, în 4 h 26 min 17 sec, după ce l-a depăşit pe românul Eduard Michael Grosu (sosit la 2 secunde) cu 150 de metri înainte de final. Al treilea a sosit britanicul Matthew Walls, coleg cu Ackermann, tot la 2 secunde.

În clasamentul general final, Aleotti a fost urmat de cehul Michal Schlegel (Elkov Kasper Czeh Cycling Team), la 26 de secunde, şi de un alt italian, Fabio Aru (Team Qhubeka Nexthash), la 27 de secunde.

''Veteranul'' italian Davide Rebellin (Work Service - Marchiol - Dynatek), campion la Sibiu în 2013, s-a clasat pe locul 10, la 2 min 31 sec de învingător.

Cel mai bun român din ierarhia generală a fost Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due), pe 23, la 05 min 58 sec, coechipierul său Raul Sînza a încheiat pe 88, Iustin Văidian (naţionala României) pe 91, Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Procycling) pe 101, Ioan Dobrin (naţionala României) pe 111, Luncan Şerban (naţionala României) pe 135, Eduard Grosu pe 143 şi Adi Marcu (naţionala României) pe 146.

În clasamentul pe echipe, primul loc l-a ocupat Elkov Kasper Czeh Cycling Team, BORA hansgrohe a fost a şasea, Giotti Victoria Savini Due pe 18, iar naţionala României pe 26 din 28.

Pascal Ackermann a ocupat primul loc în clasamentul pe puncte, înierarhia căţărătorilor s-a impus cehul Daniel Turek (Team Felbermayer Simplon Wels), polonezul Pawel Bernas (Mazowse Serce Polski) a fost cel mai bun sprinter, iar Aleotti s-a impus şi în clasamentul la Under-23.

Aceasta este a doua victorie consecutivă a echipei BORA hansgrohe în Turul Sibiului, după ce anul trecut cursa a fost câştigată de austriacul Gregor Muehlberger. Androni Giocattoli deţine recordul, cu trei victorii consecutive (2017, 2018, 2019).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Trăiască Republica!” Fotbaliștii Franței,  val de bucurie  după eșecul extremistei Marine Le Pen
Diverse
09:17
„Trăiască Republica!”Fotbaliștii Franței, val de bucurie după eșecul extremistei Marine Le Pen
Citește mai mult
„Trăiască Republica!” Fotbaliștii Franței,  val de bucurie după eșecul extremistei Marine Le Pen
UTA prinde „aripi” Rednic ia un jucător pe care l-a debutat la Dinamo și unul pe care Becali voia să dea  500.000 de euro
Liga 1
07.07
UTA prinde „aripi”Rednic ia un jucător pe care l-a debutat la Dinamo și unul pe care Becali voia să dea 500.000 de euro
Citește mai mult
UTA prinde „aripi” Rednic ia un jucător pe care l-a debutat la Dinamo și unul pe care Becali voia să dea 500.000 de euro
Obiectiv Mihai Stoica: „Ștefănescu poate contribui la peste  20 de goluri  în noul sezon”
Liga 1
09:00
ObiectivMihai Stoica: „Ștefănescu poate contribui la peste 20 de goluri în noul sezon”
Citește mai mult
Obiectiv Mihai Stoica: „Ștefănescu poate contribui la peste  20 de goluri în noul sezon”
Întârzieri justificate  Nicolescu explică  transferurile rare  de la Dinamo: „Câteodată lucrurile nu ies”
Liga 1
07.07
Întârzieri justificate Nicolescu explică transferurile rare de la Dinamo: „Câteodată lucrurile nu ies”
Citește mai mult
Întârzieri justificate Nicolescu explică transferurile rare de la Dinamo: „Câteodată lucrurile nu ies”