Acceptă să ia mai puțini bani  Fotbaliștii vor cu orice preț  să fie redus numărul de meciuri : „Nu au nicio problemă să câștige mai puțin”
Carlo Ancelotti (foto: Imago)

Acceptă să ia mai puțini bani Fotbaliștii vor cu orice preț să fie redus numărul de meciuri: „Nu au nicio problemă să câștige mai puțin”

  • O grevă a fotbaliștilor de la marile cluburi din Europa prinde tot mai mult contur. Calendarul din ce în ce mai încărcat nu e văzut cu ochi buni nici de jucători, nici de antrenori.
  • Carlo Ancelotti și Pep Guardiola au vorbit despre numărul mare de meciuri pe care echipele mari le joacă pe durata unui sezon.
Noul format UCL, criticat iar  Căpitanul lui Leipzig avertizează că depășirea unei limite de meciuri va afecta  sănătatea jucătorilor : „Să nu se termine rău”
Citește și
Noul format UCL, criticat iar Căpitanul lui Leipzig avertizează că depășirea unei limite de meciuri va afecta sănătatea jucătorilor: „Să nu se termine rău”
Citește mai mult
Noul format UCL, criticat iar Căpitanul lui Leipzig avertizează că depășirea unei limite de meciuri va afecta sănătatea jucătorilor : „Să nu se termine rău”

Antrenorul lui Real Madrid e sută la sută de partea numeroșilor jucători care au vorbit public despre eventualitatea unei greve ca semn de protest împotriva numărului mai mare de meciuri per sezon.

Fotbaliștii vor să facă grevă  Noul format Champions League i-a adus la capătul răbdării:  „Trebuie să ne odihnim!”
Citește și
Fotbaliștii vor să facă grevă Noul format Champions League i-a adus la capătul răbdării: „Trebuie să ne odihnim!”
Citește mai mult
Fotbaliștii vor să facă grevă Noul format Champions League i-a adus la capătul răbdării:  „Trebuie să ne odihnim!”

Ancelotti cere o reducere a calendarului pentru a avea competiții mai atractive:

„Important este să reflectăm asupra acestui lucru. E esențial ca forurile, UEFA și FIFA, să realizeze că jucătorii obosesc. Calendarul acestui sezon nu se va schimba, dar jucătorii se gândesc să schimbe viitorul fotbalului.

Fotbalul trebuie să reflecteze pentru că scopul este de a juca mai puține meciuri pentru a evita accidentările. Jucătorii nu ar avea nicio problemă în a-și scădea salariul dacă asta înseamnă să joace mai puține meciuri”, crede antrenorul italian.

Dacă organismele de conducere nu se gândesc că jucătorii se accidentează mai mult pentru că joacă prea mult, atunci avem o problemă. Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid

Pep Guardiola: „E vorba despre sănătatea jucătorilor”

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, a vorbit despre necesitatea recuperării fizice și psihice a jucătorilor:

„Oamenii spun că jucătorii și antrenorul se plâng, dar este logic. Este vorba despre sănătatea lor.

Medicii spun că organismul lor are nevoie de patru sau cinci zile pentru a se recupera, dar de cele mai multe ori au doar trei zile la dispoziție. Nu se va schimba nimic. Întâlnirile pe care le avem sunt inutile”, a spus și Guardiola.

Rodri, Dani Carvajal, Alisson, Thibaut Courtois, Jules Kounde sau Orban sunt doar câțiva dintre jucătorii care au vorbit despre calendarul mult prea aglomerat.

În sezonul trecut, argentinianul Julian Alvarez a fost jucătorul care a jucat cele mai multe meciuri (75), urmat de Phil Foden, Luis Diaz și Darwin Nunez, toți cu 72.

Top 10 este completat de: Cody Gakpo (71), Federico Valverde (71), John McGinn (71), Jan Oblak (70), Kerem Akturkoglu (70) și Kai Havertz (70).

Dintre aceștia, Oblak a jucat cele mai multe minute (6.851).

Îi înțeleg pe Rodri și pe alți jucători. Au perfectă dreptate. Înțeleg că a venit un moment în care jucătorii simt că sunt prea multe meciuri. Ei trebuie să fie ascultați, trebuie să fie implicați în acest gen de decizii. Pentru că noi toți vrem binele fotbalului. Xabo Alonso, antrenor Bayer Leverkusen

FIFPro vorbește despre încălcarea drepturilor de muncă și exploatare a jucătorilor

FIFPro denunță faptul că profesioniștii nu mai beneficiază de o zi de odihnă pe săptămână, iar medicii consideră că este o exploatare faptul că aceștia joacă 55 de meciuri pe an și au doar trei săptămâni de vacanță.

FIFPro prezintă rapoarte medicale potrivit cărora jucătorii care joacă mai mult de 55 de meciuri pe an suferă de exploatare fizică și epuizare excesivă. Iar organismul care reprezintă fotbaliștii profesioniști avertizează: calendarul creat de FIFA încalcă drepturile de muncă ale fiecărui lucrător.

Javier Tebas, președintele La Liga, a subliniat ceea ce fac Infantino și Ceferin este să încerce să exploateze jucătorii, dorindu-și ca ligile mari să reducă numărul de cluburi și de zile de meci.

Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Diverse
18:21
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Citește mai mult
Michel Platini, propunere bizară Fostul șef al UEFA: „Să se joace în 10 oameni”
Dinamo, la limită  Dacă  Selmani  primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Liga 1
12:56
Dinamo, la limită Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Citește mai mult
Dinamo, la limită  Dacă Selmani primește galben diseară, Kopic nu va mai avea opțiuni de atacant
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Stranieri
19:27
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
Citește mai mult
Ultimatum pentru Drăguș Antrenorul lui Trabzonspor, avertisment pentru atacantul român: „Ori muncește, ori nu va mai fi aici”
„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare