Kopic reîncărcat Dinamo are un antrenor nou. Este cel  vechi

Kopic reîncărcatDinamo are un antrenor nou. Este cel vechi

  • Dinamo a primit recent două vești. Una de la tribunal, alta de la administratorul special Andrei Nicolescu. 

Prima veste, sigur cea rea, vine de la Tribunalul București, care a amânat până pe 12 iunie judecata în procesul cu Mircea Rednic, cauză de care depinde ieșirea clubului din insolvență. 

Amânarea ieșirii din insolvență compromite implicit ipotetica participare a dinamoviștilor în cupele europene la finalul sezonului viitor. 

Aici nu poți să nu zâmbești. Așa cum a arătat Dinamo la reprezentația rușinoasă de la Miercurea Ciuc, pare o glumă proastă numai gândul că Patriche și compania ar putea accesa un loc printre fruntașii următorului campionat. Dar oamenii nu pot fi opriți să viseze. Sau să blufeze, cazul unor șefi ai proaspetei salvate de la retrogradare. 

Vestea numărul doi, cea bună?, îl privește pe antrenorul croat Zeljko Kopic, care potrivit spuselor domnului Andrei Nicolescu la Radio Gold FM a fost confirmat în funcție. 

Când, cum, unde și mai ales de la cine a primit Kopic un nou mandat nu ni se spune. A fost o ședință de analiză a acționarilor, a persoanelor cu putere executivă? Nu aflăm. 

Dar graba anunțului de confirmare din partea administratorului special miroase a ripostă la nemulțumirea suporterilor, care acuză conducerea de inadecvare managerială.  

”Dinamo București, club de fotbal, caută conducere profesionistă. Ajunge cu amatorismul!”, a scris Peluza Cătălin Hîldan pe Facebook. Astăzi, după aflarea ratării termenului de ieșire din insolvență, suporterii au reacționat și mai dur, principalul personaj vizat fiind același ubicuu domn Nicolescu. “Noi ne-am asumat și am respectat. E rândul vostru să ne respectați!”, au scris cei de la APCH/DDB.

alt-text alt-text
Zeljko Kopic, 46 de ani

Amatorism și ranchiună

O mostră de dictatură a suporterilor? Și asta, numai că situația hibridă a contestatarilor, care nu sunt doar simpli fani ai echipeii, ci și acționari (minoritari), complică discuția. Era simplu să spunem că nu e treaba suporterilor când este numit sau confirmat antrenorul. Când se prelungesc contractele unor jucători și când se renunță la alții. 

Dar atunci când tu conducere te legitimezi cu atașamentul celor care te susțin nu doar sufletește, ci și material, trebuie să fii mai prudent când iei decizii. 

Pripa anunțului făcut de Nicolescu întărește opinia exprimată ironic de PCH, la care aderă și dinamovistul neafiliat vreunei facțiuni ultras. Amatorism și ranchiună ambalate în discursuri corporatiste.

Iute la mânie și bun de gură, administratorul care se crede suficient de special ca să îl tragă de urechi inclusiv pe Ionel Dănciulescu a trântit paleașca cu Kopic exact în momentul în care cota de apreciere profesională a acestuia a coborât la cota de avarie. 

Kopic, salvator?

Adoptat candid de suflarea dinamovistă după primele meciuri pe banca lui Dinamo, croatul a tot pierdut puncte. La capitolul încredere, treacă-meargă, dar clasamentul ardea cu flăcări de smoală. 

Protejarea tacită a jucătorilor străini din lot, salariile disproporționat de mari ale acestora prin comparație cu alde Rici Grigore (care, ce să vezi, te salvează la nevoie în primul meci de baraj cu Csikszereda) au otrăvit atmosfera oricum încărcată. 

În cele mai multe momente, Dinamo a arătat după chipul lui Kopic. Săpată de griji, încruntată, tristă, defetistă, parcă aspirând ghinionul. Croatul a adus ceva mai multă disciplină defensivă decât pe timpul lui Ovidiu Burcă, dar a inclus în pachet și o ofensivă săracă în idei și lipsită de imaginație. De chef de fotbal, ce să mai vorbim. 

Acesta să fie omul care după o salvare chinuită de la retrogradare este chemat acum să redea demnitatea fotbalistică unei echipe descompusă ca stadionul care rânjește strâmb în așteptarea demolării improbabile? Nefiind populat de certitudinile administratorului, special, mă îndoiesc. 

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1