Performanta extraordinara pentru Simona Halep - in turul trei la Australian Open

Performanta extraordinara pentru Simona Halep - in turul trei la Australian Open

Simona Halep va fi a doua reprezentanta a Romaniei in turul al treilea al turneului de Mare Slem Australian Open, alaturi de Monica Niculescu, tanara sportiva de 19 ani reusind o performanta extraordinara. Halep a eliminat-o, joi, pe a 24-a favorita a competitiei de la Melbourne, rusoaica Alisa Kleybanova, in minim de seturi, scor 6-4, 7-6(2). Sorana Cirstea s-a oprit in runda a doua, fiind invinsa de israelianca Shahar Peer, scor 6-3, 6-2.​

Simona Halep, in turul trei la Australian OpenFoto: Reuters

Aflata la prima participare pe tabloul principal de la Australian Open, Simona Halep a inregistrat cea mai mare performanta din cariera intr-un turneu de Mare Slem, calificandu-se joi in saisprezecimile de la Australian Open. Cu un joc solid, Halep (numarul 77 WTA) a profitat de cele 46 de greseli nefortate ale Alisei Kleybanova si a invins-o pe rusoaica, cap de serie numarul 24, scor 6-4, 7-6(2), aceasta fiind si prima victorie a romancei in fata unei jucatoare din Top 30 WTA.

In turul al treilea, Halep va avea o misiune mult mai grea in fata polonezei Agnieszka Radwanska, cap de serie numarul 12, care in turul al doilea a eliminat-o in doua seturi pe croata Petra Martic, scor 6-3, 6-4.

Sorana Cirstea a ratat calificarea in turul al treilea fiind invinsa de israelianca Shahar Peer. Desi a avut sapte sanse de break de-a lungul meciului, romanca nu a reusit sa transforme nicio minge, pierzand in cele din urma in doua seturi, scor 3-6, 2-6.

Romania va avea astfel doua reprezentante in turul al treilea de la Australian Open, dupa ce miercuri Monica Niculescu a invins-o pe bulgaroaica Pironkova. In runda urmatoare Niculescu o va intalni pe campioana en-titre de la Roland Garros, italianca Francesca Schiavone.

Participanta si in competitia de dublu, a facut pereche cu belgianca Yanina Wickmayer la dublu, fiind insa eliminate in primul tur de cuplul Liga Dekmeijere (Letonia)/ Ayumi Morita (Japonia), scor 6-4, 6-3. Ioana Raluca Olaru si cehoaica Zuzana Ondraskova au ratat si ele accederea in runda urmatoare, fiind invinse in minim de seturi de perechea Olga Govortsova (Belarus)/ Alla Kudryavtseva (Rusia), scor 6-1, 6-2.

Monica Niculescu si chinezoaica Zi Yan, favorite numarul 10, s-au calificat in turul al doilea, invingandu-le cu un dublu 6-2 pe polonezele Klaudia Jans/ Alicja Rosolska. Alexandra Dulgheru si Magdalena Rybarikova (Slovacia) au obtinut calificarea in turul secund pe Vania King (SUA)/ Arantxa Parra Santonja (Spania), scor 4-6, 6-2, 7-6(6).

Perechea Horia Tecau (Romania)/ Robert Lindstedt (Suedia), cap de serie numarul 11, s-a oprit in primul tur al competitiei de dublu, abandonand in fata australienilor Colin Ebelthite/ Adam Feeney. Desi conducea cu 6-4, 0-1, dublul romano-suedez a fost nevoit sa paraseasca turneul, din cauza accidentarii lui Lindstedt.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

OFICIAL   Florinel Coman , prezentat la noua echipă: „Un transfer tare lângă Joselu!”
Stranieri
07.07
OFICIAL Florinel Coman, prezentat la noua echipă: „Un transfer tare lângă Joselu!”
Citește mai mult
OFICIAL Florinel Coman , prezentat la noua echipă: „Un transfer tare lângă Joselu!”
BLOGGERIȚĂ LA RAPID  Șucu  schimbă tot : o nouă persoană va avea rolul de ofițer de presă
Liga 1
07.07
BLOGGERIȚĂ LA RAPID Șucu schimbă tot: o nouă persoană va avea rolul de ofițer de presă
Citește mai mult
BLOGGERIȚĂ LA RAPID Șucu schimbă tot : o nouă persoană va avea rolul de ofițer de presă
Kroos despre imigrație Nu și-ar lăsa fiica în oraș, după ora 23: „ Germania  nu mai e țara care era acum 10 ani”
Campionate
07.07
Kroos despre imigrațieNu și-ar lăsa fiica în oraș, după ora 23: „Germania nu mai e țara care era acum 10 ani”
Citește mai mult
Kroos despre imigrație Nu și-ar lăsa fiica în oraș, după ora 23: „ Germania nu mai e țara care era acum 10 ani”
Fără autoritate Imaginile care explică eliminarea Braziliei de la Copa America.  Selecționerul, ignorat complet  de jucători
Campionate
07.07
Fără autoritateImaginile care explică eliminarea Braziliei de la Copa America. Selecționerul, ignorat complet de jucători
Citește mai mult
Fără autoritate Imaginile care explică eliminarea Braziliei de la Copa America. Selecționerul, ignorat complet de jucători