Serie B: Cremonese vs Venezia - Bătălia finală pentru ultimul loc din Serie A

Serie B: Cremonese vs Venezia - Bătălia finală pentru ultimul loc din Serie A

Cremonese - Venezia, meci contând pentru prima manşă a finalei play-off-ului de promovare în campionatul Italiei, este programat, joi, 30 mai, de la ora 21:30, pe Stadio Giovanni Zini din Cremona, şi va fi transmis în direct de platforma online AntenaPLAY.

Cremonese şi Venezia îşi dispută ultimul loc disponibil în ediţia 2024-2025 din Serie A (returul va avea loc duminică, 2 iunie 2024, de la ora 21:30, pe Stadio Pier Luigi Penzo din Veneţia).

Cremonese a terminat pe locul 4, cu 67 de puncte, la nouă în urma celor de la Parma şi la şase distanţă de Como, care au promovat direct în Serie A, iar în ultimele cinci partide din campionat a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere (în ultima etapă a câştigat acasă cu Cittadella, scor 3-0).

Cremonese a ajuns în finala play-off-ului de promovare după ce a trecut în semifinale de Catanzaro, 2-2 în deplasare, în tur, şi 4-2 pe teren propriu, în retur.

Echipa antrenată de Giovanni Stroppa a bifat nouă succese, cinci remize şi cinci eşecuri în meciurile disputate acasă în acest campionat, iar golgheterul ei este Massimo Coda, cu 16 reuşite în Serie B (plus una în semifinalele din play-off-ul de promovare).

Cremonese a retrogradat în vara trecută din Serie A, acolo unde abia promovase după 27 de ani (perioadă în care a activat cel mai mult în Serie B, dar a evoluat câteva sezoane şi în Serie C).

Venezia s-a clasat pe locul 3, cu 70 de puncte, la şase în urma celor de la Parma şi la trei distanţă de Como, care au promovat direct în Serie A, iar în ultimele cinci partide din campionat a înregistrat trei victorii şi două înfrângere (în ultima etapă a pierdut pe terenul celor de la Spezia, scor 1-2).

Venezia s-a calificat în finala play-off-ului de promovare după ce a trecut în semifinale de Palermo, 1-0 în deplasare, în tur, şi 2-1 pe teren propriu, în retur.

Echipa antrenată de Paolo Vanoli a bifat opt succese, patru remize şi şapte eşecuri în meciurile disputate pe terenuri străine în acest sezon din Serie B, iar cel mai bun marcator al ei şi al campionatului este Joel Pohjanpalo, cu 22 de goluri.

Venezia este la al doilea sezon consecutiv în Serie B, după ce a retrogradat în 2022 din Serie A, acolo unde abia ajunsese după 20 de ani (interval în care a evoluat cel mai mult în liga secundă, dar a strâns câţiva ani şi în Serie C şi Serie D).

În meciurile directe ale actualei stagiuni din Serie B, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună pe teren propriu, Cremonese în tur, cu 1-0, şi Venezia în retur, cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Cremonese - Venezia.

Cremonese - Venezia


1X
Cotă

1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol
GERMANIA - SCOȚIA 5-1  Mannschaft de  5 stele ! Spectacol în primul meci de la EURO 2024
Campionatul European
14.06
GERMANIA - SCOȚIA 5-1 Mannschaft de 5 stele! Spectacol în primul meci de la EURO 2024
Citește mai mult
GERMANIA - SCOȚIA 5-1 Mannschaft de 5 stele ! Spectacol în primul meci de la EURO 2024
EURO 2024, Ghid complet Tot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania
Campionatul European
14.06
EURO 2024, Ghid completTot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania
Citește mai mult
EURO 2024, Ghid complet Tot ce trebuie să știi despre Campionatul European din Germania
Dinamo Reloaded   Kopic  a spus câte transferuri mai vrea să facă în această vară
Liga 1
15.06
Dinamo Reloaded Kopic a spus câte transferuri mai vrea să facă în această vară
Citește mai mult
Dinamo Reloaded Kopic a spus câte transferuri mai vrea să facă în această vară
„Cel mai slab regizor” CE LA CE2024, episodul 2: „Proastă transmisiune TV,  un Kroos de 99% ”
Campionatul European
15.06
„Cel mai slab regizor”CE LA CE2024, episodul 2: „Proastă transmisiune TV, un Kroos de 99%
Citește mai mult
„Cel mai slab regizor” CE LA CE2024, episodul 2: „Proastă transmisiune TV, un Kroos de 99% ”