Wild-card  Simona Halep,  invitată  la turneul Iaşi Open
Simona Halep pe terenul de tenis la Wimbledon 2022.

Wild-card Simona Halep, invitată la turneul Iaşi Open

  • Simona Halep (32 de ani, locul 1.136 WTA) a primit un wild-card pentru turneul Iași Open, de categoria WTA 250.
  • Din cauza locului slab din clasamentul WTA, Halep are nevoie de invitații pentru a putea intra pe tabloul principal al turneelor.
  • Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse și Monica Niculescu sunt câteva dintre româncele confirmate în cadrul competiţiei de la Iaşi.

Simona Halep este în prezent accidentată, motiv pentru care s-a retras în setul doi al meciului cu McCartney Kessler din primul tur la Trophée Clarins.

Totuşi, Daniel Dobre, directorul turneului de la Iași, a anunțat joi într-o conferință de presă că Halep are un wild card pregătit pentru turneul care se va desfăşura între 21 şi 26 iulie.

Tot la conferinţa de presă, Andrei Pavel, directorul turneului masculin Concord Iași Open ATP Challenger 100, a glumit că își dorește să îl aducă pe Rafael Nadal la Iași.

Din punctul meu de vedere a avea un astfel de turneu înainte de Olimpiadă, pe zgură, înseamnă că sigur vom avea jucătoare foarte bune. În afară de jucătoarele noastre din România, care aproape în grup au confirmat prezenţa, Andrei Pavel vrea să îl aducă pe Nadal, eu vreau să o aduc pe Simona Halep şi are un wild-card pregătit. Şi sperăm să fie acolo. Daniel Dobre

În cadrul conferinței de presă, Dobre a menționat și alte jucătoare române confirmate, precum Irina Begu, Ana Bogdan, Jacqueline Cristian, Gabi Ruse și Monica Niculescu.

De asemenea, a precizat că două dintre cele patru wild-card-uri disponibile vor fi rezervate fostelor câștigătoare de Grand Slam sau jucătoarelor care au fost numărul 1 mondial.

Primele două ediții, ale turneului de categoria WTA 125, au fost câștigate de Ana Bogdan.

250 de puncte
vor fi oferite în cadrul turneului de la Iași

Anul acesta, organizatorii au obținut gratuit licența de la un alt turneu WTA internațional și au ridicat categoria competiției.

Acest turneu de WTA 250 înseamnă o vizibilitate mai mare, vine cu responsabilitate mai mare. Trebuie investit mai mult, pentru ca spectacolul să fie de o calitate mai mare, deci efortul va fi mai mare, dar şi rezultatele vor fi pe măsură. Mă bucur că am ajuns cu acest turneu la un grad atât de înalt. Daniel Dobre

Bugetul destinat celor două competiții de tenis de la Iași va fi de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Turneul Iași Open, care a trecut de la categoria WTA 125 la WTA 250 anul acesta, va avea loc între 21 și 26 iulie la baza Ciric.

1.136
este poziţia Simonei Halep în clasamentul WTA

Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !
MÂNDRI DE VOI!   România  e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Nationala
02.07
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Citește mai mult
MÂNDRI DE VOI! România e învinsă de Olanda în optimile Euro 2024, dar se întoarce acasă cu capul sus
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1