Aleksander Ceferin, presedintele UEFA: "Vreau Liga Campionilor mai echilibrata, nu pot insa promite ca Steaua va castiga trofeul"

Aleksander Ceferin, presedintele UEFA: "Vreau Liga Campionilor mai echilibrata, nu pot insa promite ca Steaua va castiga trofeul"

Prezent luni la Congresul de la Bratislava, Aleksander Ceferin (presedintele UEFA) a precizat, printre altele, ca isi doreste ca Liga Campionilor sa fie mai echilibrata, iar reprezentantele tarilor din Estul Europei sa aiba mai multe sanse in cea mai importanta competitie rezervata cluburilor. "Nu pot insa promite ca Steaua va castiga trofeul", a spus Ceferin.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Trebuie sa indraznim sa regandim modelul nostru si, mai ales, sa stabilim un echilibru mai bun in competitie. Trebuie sa avem visuri mari, dar nu va pot promite luna de pe cer, pentru ca eu nu sunt un vanzator de vise si nici politician. Ma voi lupta mult pentru introducerea unor masuri care sa restabileasca un echilibru, insa nu pot pretinde ca acest lucru va face ca un club precum Steaua Bucuresti sau Steaua Rosie Belgrad sa aiba in viitor inscris numele pe trofeul Ligii Campionilor. UEFA nu este o banca, Elvetia are deja destule banci... La ce foloseste sa generezi retete record daca acest lucru este doar pentru a acumula bogatie?" - Aleksander Ceferin, la Congresul UEFA.

De asemenea, Aleksander Ceferin a mai oferit o informatie importanta pentru Champions League: nu va fi introdus arbitrajul video la meciurile din sezonul viitor (n.r. 2018-2019).

"Nimeni nu stie exact cum functioneaza asta. Inca exista multa confuzie. Nu sunt deloc impotriva, dar trebuie sa explicam mai bine cand il utilizam. Vom vedea la Cupa Mondiala. Ar putea fi un proiect bun, util pentru fotbal, dar nu trebuie sa ne grabim ca sa luam astfel de decizii", a conchis presedintele UEFA.

VAR (n.r. arbitrajul video) poate fi utilizat in acest moment in urmatoarele situatii: dupa un gol marcat, intr-o situatie de penalti, pentru un cartonas rosu direct sau pentru a repara o greseala in ceea ce priveste identitatea unui jucator sanctionat.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5