Boris Becker: "Maria Sharapova merita o a doua sansa"

Boris Becker: "Maria Sharapova merita o a doua sansa"

​Fostul tenisman german Boris Becker considera ca rusoaica Maria Sharapova si-a platit datoriile si merita a doua sansa, atunci cand va reveni in circuit, in luna aprilie, dupa expirarea suspendarii de 15 luni pentru dopaj, informeaza Reuters, conform Agerpres.

Maria SharapovaFoto: mariasharapova.com

Sharapova (29 ani), castigatoarea a cinci turnee de Grand Slam, a fost depistata pozitiv la meldonium in ianuarie 2016, cu ocazia Australian Open, fiind suspendata pentru doi ani de catre Federatia Internationala de Tenis (ITF). Sanctiunea a fost ulterior redusa la 15 luni in luna octombrie, in urma apelului inaintat de jucatoarea rusa la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Becker, triplu castigator al turneului de la Wimbledon, considera corecta decizia de a i se permite sarapovei sa revina in sport si spera ca intoarcerea acesteia nu va genera probleme în vestiar.

"In principiu sunt pentru a doua sansa. Ea si-a platit datoriile, a fost suspendata pentru o perioada destul de lunga. Nu stiu cum vor reactiona celelalte jucatoare, depinde de ele. Fiecare are propria sansa. Sa speram ca atmosfera va fi buna. Putem merge mai departe si sa avem un circuit feminin foarte bun", a mai spus germanul.

In ciuda cazului de dopaj al Mariei Sharapova, Becker crede ca tenisul este un sport curat, iar sistemul de testare functioneaza asa cum trebuie.

"Cred ca cea mai mare parte a jucatorilor sunt responsabili. Daca te uiti la circuitul masculin, nu exista niciun jucator din top 100 care sa nu fie curat, iar în circuitul feminin cred ca Maria este exceptia, celelalte jucatoare de tenis fiind curate. Tenisul este un sport olimpic, asa ca testele sunt foarte severe, iar sanctiune sunt puternice. Cred ca sistemul functioneaza", a conchis Boris Becker.

Fostul tenisman german l-a antrenat timp de trei ani pe jucatorul sarb Novak Djokovic, colaborarea dintre cei doi incetand in luna decembrie a lui 2016.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Adnan Golubovic   Povestea incredibilă a  portarului lui Dinamo . Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Liga 1
09:00
Adnan Golubovic Povestea incredibilă a portarului lui Dinamo. Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Citește mai mult
Adnan Golubovic   Povestea incredibilă a portarului lui Dinamo . Jefuit și amenințat, cu ambii genunchi făcuți praf: „Mama și tata vor afla abia când vor citi asta”
Nicolae Mitea Povești cu  Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic : „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Diverse
12:51
Nicolae MiteaPovești cu Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic: „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Citește mai mult
Nicolae Mitea Povești cu Diego Maradona și Zlatan Ibrahimovic : „Uneori nici nu îmi vine să cred” + marea greșeală a carierei
Golul sezonului!   VIDEO cu reușita : Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Liga 1
05.10
Golul sezonului! VIDEO cu reușita: Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
Citește mai mult
Golul sezonului!  VIDEO cu reușita : Juric a marcat un gol fabulos în Oțelul - U Craiova 1-1
„Vreau CFR CAMPIOANĂ”   MM Stoica, reacție acidă după declarația lui Bordeianu: „Mi se pare  foarte ciudat ”
Liga 1
05.10
„Vreau CFR CAMPIOANĂ” MM Stoica, reacție acidă după declarația lui Bordeianu: „Mi se pare foarte ciudat
Citește mai mult
„Vreau CFR CAMPIOANĂ”  MM Stoica, reacție acidă după declarația lui Bordeianu: „Mi se pare foarte ciudat ”
Messi, aproape de Mondialul Cluburilor Inter Miami vrea  wild-card  la turneul XXL inventat de FIFA!
Campionate
12:16
Messi, aproape de Mondialul CluburilorInter Miami vrea wild-card la turneul XXL inventat de FIFA!
Citește mai mult
Messi, aproape de Mondialul Cluburilor Inter Miami vrea wild-card la turneul XXL inventat de FIFA!
Selmani, out  Nu poate merge la națională din cauza  accidentării , Dinamo încearcă să-l recupereze pentru derby 
Liga 1
05.10
Selmani, out Nu poate merge la națională din cauza accidentării, Dinamo încearcă să-l recupereze pentru derby
Citește mai mult
Selmani, out  Nu poate merge la națională din cauza accidentării , Dinamo încearcă să-l recupereze pentru derby 
Lixandru, diagnostic crunt  Mijlocașul lui FCSB a primit  verdictul  după accidentarea din meciul cu PAOK
Liga 1
05.10
Lixandru, diagnostic crunt Mijlocașul lui FCSB a primit verdictul după accidentarea din meciul cu PAOK
Citește mai mult
Lixandru, diagnostic crunt  Mijlocașul lui FCSB a primit  verdictul după accidentarea din meciul cu PAOK
Lipă, alături de Ciolacu  Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la  prezidențiale
Alte sporturi
05.10
Lipă, alături de Ciolacu Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la prezidențiale
Citește mai mult
Lipă, alături de Ciolacu Șefa Sportului l-a însoțit pe Marcel Ciolacu, liderul PSD, la depunerea candidaturii la prezidențiale