Brittney Griner spune că s-a gândit la sinucidere în timp ce era închisă în Rusia

Brittney Griner spune că s-a gândit la sinucidere în timp ce era închisă în Rusia

Vedeta americană de baschet Brittney Griner a dezvăluit marți că s-a gândit să se sinucidă în timpul celor nouă luni petrecute în închisoare în Rusia în 2022, potrivit ABC.

Brittney GrinerFoto: Anton Novoderezhkin / Sputnik / Profimedia

Griner a fost arestată în Rusia în februarie 2022 pentru că se afla în posesia unui vaporizator și a unui lichid care conținea canabis, un produs interzis în Rusia, și condamnată la nouă ani de închisoare. Ea a fost eliberată în decembrie 2022 în cadrul unui schimb de prizonieri.

Captivitatea ei a făcut-o uneori să se simtă „mai puțin umană”, a declarat tânăra de 33 de ani într-un interviu acordat postului de televiziune american ABC.

„Au existat momente în care v-ați gândit să puneți capăt la totul?”, o întreabă jurnalistul într-un extras din interviul difuzat marți. „Da, nu credeam că sunt capabilă să îndur ceea ce a trebuit să înfrunt”, răspunde Brittney Griner emoționată, citează AFP.

„Salteaua avea o imensă pată de sânge pe ea. Nu aveam nici săpun sau hârtie igienică. În acel moment m-am simțit mai puțin umană”, adaugă baschetbalista despre condițiile din închisoare.

Când a fost condamnată la nouă ani de închisoare, „îmi era teamă de tot ce mi se putea întâmpla, intram în necunoscut”, a declarat Griner, care la acea vreme juca pentru un club din Rusia în intersezon.

ABC a publicat marți extrase din interviul care va fi difuzat pe 1 mai. Luna viitoare, Griner va publica o carte despre perioada petrecută în închisoare, intitulată „Coming home”.

Dublă campioană olimpică deja (2016 și 2021), Griner a făcut parte din ultimul cantonament al echipei SUA la începutul lunii aprilie, în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

Figură a comunității LGBT+, de nouă ori All-Star la echipa WNBA Phoenix Mercury, avertizase că nu va mai juca niciodată în străinătate, cu excepția unei eventuale selecții pentru Jocurile Olimpice.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !