Campionatul Național de Slalom Paralel: Paul Popa și David Marcu (17 ani), campionii etapei a II-a motorsport  (FOTO)

Campionatul Național de Slalom Paralel: Paul Popa și David Marcu (17 ani), campionii etapei a II-a motorsport (FOTO)

Etapa a doua a Campionatului Național de Slalom Paralel (CNSP) a aliniat la start 28 de piloți, a anunțat Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), care a publicat clasamentele oficiale ale competiției. Paul Popa (Renault Clio Rally5) reușește să câștige etapa, fiind cel de-al doilea succes din acest sezon la OPEN, în timp ce cea mai numeroasă clasă - Juniori - l-a avut învingător pe David Marcu (Suzuki Swift Sport).

Pe lângă locul I la Juniori, la doar 17 ani, David Marcu obține locul 2 la OPEN după un parcurs spectaculos într-o competiție dominată de adulți.

”Am concurat cu o Dacia Sandero timp de doi ani, până la începutul anului acesta (n.r. - 2021), când am schimbat mașina de concurs cu un Suzuki Swift Cup. Au fost multe evenimente și obstacole peste care am trecut în competițiile de până acum, pentru a obține rezultatele din acest sezon.

Alături de mine, într-o luptă strânsă, au fost Bogdan Duma, Ștefan Girleanu, Alexandru Cazacu si Paul Popa. Sunt concurenți extraordinari de la care mereu am câte ceva de învățat. Este un sport al caracterelor și mă bucur ca pot cunoaște astfel de oameni.

Sper să termin sezonul cu rezultate cât mai bune și anul viitor să pot concura la Cupa Suzuki, în campionatul de raliuri care se desfășoară în toată România, cu etape ce cuprind, evident, și suprafețe tari, asfaltate, care vor fi o nouă provocare pentru mine”, a mai spus David Marcu.

Locul III la OPEN a fost ocupat de Costi Tudose.

La Femina, Anamaria Gustoi-Nissan Micra se impune, ea obținând cea de-a doua victorie la clasă. Podiumul a fost completat de Atanasia Apalaghiei (Dacia Logan) și Patricia Sârbu.

Douăzeci și opt de piloți au fost prezenți la Sibiu, dintre care 14 la clasa Junior, clasă unde pot concura piloți sub 18 ani.

Campionatul Național de Slalom Paralel (CNSP) este o competiție FRAS - asociație afiliată la Federația Internațională de Automobilism care are loc la Sibiu și se desfășoară pe două circuite de macadam situate în apropierea orașului.

Acest campionat din motorsportul românesc se desfășoară exclusiv pe suprafață cu aderență scăzută. Potrivit FRAS, la prima etapă au fost 29 de concurenți dintre care 13 juniori cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani. Etapa a 3-a din sezonul 2021 al Campionatului Național de Slalom Paralel se va desfășura tot la Sibiu, pe același traseu, duminică, 22 august 2021.

Clasamentele etapelor din Campionatul Național de Slalom Paralel pot fi urmărite pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Meci nebun în Ghencea!  FCSB - Petrolul 1-1.   VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Liga 1
21.09
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1. VIDEO CU GOLUL: Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Citește mai mult
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1.  VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem  Dinamo  de acolo!”
Liga 1
21.09
Alarmă la FCSBCampioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Citește mai mult
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Mourinho, învins în clasicul Turciei   Galatasaray  a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Campionate
21.09
Mourinho, învins în clasicul Turciei Galatasaray a câștigat clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Citește mai mult
Mourinho, învins în clasicul Turciei  Galatasaray a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la  națională  a marcat  în Polonia
Stranieri
21.09
Ghiță, GOL SUPERB Fundașul chemat de Lucescu la națională a marcat în Polonia
Citește mai mult
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la națională  a marcat în Polonia