Naționala de handbal feminin a României a făcut o prima repriză excelentă în fața Rusiei, campioana olimpică, iar tabela arăta la pauză 10-10. Au urmat însă 30 de minute de coșmar pentru elevele lui Tomas Ryde. Apărarea a fost la pământ, rusoaicele au înscris pe bandă rulantă, iar în atac nu a funcționat aproape nimic. S-a încheiat 27-18 pentru Rusia, care își continuă seria victoriilor, în timp ce România știe sigur că nu mai are nicio șansă la semifinale.
Au mai rămas de disputat pentru România:
Marți, 10 decembrie:
România vs Suedia (de la ora 13:30)
Miercuri, 11 decembrie:
România vs Japonia (11:00)
Grupa Principală II, clasament:
1 Rusia 6 puncte (+27 golaveraj)
2 Spania 4 (+16)
3 Suedia 2 (0)
4 Muntenegru 2 (0)
5 Japonia 0 (-18)
6 România 0 (-25)
*Primele două se califică în semifinale.
Ce urmează pentru România
România trebuie să termine cel puțin pe poziția a patra în grupa principală pentru a lupta pentru locurile 7-8. Primele 7 echipe se califică la turneul preolimpic, care ne poate duce la Jocurile Olimpice.
Un alt aspect important este faptul că trebuie să fim fanii Rusiei și ai Olandei. Dacă una din ele termină în primele 7, atunci vom ajunge și noi la turneele preolimpice, după locul 4 obținut la Euro 2018, acolo unde țările menționate mai sus au terminat pe locurile 2 și 3, scrie Digi Sport.
”Felicitari, Rusia! Au jucat foarte bine în repriza a doua! Noi am făcut o primă repriză bună. În repriza a doua, primele 10 minute au fost foarte bune, dar apoi, nu am mai crezut până la final..
Sunt tristă și nervoasă... oricum.. mulțumesc!”, au fost singurele cuvinte pe care a reușit să le spună Lorena Ostase la finalul jocului, potrivit Digi Sport.
”Sunt destul de multe lucruri de spus. Cred că am incercat să arătăm un handbal frumos. Să lucreze la niște relații de joc pentru meciurile care urmează, știau că Rusia este o forță în momentul de față. Nu pot să anticipez o cădere. Pot să anticipiez niște erori, mai ales că în lotul României avem jucătoare tinere, fără experiență. Eu cred că au încercat să corecteze anumite lucruri și le-a ieșit. Au încercat câteva surprize pentru meciurile ce urmează.
Toată lumea a contestat acel eșec cu Spania, fetele au arătat că pot să joace un handbal frumos. Avem un antrenor care a arătat că știe să-și gestioneze situațiile de criză, a scos un rezultat bun împotriva Ungariei. Trebuie să ne bucurăm că naționala noastră a putut să meargă în main round. De ce să nu ne bucurăm până la finalul competiției? Toată lumea trebuie să încurajeze naționala României, trebuie să le transmitem mesaje cu impact emoțional pozitiv”, a spus Carmen Amariei, la Digi Sport Matinal.
Desfășurarea livetext a partidei România vs Rusia:
Au marcat în a doua repriză: Neagu (2), Seraficeanu (2), Polocoser, Florica, Dedu, Ostase / Bobrovnikova (4), Kozhokar (3), Fomina (2), Vyakhireva (2), Makeeva, Zhilinskayte, Sedoykina, Kuznetsova, Illarionova, Gorshenina.
Seraficeanu punctează de la 7 metri (18-26), dar vine și reușita Gorsheninei, care stabilește scorul final: 27-18 pentru Rusia.
Illarionova își trece și ea numele pe lista marcatoarelor (17-26). În jocul României nu funcționează nimic. O repriză a doua de coșmar pentru tricolore. Câte speranțe erau la pauză!
Intervenție superbă a Denisei, dar mingea rămâne tot la rusoaice. Polocoșer este eliminată pentru a treia oară și vede roșu.
Malashenko trimite violent în bară. Mai sunt cinci minute. Dache ratează.
Aruncă Polocoșer, Sedoykina este la post. Dedu intervine în fața Managarovei. În sfârșit, înscrie și România, prin Ostase (17-25).
Antrenorul rusoaicelor vede galben, pentru time-out prelungit. Kuznetsova marchează și Rusia face 25-16. România n-a mai înscris de zece minute și a încasat 8 goluri.
Time-out cerut de Ambros Martin. Costică Buceschi le transmite româncelor să forțeze în atac.
Malashenko trimite în bară, scăpăm fără gol la acest atac al rusoaicelor. Dar nici România nu înscrie.
Bobrovnikova aruncă de la șold și înscrie (16-24). Aruncarea Gabrielei Perianu este blocată de Sedoykina.
Seraficeanu încearcă o boltă, dar fără rezultat. Încă un gol pentru Bobrovnikova (16-23). România nu mai contează în apărare.
Neagu trage la colțul lung, dar Sedoykina intervine. Nu le mai iese nimic fetelor noastre. Bobrovnikova își mai trece în cont încă un gol (16-22).
Bobrovnikova se înalță la 9 metri și o execută pe Dedu. Rusia conduce cu 20-16. Sedoykina marchează din poartă în poartă. Rusoaicele se distanțează la 21-16.
Pasă greșită în tabăra noastră. Mingea le revine rusoaicelor, iar Fomina înscrie de pe extremă (16-19).
Înscriem de pe extremă. Gol pentru Seraficeanu. Vyakhireva punctează însă și ea și păstrează diferența de două goluri (16-18).
Ryde cere time-out.
Vyakhireva se apară în semicerc, tricolorele protestează. Nimic de făcut, Zhilinskayte punctează pentru Rusia. Înscrie și Vyakhireva, pe contraatac: 17-15 pentru rusoaice.
Neagu înscrie de la 7 metri. România este în superioritate numerică. Rusia are poarta goală, Dedu profită de situație și egalează scorul pe tabelă (15-15).
Nu se acordă picior la Sen, Rusia pleacă pe contraatac și Fomina face 15-13.
Rusia punctează de pe extremă, prin Kozhokar (13-13). Sedoykina apară aruncarea lui Dache, însă Dedu este învinsă de Kozhokar. Rusia trece în avantaj (14-13).
Sen pătrunde în careu, dar Dedu este într-o formă excelentă și are o paradă formidabilă. Florica aruncă din cădere și mingea ajunge în poartă.
Polocoșer aruncă pe jos și o învinge pe Sedoykina. Frolova trage pe lângă poarta României.
Pintea punctează, dar se fluieră încă o dată fault în atac. Rămâne 11-11. Makeeva o aduce în avantaj pe Rusia, 12-11.
Neagu încearcă o pasă la Pintea, care este ținută și faza se încheie. Rusia marchează rapid pe contraatac, prin Kozhokar.
Aruncă Vyakhireva, Dedu scoate cu piciorul. Pristăviță înscrie, dar se dă fault în atac.
România are primul atac. Neagu plutește frumos la 9 metri și înscrie: 11-10 pentru tricolore.
Antrenorii oferă ultimele sfaturi înainte de startul reprizei secunde.
Au marcat în prima repriză: Neagu (3), Perianu (2), Pristăviță (2), Pintea, Vizitiu, Ostase / Vyakhireva (3), Sedoykina (2), Makeeva (2), Sen, Frolova, Bobrovnikova.
Fetele noastre se apară foarte bine, mai au timp de încă un atac. Pristăviță trece frumos printre adversare și egalează. România revine de la patru goluri. România vs Rusia 10-10, după prima repriză.
Neagu ia la țintă bara, recuperează Vizitiu. Pristăviță finalizează atacul, dar fără gol.
Sen aruncă de la șold, dar Dedu este atentă și prinde fără emoțîi. Frolova dă cu Neagu de pământ și este eliminată.
Ambros Martin cere time-out. În tabăra tricolorelor, Neagu și Ryde oferă indicațîi.
Polocoșer primește încă o eliminare de două minute. Bobrovnikova este blocată, dar româncele greșesc pasa la extremă. Încă o șansă ratată.
Makeeva ratează aruncarea, încă o șansă pentru românce să se apropie la un gol. Da, Ostase înscrie și se face 9-10.
Perianu vede poarta goală, se grăbește și aruncă în bară. Pristăviță încearcă și ea de la distanță, Rusia fiind din nou fără portar, și de data această este gol pentru România (8-10).
Bobrovnikova se înalță și punctează de la 9 metri. Managarova o faultează pe Florica și este și ea eliminată două minute. Neagu marchează din nou de la 7 metri.
Apărare în semicerc, Sen este eliminată două minute. Neagu înscrie de la șapte metri (6-9).
Neagu o angajează pe Pintea, care marchează (5-9). Dedu intervine salvator în fața Frolovei.
Vyakhireva punctează din nou: 8-4 pentru Rusia. Vyakhireva plutește peste apărarea fetelor noastre și înscrie pentru 9-4.
Sen blochează pasa Cristinei, iar portarul Sedoykina marchează al doilea gol consecutiv din poartă în poartă, se face 7-3. Înscrie și Vizitiu, 7-4 pentru Rusia.
Cristina Neagu se grăbește, aruncă prea repede și este blocată, rusoaicele profită din nou de poarta goală.
Apărare în semicerc, se acordă 7 metri pentru Rusia. Folova o învinge pe Dedu, iar Rusia se duce la două goluri: 5-3.
Vyakhireva trimite în diagonală, Dedu intervine excelent. Și apărarea tricolorelor funcționează foarte bine, în comparație cu precedentele partide.
Pasă greșită pentru Iuganu, încă un atac ratat al româncelor. Adversarele se apară foarte bine.
Time-out cerut de Tomas Ryde. Vorbește Costică Buceschi.
Pasă greșită a fetelor noastre, care pierd mingea. Rusoaicele aruncă din nou de la distanță, poarta fiind goală, dar ratează ținta.
Intervenție foarte bună a Denisei Dedu, mingea rămâne însă tot la rusoaice, care greșesc în cele din urmă.
Pintea ia la țintă portarul, mingea ajunge la Perianu, dar și aruncarea ei este blocată.
Sen aruncă de la șold și o surprinde pe Dedu. Rusia trece în avantaj, 4-3.
Perianu pătrunde și marchează: 2-2. Bara le salvează pe elevele lui Tomas Ryde. Perianu înscrie din nou, însă rusoacele profită de poarta rămasă goală și egalează la 3.
Rusoaicele se apară avansat, Neagu aruncă de la 9 metri, dar peste poartă. Vyakhireva găsește un spațiu liber în defensiva tricolorelor și o învinge pe Dedu.
Cristina Neagu, prima aruncare, primul gol. Marchează însă și rusoaicele, prin Makeeva. Este 1-1.
România primește deja prima eliminare, după un fault făcut de Polocoșer. Vyakhireva trage din nou pe lângă poartă.
Vyakhireva se înalță și aruncă de la 9 metri, dar ratează ținta. Nici jucătoarele noastre nu reușesc să fructifice primul atac.
A început meciul. Primul atac îi aparține Rusiei.
Se intonează cele două imnuri. Primul se aude "Deșteaptă-te române".
Meciul este arbitrat de Mariana Garcia şi Maria Ines Paolantoni, din Argentina.
Ultima confruntarea dintre Rusia și România a avut loc anul trecut, în semifinalele Campionatului European din Franța. A fost 28-22 pentru rusoaice.
Pe banca Rusiei se află spaniolul Ambros Martin, fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a României.
După victoria dramatică în fața Ungariei, naționala de handbal feminin a României înfruntă echipa Rusiei, în primul meci din Grupa Principala II de la CM. Tricolorele pornesc cu zero puncte și nu au voie să facă pași greșiți dacă vor să spere la unul din primele două locuri. Partida este transmisă în direct pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus și LiveText pe HotNews.ro, de la ora 08:00.
Rusia are victorii pe linie la Campioantul Mondial din Japonia: 26-11 cu China, 35-22 cu Argentina, 34-13 cu RD Congo, 33-23 cu Japonia și 30-22 cu Suedia.
Cum arată programul României în Grupa II Principală:
Duminică, 8 decembrie:
România vs Rusia
Marți, 10 decembrie:
România vs Suedia
Miercuri, 11 decembrie:
România vs Japonia
Grupa Principală II, clasament:
1 Rusia 4 puncte (+18 golaveraj)
2 Spania 4 (+16)
3 Suedia 2 (0)
4 Muntenegru 2 (0)
5 România 0 (-16)
6 Japonia 0 (-18).
*Primele două se califică în semifinale.
Se vor juca duminică în grupele principale ale CM:
Grupa I: Serbia – Coreea de Sud (8.00), Olanda – Germania (11.00), Norvegia – Danemarca (13:30);
Grupa II: România – Rusia (8.00), Muntenegru – Japonia (11.00), Spania – Suedia (13:30).
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro