„Cel mai bun #10” Sabău ar fi vrut să-l vadă pe Nistor la  națională : „Merita, dar nea Mircea nu are cum să facă o nedreptate”
Dan Nistor, Universitatea Cluj. Foto: Sport Pictures

„Cel mai bun #10”Sabău ar fi vrut să-l vadă pe Nistor la națională: „Merita, dar nea Mircea nu are cum să facă o nedreptate”

  • Dan Nistor (36 de ani) este unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1, însă nu a fost convocat la naționala României pentru meciurile din Liga Națiunilor.
  • Ioan Ovidiu Sabău (56 de ani), antrenorul Universității Cluj, consideră că mijlocașul merita să facă parte din lotul pentru „dubla” cu Kosovo (6 septembrie) și Lituania (9 septembrie).

U Cluj se află pe primul loc în Liga 1, iar Nistor este unul dintre cei mai importanți fotbaliști din lotul lui Sabău: a înscris 4 goluri și a oferit 2 pase decisive.

Ioan Ovidiu Sabău, despre Dan Nistor: „Este cel mai bun număr 10, merita să fie convocat”

Mircea Lucescu a convocat doi jucători de la Universitatea Cluj: Alexandru Chipciu (35 de ani) și Iulian Cristea (30 de ani).

Sabău crede că și Nistor merita să fie convocat, însă nu pune la îndoială alegerile selecționerului.

„La cum joacă, da, merita să fie convocat. La cum a jucat campionatul acesta, este cel mai bun număr 10. Ăsta este adevărul. Nu spun asta că e jucătorul meu sau că vreau să-l câștig de partea mea, nu. Eu vorbesc despre cifre, oamenii spun și ei asta.

Da, ar fi meritat să fie la lot. Probabil, s-a ținut cont de vârstă și de jucătorii tineri care evoluează în alte campionate. Nu pot spune că a greșit Mircea Lucescu, nici vorbă de așa ceva. Pentru mine, Nistor este cel mai valoros număr 10 din campionatul românesc”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, pentru sportpesurse.ro.

28 de goluri
a influențat Dan Nistor în sezonul precedent. A jucat pentru Universitatea Cluj în 44 de meciuri, a înscris de 16 ori și a oferit 12 pase decisive.

Tehnicianul a vorbit despre metamorfoza lui Nistor, care a devenit unul dintre cei mai constanți jucători din Liga 1 după transferul la U Cluj.

„A fost dat afară de Universitatea Craiova, s-a renunțat ușor la el. S-a transformat și joacă cu atâta pasiune fotbal. El lucrează mult, se antrenează permanent.

Să vă uitați la datele lui. E normal că în sinea lui să zică: «Mă, totuși, anul trecut am avut cel mai bun sezon din carieră, acum iarași joc bine. Mi-aș fi dorit și eu să mai fiu acolo».

Nea Mircea nu are cum să facă o nedreptate la experiența dânsului”, a mai spus Sabău.

  • Dan Nistor a făcut parte de 16 ori din lotul României, însă a jucat în doar 7 partide: de 3 ori ca titular și în 4 cazuri ca rezervă.
  • Ultima oară a fost integralist în meciul cu Irlanda de Nord din Liga Națiunilor, pe 18 noiembrie 2020.

Lotul României pentru „dubla” cu Kosovo și Lituania

Portari

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Laurențiu POPESCU (Universitatea Craiova), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0);

Fundași

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Iulian CRISTEA (Universitatea Cluj, 4/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Andrei ARTEAN (CFR Cluj) Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6);

Mijlocași

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Andrei ARTEAN (CFR Cluj, 0/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova | 18/3);

Atacanți

Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 44/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 39/5).

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”