De ce se teme Messi la Copa America

De ce se teme Messi la Copa America

Cu o zi înainte de debutul la Copa America, Lionel Messi a dezvăluit care este cea mai mare frică a sa la competiția sud-americană care trebuia să se desfășoare chiar în țara sa, dar a fost mutată în Brazilia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucători sau oficiali ai selecţionatelor Venezuelei, Boliviei şi Columbiei au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus chiar înaintea campionatului sud-american, care a debutat duminică seara în Brazilia.

Messi, care urmează să dispute primul său meci la această competiţie luni, la Rio de Janeiro, unde Argentina va înfrunta Chile, a precizat că teama de posibila infectare cu virusul care terorizează planeta de mai bine de un an este larg răspândită în cadrul echipei sale.

"Ne îngrijorează, pentru că este un risc pentru toată lumea care se infectează cu Covid-19. Încercăm să fim atenţi, dar nu este uşor. Aceste lucruri se întâmplă. Vom încerca să facem tot ce putem pentru ca nimeni să nu se infecteze, dar uneori nu depinde numai de noi înşine" - Lionel Messi.

Pe de altă parte, Messi a subliniat că a venit la Copa America având obiectivul de a o câştiga şi a obţine, astfel, primul său trofeu cu selecţionata Argentinei.

"Chiar dacă au venit câţiva jucători tineri, cred că ideea şi stilul de joc sunt destul de clare. Cred că este momentul să dăm o lovitură şi această competiţie oferă o mare posibilitate. Ştim că va fi un turneu special, diferit, cu tot ceea ce se întâmplă în lume, dar suntem pregătiţi pentru competiţie", a adăugat Messi, sextuplul câştigător al Balonului de Aur, care va împlini 34 de ani pe 27 iunie.

Lionel Messi, câştigător al Cupei Mondiale Under-20 din 2005 şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), nu a cucerit încă niciun trofeu major cu prima reprezentativă a Argentinei, după ce a eşuat în finală la trei ediţii din Copa America (2007, 2015, 2016), ultimele două pierdute la loviturile de departajare în faţa Chile, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a pierdut o finală de Cupă Mondială, în 2014 împotriva Germaniei, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, care va găzdui şi finala turneului Copa America 2021, la care Argentina va evolua în Grupa A, alături de Uruguay, Paraguay, Bolivia şi Chile.

Copa America are loc în perioada 13 iunie - 10 iulie 2021. Competiția trebuia să fie organizată de Columbia, dar s-a renunțat din cauza situației tensionate din țară, apoi Argentina, unde nu s-a putut din cauza situației pandemice. Origanizarea Copa America în Brazilia a fost decisă chiar la tribunalul respectivei țări.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria,  jigniri xenofobe  la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Alte sporturi
04.10
„Urâm România!” Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
Citește mai mult
„Urâm România!”  Sportivă din Ungaria, jigniri xenofobe la adresa arbitrului român. Ce sancțiune a primit
MM îl apără pe Olaru  „E  jucătorul #1  din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Europa League
04.10
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
Citește mai mult
MM îl apără pe Olaru „E jucătorul #1 din cariera mea de peste 30 de ani! Doar la Neșu am mai văzut asta”
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și  n-a mai putut să doarmă !”
Europa League
04.10
FCSB îi provoacă insomniiPatronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă!”
Citește mai mult
FCSB îi provoacă insomnii Patronul din Liga 1, înmărmurit după victoria cu PAOK: „A văzut scorul și n-a mai putut să doarmă !”
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu  a anunțat convocările  pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Nationala
04.10
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
Citește mai mult
BÎRLIGEA, OUT DE LA NAȚIONALĂ   Mircea Lucescu a anunțat convocările pentru „dubla” cu Cipru și Lituania
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB,  neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Europa League
04.10
„Nu vizionez!” Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică: „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Citește mai mult
„Nu vizionez!”  Duelul PAOK - FCSB, neinteresant pentru Șumudică : „Pregăteam meciul cu Botoșani”
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un  golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Nationala
04.10
Diaspora, izvorul RomânieiMircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac, cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Citește mai mult
Diaspora, izvorul României Mircea Lucescu aduce la națională un golgeter austriac , cu părinți români: „Și Dan Șucu s-a interesat de el”
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce  bonus  primește fiecare jucător
Europa League
04.10
Premieră la FCSBPrimă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
Citește mai mult
Premieră la FCSB Primă după victoria cu PAOK: ce bonus primește fiecare jucător
„Mi-e jenă doar să înot”   David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu  aceeași șansă ” 
Înot
04.10
„Mi-e jenă doar să înot” David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă
Citește mai mult
„Mi-e jenă doar să înot”  David Popovici despre impactul pe care vrea să-l aibă în societate: „Nu toți se nasc cu aceeași șansă ”