Farul - CFR Cluj 0-3  Eliminată rușinos din Europa,  CFR  s-a răzbunat pe echipa lui Hagi +15 foto
Farul - CFR Cluj / Foto: sportpictures.eu

Farul - CFR Cluj 0-3 Eliminată rușinos din Europa, CFR s-a răzbunat pe echipa lui Hagi

  • CFR Cluj a învins-o pe Farul în deplasare cu 3-0 într-un meci din etapa a 8-a din Liga 1.
  • Deac, Bolgado și Korenica au marcat pentru CFR Cluj, care obține a treia victorie consecutivă în campionat.
Uită greu   Dan Petrescu  n-a depășit «momentul Pafos»: „Sunt supărat pe toată lumea! Ce pot să fac?”
Citește și
Uită greu Dan Petrescu n-a depășit «momentul Pafos»: „Sunt supărat pe toată lumea! Ce pot să fac?”
Citește mai mult
Uită greu Dan Petrescu n-a depășit «momentul Pafos»: „Sunt supărat pe toată lumea! Ce pot să fac?”

CFR Cluj a învins-o pe Farul cu 3-0, la Ovidiu, și a urcat pe locul 4 în Liga 1, la egalitate cu Petrolul Ploiești. Deac, Bolgado și Korenica au marcat în cea de-a treia victorie consecutivă a echipei antrenate de Dan Petrescu în campionat.

Farul - CFR Cluj. Eliminată rușinos din Europa, CFR s-a răzbunat pe echipa lui Hagi

Derby-ul de la Ovidiu a început cu ratarea lui Gabi Iancu din minutul 22. Atacantul a fost aproape de a înscrie după o pătrundere a lui Ganea.

Cinci minute mai târziu, Rocha a pătruns pe partea stângă a apărării lui Hagi și i-a pasat lui Deac, care l-a învins pe Buzbuchi.

După pauză, Louis Munteanu a fost aproape să înscrie împotriva fostei echipe, apoi Bolgado a majorat avantajul pentru CFR Cluj în urma unui corner executat de Fică.

Farul - CFR Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu
Farul - CFR Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu

Galerie foto (15 imagini)

Farul - CFR Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu Farul - CFR Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu Farul - CFR Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu Farul - CFR Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu Farul - CFR Cluj (meci). Foto: sportpictures.eu
+15 Fotografii
labels.photo-gallery

În minutul 74, Iancu a irosit o nouă ocazie pentru Farul din pasa lui Alibec, apoi Doicaru a fost aproape de cel mai frumos gol al etapei.

Atacantul în vârstă de doar 17 ani a tras din afara careului, însă mingea a nimerit bara. Etapa viitoare, CFR Cluj are derby acasă contra campioanei FCSB, în timp ce Farul va evolua la Ploiești, cu Petrolul.

Farul - CFR Cluj 0-3

Au marcat: Deac (27), Bolgado (55) și Korenica (90+3)

min. 90+3 - Gol CFR Cluj! Ardelenii înscriu din nou: Korenica încheie conturile la Ovidiu cu un șut splendid din interiorul careului

min. 81 - ocazie Farul: Doicaru aproape de golul etapei. Atacantul a tras din afara careului, însă mingea a nimerit bara

min. 77 - schimbare la CFR Cluj: au intrat Bîrligea și Filip, au ieșit Munteanu și Păun

min. 74 - ocazie Farul: Iancu trage pe lângă poartă din partea stângă a careului, în urma unei pase primite de la Alibec

min. 55 - Gol CFR Cluj! Bolgado majorează avantajul echipei antrenate de Dan Petrescu

min. 53 - Louis Munteanu, aproape de gol împotriva fostei echipe, mingea a fost respinsă în corner de Buzbuchi.

min. 46 - a început repriza a doua

min. 45 - s-a încheiat prima repriză

min. 27 - Gol CFR Cluj! Deac deschide scorul la Ovidiu după o pătrundere în careu a lui Rocha.

min. 22 - Iancu ratează prima ocazie a derby-ului de la Ovidiu. Mijlocașul a trimis peste poartă după o fază creată de Ganea

min. 1 - A început meciul!

Farul - CFR Cluj, echipele de start

  • Farul: Buzbuchi - M. Popescu, Bălașa, Marins, Cr. Ganea - Vînă, Dican, Grameni - G. Iancu, Rivaldinho, Grigoryan
    Antrenor: Gică Hagi
    Rezerve: Dănuleasa, Ducan, D. Sîrbu, A. Stoian, N. Popescu, Radaslavescu, Casap, Merloi, Doicaru, Alibec, A. Ciobanu
  • CFR Cluj: M. Popa - Mogoș, Bolgado, Rocha, Abeid - D. Djokovic, A. Fica, A. Păun - C. Deac , L. Munteanu, Kamara
    Antrenor: Dan Petrescu
    Rezerve: Hindrich, Camora, Iacob, Michael, Boben, Artean, R. Filip Tachtsidis, Nkololo, Korenica, Bîrligea
  • Stadion: „Central”, din Ovidiu.
  • Arbitru: Sebastian Colțescu (București)
  • A1: Daniel Mitruți (Craiova); A2: Andrei Constantinescu (București)
  • Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari)
  • Arbitru AVAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

Duel interesant între eternii prieteni și rivali din Liga 1 Gică Hagi (59 de ani) și Dan Petrescu (56 de ani).

„Bursucul” este suspendat pentru acest duel și este interesant de văzut cum vor răspunde jucătorii săi indicațiilor trasate de tehnician prin secunzii săi.

Ambele formații au nevoie de puncte, dar gazdele n-au deloc începutul de sezon pe care îl doreau: doar locul 9, cu 8 puncte adunate după primele 7 etape.

De partea cealaltă, CFR Cluj stă mai bine în clasament: pe locul 6, cu 10 puncte. Ardelenii mai au de jucat și restanța din deplasare cu Oțelul, pe 18 septembrie.

Gheorghe Hagi: „Trebuie să atacăm și să arăm foarte bine”

Gică Hagi vrea ca echipa sa să presteze un fotbal de calitate:

„Un meci acasă, cu un adversar foarte bun. Gândurile noastre sunt să muncim, să luptăm și să practicăm fotbalul nostru, pentru a lua cele 3 puncte. 

Știm că va fi foarte greu, știm că adversarul clar e supărat după tot ce s-a întâmplat la ultimul meci (n.r. - eliminarea din Conference League), dar noi trebuie să ne facem jocul.

Trebuie să atacăm și să arăm foarte bine, practic când joci cu CFR și împotriva lui Dan Petrescu, trebuie să joci bine ambele faze.

CFR e o echipă periculoasă, foarte bună, care are jucători valoroși, indiferent de cine va intra. Ne așteaptă un meci foarte greu din toate punctele de vedere.

Avem nevoie de victorie, trebuie să muncim bine, să prindem o zi bună, dar adversarul e rănit și cu siguranță va fi foarte greu.

Cu CFR am avut mereu meciuri foarte grele, echilibrate și totul trebuie să fie perfect ca să câștigi” a spus Gheorghe Hagi.

Dan Petrescu: „Moralul nu este așa de bun”

Dan Petrescu n-a trecut peste eliminarea din Conference League. Tehnicianul speră însă ca jucătorii săi să facă un meci bun:

„La Constanţa, mereu au fost meciuri foarte grele, intense, cu agresivitate, o echipă foarte bună. Acum şi-au revenit. Au început mai greu.

Hagi a găsit formula de start, în ultimele patru meciuri, aceeaşi echipă, ştim ce ne aşteaptă.

Din păcate pentru noi, suntem după un meci pierdut, moralul nu este aşa de bun, drum lung, am ajuns pe la 5 dimineaţă, dar trebuie să ne batem, indiferent cu cine jucăm.

Trebuie să scoatem maximum din acest meci, ştim că va fi greu, dar dacă jucăm ca o echipă avem şi noi şansa noastră”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare partidei, conform orangesport.ro.

Detalii statistice Farul - CFR Cluj, conform lpf.ro:

  • Constănţenii au câştigat ultimele două meciuri disputate în campionat pe teren propriu, 2-0 cu Poli Iaşi şi 3-2 cu FC Hermannstadt. De partea cealaltă, clujenii au pierdut doar o deplasare dintre precedentele 10 din Superligă, chiar la Ovidiu, pe 19 aprilie 2024, Farul - CFR 5-1, în rest au cinci succese şi patru remize.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 36 de ori, de 12 ori s-au impus dobrogenii, de 17 ori au câştigat ardelenii, iar alte şapte partide s-au terminat la egalitate.
  • Palmares cu Farul gazdă: 18 jocuri - 6 succese Farul - 5 remize - 7 victorii CFR Cluj.
  • Cea mai recentă dispută pe prima scenă a avut loc pe 18 mai 2024, CFR Cluj - Farul 5-1, goluri marcate de Ciprian Deac, Panagiotis Tachtsidis, Karlo Muhar, Daniel Bîrligea, Philip Otele, respectiv Cristian Ganea.
  • Partida programează şi un duel special la nivelul băncilor tehnice, cel între două legende ale fotbalului românesc, Dan Petrescu şi Gheorghe Hagi, foşti colegi la Steaua în finalul anilor '80, dar mai ales la naţională, între 1989-2000, când au contribuit împreună la cele mai mari performanţe din istoria primei reprezentative.
  • Dan Petrescu vs Gheorghe Hagi în toate competiţiile: 18 jocuri - 9 victorii Petrescu - 3 remize albe - 6 succese Hagi.
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5