Scandal în GhenceaAgenții de securitate israelieni au intrat în conflict cu fanii și cu oficialii FCSB

  • Jucătorii și antrenorii lui Maccabi Tel Aviv au fost păziți și supravegheați în timpul meciului de o armată de agenți din Serviciul de Securitate Internă al Israelului.
  • În repriza a doua, o pungă cu popcorn aruncată spre banca israelienilor a declanșat o reacție a agenților, care ar fi dorit să-l ridice ei din tribune pe respectivul suporter
  • Unul dintre agenți a intrat în conflict cu oficialii FCSB și a început să înjure în engleză, dar după meci și-au prezentat scuze.

Ca de fiecare dată când evoluează o echipă din Israel, mai ales în deplasare și în contextul actual, al războiului din Gaza, meciul devine unul cu grad de risc ridicat. Așa s-a întâmplat și la FCSB - Maccabi Tel Aviv 1-1, disputat marți seară în Ghencea.

Camere TV pe banca lui Maccabi

Campioana Isarelului a fost însoțită de foarte mulți agenți din Serviciul de Securitate al Israelului, care au desfășurat o întreagă operațiune pe durata meciului.

Banca unde au stat cei din staff-ul lui Maccabi, dar și jucătorii de rezervă, a fost înconjurată de agenți de securitate.

În plus, au fost amplasate două camere de supraveghere, la cele două capete ale băncii, care aveau rol de a filma tot ce se petrece în tribune, în spatele băncii respective. 

Alți agenți de securitate, îmbrăcați civil, dar ușor identificabili datorită sistemelor de comunicare, cu căști și microfoane, au fost infiltrați în diverse puncte: pe tunelul de acces spre vestiare, între cele două bănci etc.

Agenții de securitate israelieni au păzit și supravegheat jucătorii și antrenorii lui Maccabi la meciul cu FCSB (foto: GOLAZO.ro)
Agenții de securitate israelieni au păzit și supravegheat jucătorii și antrenorii lui Maccabi la meciul cu FCSB (foto: GOLAZO.ro)

Galerie foto (15 imagini)

Agenții de securitate israelieni au păzit și supravegheat jucătorii și antrenorii lui Maccabi la meciul cu FCSB (foto: GOLAZO.ro) Agenții de securitate israelieni au păzit și supravegheat jucătorii și antrenorii lui Maccabi la meciul cu FCSB (foto: GOLAZO.ro) Agenții de securitate israelieni au păzit și supravegheat jucătorii și antrenorii lui Maccabi la meciul cu FCSB (foto: GOLAZO.ro) Agenții de securitate israelieni au păzit și supravegheat jucătorii și antrenorii lui Maccabi la meciul cu FCSB (foto: GOLAZO.ro) Agenții de securitate israelieni au păzit și supravegheat jucătorii și antrenorii lui Maccabi la meciul cu FCSB (foto: GOLAZO.ro)
+15 Fotografii
labels.photo-gallery

FCSB - Maccabi. Scandal cu Agenția de Securitate a Israelului pornit de la o pungă de popcorn

În repriza secundă, chiar cu un minut înainte ca Maccabi să marcheze golul de 1-0, unul dintre spectatorii de la tribuna I, enervat de o decizie a arbitrului, a aruncat cu o cutie de popcorn spre teren. Aceasta a aterizat fix pe banca de rezerve a lui Maccabi.

A fost momentul în care toți agenții de securitate israelieni au intrat în alertă. Și au reacționat. Unii dintre ei au dorit chiar să urce în tribună, pentru a-l extrage de acolo pe respectivul fan, însă n-au fost lăsați de stewarzi, care au mers ei la cel care aruncase și l-au atenționat.

Agenții de securitate israelieni au dorit să extragă ei un fan din tribune

Scenele s-au suprapus fix peste golul înscris de Maccabi și, ulterior, peste tragerile de timp ale lui Addo, scene care au iritat foarte tare spectatorii.

În acel moment, unii dintre oficialii FCSB, printre care și Mihai Stoica, le-au făcut semn agenților de securitate israelieni să se liniștească și să renunțe să mai aibă o atitudine ostilă la adresa respectivului fan, tocmai pentru a nu inflama și mai tare atmosfera.

Agent de securitate israelian, înjurături la adresa oficialilor FCSB

Imediat, unul dintre agenți a avut o reacție extrem de dură. A început să-i înjure în engleză pe oficialii campioanei României. Acesta a fost calmat de doi dintre colegii săi, vorbitori inclusiv de limba română, care i-au transmis că e vorba despre oameni din conducerea FCSB.

După ce meciul s-a terminat, unul dintre agenți s-a grăbit să dea jos camerele de luat vederi de pe bancă și să vizioneze alături de un coleg de-ai săi, dar și de unul dintre polițiștii români, imaginile cu incidentul care a avut loc în minutul 70.

Ulterior, agentul care înjurase în direcția conducătorilor celor de la FCSB și-a prezentat scuzele în fața acestora. 

Stră LUCE sc   România,  debut perfect  în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo
Nationala
06.09
StrăLUCEsc România, debut perfect în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo
Citește mai mult
Stră LUCE sc  România, debut perfect în Liga Națiunilor: 3-0 sec în Kosovo
Alexoi, despre Bărbosu:„UN JEG DE OM!”Alina Alexoi, angajata TVR detașată la COSR, a fost suspendată după ce a jignit-o pe gimnastă
Investigatii
06.09
Alexoi, despre Bărbosu:„UN JEG DE OM!”Alina Alexoi, angajata TVR detașată la COSR, a fost suspendată după ce a jignit-o pe gimnastă
Citește mai mult
Alexoi, despre Bărbosu:„UN JEG DE OM!”Alina Alexoi, angajata TVR detașată la COSR, a fost suspendată după ce a jignit-o pe gimnastă
Dincolo de limite!   Alexandru Bologa  a devenit campion paralimpic la judo: e singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere
Jocurile Olimpice
06.09
Dincolo de limite! Alexandru Bologa a devenit campion paralimpic la judo: e singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere
Citește mai mult
Dincolo de limite! Alexandru Bologa a devenit campion paralimpic la judo: e singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere
Fără atac  Prima adversară a lui FCSB din Europa League rămâne fără  cel mai bun marcator
Europa League
06.09
Fără atac Prima adversară a lui FCSB din Europa League rămâne fără cel mai bun marcator
Citește mai mult
Fără atac  Prima adversară a lui FCSB din Europa League rămâne fără  cel mai bun marcator