FIFA a dat ultimatum Nigeriei

FIFA a dat ultimatum Nigeriei

FIFA a acordat Nigeriei 48 de ore pentru a anula hotararea luata de guvern de a suspenda echipa nationala de fotbal din toate competitiile internationale ca urmare a evolutiei slabe de la Mondialul din Africa de Sud. In cazul in care guvernul refuza, Nigeria va fi suspendata si de catre forul mondial.

Nationala Nigeriei, suspendata de presedintele tariiFoto: Reuters

Presedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a suspendat pentru o perioada de doi ani nationala de fotbal dupa ce aceasta a obtinut un singur punct din trei meciuri la Mondial, scopul acestei masuri fiind de a "revizui sistemul" si de a evita alte "evolutii jenante" ca cea din Africa de Sud. Aceasta decizie e contradictorie cu eforturile forului mondial de a pastra independenta fotbalului departe de interferentele politice.

Secretarul general al FIFA, Jeroma Valcke se va intalni cu reprezentantul Nigeriei la FIFA pentru a discuta decizia guvernului. "Nigeria a mers prea departe si va fi suspendata daca nu isi schimba pozitia in urmatoarele 48 de ore. Nu poti sa permiti unui guvern sa spuna ca o echipa nationala nu mai poate lua parte la turneele internationale", a declarat Valcke, citat de AFP.

FIFA a dat un avertisment si Frantei, dupa ce guvernul i-a audiat pe antrenorul nationalei, dar si pe presedintele Federatiei Franceze de Fotbal. "De ce ar trebui sa fim atat de fermi cu Franta cand ei au facut ce-au facut si sa nu spunem nimic despre Nigeria? Avem 208 membri. Daca o singura tara face ceva impotriva statutului nostru, impotriva sistemului fotbalului, piramidei fotbalului ... totul va fi distrus", a adaugat Valcke.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”