FRF trebuia sa primeasca din 2005 o suma record din partea Loteriei Romane. Este vorba de 5 milioane de euro, ce reprezinta 20% din banii incasati in urma jocurilor PariLoto si PronoSport. FRF a dat in judecata Loteria Romana iar Tribunalul a dat castig de cauza FRF. La Apel, Curtea a intors decizia data in prima instanta, dand dreptate Loteriei Romane.
Oficialii FRF au reactionat, acuzand mafia pariurilor ca ar fi facut presiuni asupra judecatorilor pentru o sentinta favorabila Loteriei Romane. "Federatia Romana de Fotbal isi exprima surprinderea fata de Decizia 400/2008 a Curtii de Apel Bucuresti, prin care completul, format din doamnele judecatori Cornea Maria Speranta si Rosu Elisabeta, a admis apelul formulat de CN Loteria Romana si a desfiintat in tot hotararea Tribunalului Bucuresti. Indiferent care sunt motivele din hotarare, pe care la aceasta data nu le cunoastem, aratam ca aceasta decizie nu poate sa fie decat rezultatul nenumaratelor presiuni si actiuni ilicite pe care Mafia Pariurilor le-a desfasurat din momentul actionarii in judecata a celor mai mari case de pariuri din tara.
Presiunile se exercita la nivelul instantelor care solutioneaza dosarele, la nivelul avocatilor care ne reprezinta, la nivelul expertilor numiti de instanta si al oricaror persoane care au legatura si inraurire asupra solutionarii dosarelor. Aceste grupuri de interese actioneaza concertat, avand concursul declarat al institutiilor Statului, pentru intimidarea persoanelor enumerate mai sus, in incercarea disperata de a evita pronuntarea unor hotarari prin care sa fie obligati la respectarea dispozitiilor Legii 69/2000 a Educatiei Fizice si Sportului, respectiv la plata procentului de 20% din incasari", se precizeaza in comunicatul de presa publicat pe site-ul frf.ro.
Aparatorii Loteriei Romane sustin ca cei 20% sunt dati ANS-ului, dar FRF acuza ca Loteria Romana nu a mai dat niciun leu din 2005.
Biroul de presa al Consiliului Superior al Magistraturii a oferit un raspuns acuzatiilor lansate de FRF. "Prin modul in care comunicatul de presa releva faptele se savarseste o imixtiune nepermisa in actul de justitie, lasand in mod usuratic cititorilor impresia ca judecatorii au dat dovada de lipsa de profesionalism in pronuntarea acesteia".
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro