„Mini Old Trafford” Valeriu Iftime are planuri mari la  Botoșani : „Îl inaugurăm cu FCSB”
Stadionul Old Trafford din Manchester / Foto: Imago

„Mini Old Trafford”Valeriu Iftime are planuri mari la Botoșani: „Îl inaugurăm cu FCSB”

  • Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime, își dorește construirea unui stadion modern pentru echipa de fotbal pe care o finanțează.
  • Iftime a câștigat fotoliul de lider al Consiliului Județean Botoșani și are planuri mari în continuare.
  • Valeriu Iftime și-a învins principalul contracandidat, pe Lucian Trufin, cu doar 200 de voturi în plus.

Valeriu Iftime nu a ascuns niciodată că intrarea sa în politică s-a datorat și faptului că precedenții lideri ai județului nu și-au îndreptat aproape deloc ochii spre sportul botoșănean.

Acum, cu numărătoarea terminată și cu o victorie importantă obținută, Valeriu Iftime este gata să-și pună cele mai importante planuri în aplicare.

Iftime a câștigat șefia CJC Botoșani și vrea un „Old Trafford” pentru echipa de fotbal

Unul dintre ele este construirea unui stadion modern la Botoșani, pe locul arenei actuale, care păstrează izul antedecembrist, de care sportul românesc încearcă din răsputeri să scape în ultimii ani.

Așadar, Valeriu Iftime și-a propus - și are promisiuni de ajutor - să construiască la Botoșani un stadion asemănător cu Old Trafford din Manchester, casa celor de la United, însă de doar 10.000 de locuri, atât cât s-ar putea umple meci de meci.

„Inclusiv domnul Ciolacu a spus că face stadion la Botoșani, așa că nu mai am nicio treabă. Am niște oameni care vor fi alături de mine să facă stadionul. Dacă sunt serioși, așa cum n-au fost până acum, vorbesc despre actualul primar care a câștigat un al doilea mandat, sper ca de data asta să ia în seamă ceea ce a spus. 

În primul rând, să avem o academie de fotbal la Botoșani, susținută mai mult din banii publici, pentru că sunt copiii orașului. Și un stadion de care toată lumea s-ar bucura. Maximum 10.000 de locuri.

Am făcut un proiecțel, o bijuterie! De 9.000 de locuri, mi se pare. A fost un stadion pe care l-am propus eu acum vreo opt ani de zile, un fel de stadion englezesc, tribunele fiind cumva separate, bineînțeles fără pistă de alergare. 

Era făcut în așa fel încât construcția stadionului să se poată face în așa fel încât, în toată perioada asta, să se joace fotbal pe stadion. Adică plecatul echipei la Iași sau în altă parte ar fi fost o crimă pentru mine și pentru suporterii botoșăneni”, a declarat Valeriu Iftime, conform sport.ro.

Valeriu Iftime: „Mi-aș dori un fel de stadion englezesc”

De asemenea, Valeriu Iftime a declarat că și-ar dori ca noul stadion, ce ar urma să se construiască probabil în următorii cinci ani, să fie inaugurat împotriva formației amicului său, Gigi Becali, FCSB.

„Da, mi-aș dori un fel de stadion englezesc. Cred că o să fiu mai ascultat. Așa o să fie, un «mini Old Trafford»”.

Întrebat cu cine ar vrea să inaugureze stadionul, Iftime a spus: „Cu FCSB, normal!”.

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda »  „Zidul galben”  a refuzat să părăsească stadionul
EURO 2024
02.07
Ștergeți-vă lacrimile!Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Citește mai mult
Ștergeți-vă lacrimile! Imagini copleșitoare cu „tricolorii” după înfrângerea cu Olanda » „Zidul galben” a refuzat să părăsească stadionul
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !