- Mircea Lucescu (79 ani) se vede nevoit să suporte o nouă operație, la un an și jumătatea de la precedenta, pe care a avut-o la șoldul stâng, la Kiev.
- Acum, selecționerul nu mai ia în calcul să meargă tot în Ucraina, ci va apela la un doctor și o clinică din România.
- Intervenția va fi la șoldul drept, va avea loc la începutul lui ianuarie, iar recuperarea va dura cel mult două săptămâni.
Mircea Lucescu va fi operat din nou!
Mircea Lucescu va profita de această perioadă de pauză pentru a rezolva o problemă de sănătate pe care o are și la piciorul drept, după ce în 2023 a fost nevoit să apeleze la operație la șoldul stâng.
În mai 2023, când era antrenor la Dinamo Kiev, a ajuns pe masa de operație din cauza unei coxartroze la șoldul stâng. Atunci a decis să se opereze chiar la Kiev, unde și locuia.
Acum, aceeași problemă o are și la celălalt picior. A tot amânat intervenția pe parcursul toamnei, din cauza faptului că a avut meciurile din Liga Națiunilor, dar a și fost nevoit să călătorească mult pentru a urmări jucătorii români care evoluează în străinătate.
Lucescu s-a hotărât însă să se opereze imediat după Anul Nou. Spre deosebire de 2023, de această dată, Lucescu n-a mai dorit să meargă la Kiev, unde continuă să fie o situație de război între Rusia și Ucraina.
Il Luce, care are 79 de ani, va apela, conform unor apropiați ai săi, la un doctor și spital din România.
Lucescu chiar a stat de vorbă în ultimele săptămâni cu alți foști sportivi care s-au operat la un anumit medic român și după ce a aflat că aproape toți s-au recuperat în cel mult două săptămâni, a ales să se opereze în țară.
Cel mai târziu, la finalul lunii ianuarie, Il Luce va fi din nou apt inclusiv să plece cu avionul pentru a merge la meciurile stranierilor.
Prima acțiune a echipei naționale va fi la final de martie 2025, când avem primele două meciuri din preliminariile CM:
- România - Bosnia (21 martie)
- San Marino - România (24 martie)
* meciurile sunt liveTEXT pe GOLAZO.ro și transmise la TV de Prima TV și Antena 1.
Ce este coxartroza
Ce înseamnă când cineva suferă de coxartroză? E, de fapt, artroza șoldului. Șoldul e articulația dintre bazin și coapsa piciorului.
Șoldul e format din două părți: un cap femural și o altă cavitate. Între ele există un țesut cartilaginos. Acesta are rol de împiedica frecarea directă între cele două părți și de a permite mișcarea netedă și uniformă a șoldului.
Coxartroza reprezintă degradarea acelui țesut format din cartilaj. Una dintre cauzele acestei boli, mai ales în cazul foștilor fotbaliști, o reprezintă traumatismele multiple suferite când aceștia erau jucători.
Boala provoacă dureri mari și persoana respectivă are dificultăți la deplasare.